
گاهی گوش، پیش از «دیدنِ دوست» عاشقش میشود
محبوب و خاص بود، زیرا تصویری اخلاق مدار از دین را نشان می داد، بیانی شیوا و قانع کننده، لحن پند آمیز پدرانه، مستندی درباره فصاحت و علاقه به کتاب و مدارا با دین داشت. اصرار او بر ذکر منابع سخنانش باعث شد که دیگر سخنرانان بدون مطالعه و بدون ذکر منبع به زبان جاری صحبت نکنند.
از این رو هیچ گاه داستان ضعیفی که با عقل و منطق زبان جاری در تضاد باشد نساخته اند و هیچکس نمی داند که حتی کلمه ای از آنها در فضای مجازی حمل می شود که منجر به توهم دین و عقلانیت دینی می شود. او به برکت تفکر عمیق در دین، در شناخت دین اخلاقی و عقلانی به درجه اجتهاد رسیده بود. اخلاق با رفتار و گفتار او برانگیخته می شود ….
اما اجازه بدهید به موضوعی هم در رابطه با کارم اشاره کنم که مطالعه و انتشار متون کهن است. دوستان و آشنایان ایشان می دانند که مرحوم فاطمی نیا در متون دینی نیز تحقیق و تصحیح می کرده است. ایشان سالها رهنمودهای شیخ مفید در تاریخ کربلا و زندگی امام حسین (ع) را تصحیح کردند.
روزی در مجلس به این تصحیح اشاره کردند و از هفت نسخه کهن برای تصحیح این اثر استفاده کردند و ابراز امیدواری کردند که روزی بتوانند آن را چاپ کنند. صاحب جلسه که به ذکر مصیبت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) که خود از علاقمندان به فرهنگ کشور است، بلافاصله گفت: فلان مدیر میراث مکتوب در جلسه حضور دارد. با اظهار لطف به بنده و اشتیاق به زیارت او، این شعر معروف بشر بن برد را نقل کرد که:
ای مردم، اذن برخی از عشق زنده / و اذن عشق در برابر چشم می شود
گاهی گوش قبل از شنیدن عاشق دوستش می شود.
با خواندن این شعر دو برابر محبت و رحمتشان به من مدیون بودند.
روحش شاد و با اولیاء و اجداد پاکش محشور باد.
* مدیر عامل موسسه مطالعات میراث مکتوب
منبع