90 درصد زنان سالمند مجرد ایرانی در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند


آمارها نشان می دهد که در حال حاضر یک پنجم یا 20 درصد زنان مسن یا 700 هزار زن مسن مجرد هستند، اما این رقم یک چهارم مردان و زنان است. اگرچه ازدواج مجدد در میان سالمندان بیشتر از گذشته است. اما متاسفانه اکثر خانم های مسن به دلیل محدودیت های مرسوم و سنتی از ازدواج مجدد استقبال نمی کنند و آن را تابو می دانند به همین دلیل تعداد خانم های مسن بدون شوهر فقط بسیار بیشتر از خود آقایان است و افراد مسن بیشتر از خانم ها هستند.

وضعیت پزشکی زنان در آینده، نبود سیستم مراقبت و حمایت از سالمندان، نبود بیمه مراقبتی، مشکلات اقتصادی و معیشتی یکی دیگر از معضلاتی است که زنان سالمند را بیش از سایر اقشار جامعه درگیر خود کرده است.

مشکلات اقتصادی نگهداری از سالمندان در کنار خانواده، علاوه بر محدودیت فضای خانه های مدرن و هزینه های درمان سالمندان، در بسیاری از موارد کودکان را مجبور می کند که سالمندان را به خانه ای به نام «خانه سالمندان» منتقل کنند. هیچ کدام از آنها خانه آنها نیست، آنها نمی دانند و بسیاری از آنها تا آخرین روزهای زندگی خود در انتظار بازگشت به خانه هستند.

تا به امروز مطالعه جامعی در مورد وضعیت زنان سالمند در ایران انجام نشده است، اما یک مطالعه علمی و کاربردی اخیر در مورد پیامدهای اجتماعی-اقتصادی زنان سالمند مجرد به سفارش دبیرخانه شورای ملی سالمندان و سالمندان انجام شده است. صندوق جمعیت سازمان ملل متحد گروه آکادمیک به سرپرستی دکتر میرطاهر موسوی، موسوی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است که تجربه درخشانی در زمینه حمایت غیردولتی از سالمندان دارد.

READ  کاهش 10 کیلومتری سرعت در تمامی محورهای مواصلاتی/ 87 هزار CAT در حالت آماده به کار

وی خاطرنشان کرد: بر اساس این پژوهش کاربردی 71 درصد از زنان سالمند فاقد درآمد و تنها 29 درصد باقی مانده دارای درآمد هستند. و با توجه به الگوی فزاینده تنهایی در میان زنان مسن تر از مردان، که در میان مردان مسن بیش از چهار برابر شده است، و تعداد زنان مسن تر معین و مطلقه، نمایه زنان مسن تر تنها در 30 سال آینده تغییر خواهد کرد. در طول 30 سال آینده فقط تعداد زنان سالمند سه برابر خواهد شد و باید ضمانت های قانونی و همچنین بودجه کافی برای اجرای سند ملی برای سالمندان اعمال شود.

موسوی ادامه داد: بیش از 90 درصد زنان مجرد ایرانی در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند، یعنی مشکلات معیشتی جدی دارند و برای پرداخت هزینه های درمان و توانبخشی با چالش اساسی مواجه هستند. بیش از 71 درصد از زنان مسن درآمدی بیش از درآمد دارند و تنها 29 درصد مابقی درآمد دارند. از این تعداد 3.5 درصد کمتر از یک میلیون تن و 13.5 درصد بین یک تا سه میلیون تن درآمد دارند.

4747


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا