
«کم خونی» در کدام افراد پنهان است؟
دکتر محمدرضا گلپایگانی با بیان اینکه کم خونی بیماری نیست، گفت: این عارضه علامتی است که در بیماری های مختلف خود را نشان می دهد.
وی افزود: اگر بنا به دلایلی تعداد گلبول های قرمز در فرد کاهش یابد و یا حجم آنها از حد طبیعی کمتر شود، می گوییم فرد مبتلا به کم خونی است.
گلپایگانی در خصوص علل کم خونی گفت: بیماری ها و علل مختلفی در ایجاد کم خونی موثر است که برخی مادرزادی و برخی دیگر در طول زندگی بروز می کنند. به عنوان مثال، کم خونی ناشی از تالاسمی مادرزادی است که شامل دو نوع کوچک و بزرگ است و درمان های کنترلی خاص خود را دارد.
وی گفت: اما انواع دیگری از کم خونی ناشی از بیماری های مختلف است که فرد در طول زندگی به آن مبتلا می شود که شایع ترین آنها کم خونی فقر آهن است. این نوع کم خونی به دلیل شرایط فیزیولوژیکی در زنان بیشتر دیده می شود و درمان آن مصرف قرص آهن است.
گلپایگانی گفت: همچنین مواردی از کم خونی ناشی از مصرف «لوبیا» را داریم که آن را به «بیماری فاویسم» می دانیم و در درمان این نوع بیماری افراد باید از خوردن حبوبات خودداری کنند.
این عضو دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کرمانشاه گفت: انواع دیگری از کم خونی را داریم که در بیماری ها و عفونت های مزمن مانند مالاریا و سل بروز می کند که درمان این کم خونی ها نیز به درمان این بیماری ها بستگی دارد.
گلپایگانی گفت: به طور کلی کم خونی علامتی است که برای درمان نیاز به شناسایی و درمان ریشه زیرین آن دارد.
وی در خصوص کم خونی پس از مصرف زیاد چای بلافاصله بعد از غذا گفت: این موضوع درست است زیرا مصرف چای بلافاصله جذب آهن را در بدن کاهش می دهد و اگر در درازمدت انجام شود، آهن انسان ذخیره می شود. اگر این کافی نباشد، فرد دچار کم خونی فقر آهن می شود.
بیشتر بخوانید:
اگر می خواهید گیاهخوار شوید، این مقاله را بخوانید
عوامل تغذیه ای موثر بر سلامت باروری مردان
47231
منبع