
ژنرال اسرائیلی: با وجود همه فشارها، ایران از ثبات سیاسی برخوردار است، اما تل آویو درگیری سیاسی داخلی دارد
ژنرال بازنشسته عاموس گیلاد مقاله ای در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحرونوت نوشت و از تنش های سیاسی داخلی اسرائیل در بحبوحه افزایش تنش ها با ایران بر سر برنامه هسته ای ایران انتقاد کرد.
وی نوشت: ایران با وجود مواجهه با مشکلات اجتماعی و مالی از جمله رکود اقتصادی، کمبود آب، زیرساختهای در حال فروپاشی، فساد و تحریمهای شدید غرب که رو به افزایش است، توانسته است نظامی بسازد که امنیت ملی اسرائیل و جهان عرب سنی را تهدید کند. بدتر از آن، قدرت ایران به عنوان یک ملت ممکن است در حال کاهش باشد، اما همچنان با افتخار به بهبود تسلیحات و فناوری خود ادامه می دهد و آنها را در اختیار نیروهای نیابتی خود در منطقه قرار می دهد که در خدمت اهداف و منافع منطقه ای تهران هستند.
وی افزود: تا جایی که به اسرائیل مربوط می شود، ایران در 3 زمینه کلیدی پیشرفت داشته است:
اولین: این توسعه قابلیت های موشک بالستیک است. ایران با این موشک ها از طریق نیروهای نیابتی خود در اطراف اسرائیل و در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و یمن حلقه آتش ایجاد کرد و مواضع خود را در این کشورها تقویت کرد.
ما در مورد تعداد شگفت انگیز موشک صحبت می کنیم – تنها حدود 150000 موشک از انواع مختلف در دسترس حزب الله لبنان است که به عنوان یک بازدارنده علیه اسرائیل عمل می کند.
دومین: ایران به یک کشور آستانه هسته ای تبدیل شده است که به آن اجازه می دهد اورانیوم را تا درجه نظامی به میل خود غنی سازی کند. اما تا آنجا که می دانیم، ایران هنوز سلاح هسته ای یا حداقل سلاح های عملیاتی ندارد.
سوم: تروریسم و امنیت سایبری ایران پیوسته قدرت خود را از طریق اقدامات تروریستی (!) و حملات هواپیماهای بدون سرنشین علیه عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج فارس و در کنار توسعه قابلیت های تهاجمی سایبری خود به کار گرفته است.
اسرائیل چه باید بکند؟ ابتدا باید به افزایش ظرفیت نظامی خود سرعت بخشد و از این طریق از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کند، همانطور که تاکنون موفق شده است.
برخی این دستاورد را کم اهمیت جلوه می دهند، اما سلاح های هسته ای در دست رژیم ایران می تواند به یک تهدید وجودی تبدیل شود و مسابقه تسلیحات هسته ای را آغاز کند که قدرت بازدارندگی قوی اسرائیل را تضعیف کند.
با در نظر گرفتن این موضوع، اسرائیل باید با توسعه سیستمهای دفاعی که پیش از سفر آتی جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، برتری خواهد داشت، با ایالات متحده همگام شود.
همکاری با ایالات متحده بسیار مهم است، حتی اگر ارتش اسرائیل بتواند به تنهایی به ایران حمله کند، انجام این کار بدون هماهنگی با واشنگتن نباید با توجه به پیامدهای احتمالی چنین عملیاتی گزینه ای جدی تلقی شود.
چقدر به مهار تهدید ایران نزدیک هستیم؟
آغاز یک روند انتخابات عمومی دیگر و تنش های سیاسی داخلی در اسرائیل کاملاً در تضاد با نیاز آن به یک دولت قدرتمند است که باید شبانه روز برای مقابله با تهدید ایران تلاش کند.
غیرقابل تصور است که در حالی که ایران از نظر سیاسی باثبات است، اسرائیل درگیر مبارزات سیاسی زشتی است که انرژی لازم برای رویارویی با ایران را از رهبرانش می گیرد.
حتی بدتر از آن، توقف انتصاب رئیس جدید ستاد ارتش اسرائیل و شیوه بیمارگونه ای که در آن از این روند سوء استفاده می شود.
ارتش اسرائیل به دولتی باثبات نیاز دارد که شبانه روز برای تقویت توان نظامی خود و اجرای یک طرح نظامی جامع علیه تهدید ایران تلاش کند.
حملات گسترده سیاسی به نامزدهای رهبری ارتش اسرائیل و لکه دار شدن کل فرآیند انتقال بدون شک اسرائیل را تضعیف خواهد کرد و ما باید ثبات را بازگردانیم و افزایش نظامی خود را با تلاش برای ایجاد یک اتحاد تاریخی به رهبری ایالات متحده با Create Arabic کاهش دهیم.
311311
منبع