
چگونه می توان از مسمومیت با میوه و سبزیجات پیشگیری کرد؟
به گزارش یورونیوز، میوه ها و سبزیجات مواد مغذی را به رژیم غذایی شما اضافه می کنند تا از شما در برابر بیماری های قلبی، سکته مغزی و برخی سرطان ها محافظت کنند. همچنین، انتخاب سبزیجات، میوه ها و آجیل به جای غذاهای پر کالری می تواند به شما در مدیریت وزن کمک کند.
گاهی اوقات میوه ها و سبزیجات خام حاوی میکروب های مضری هستند که می توانند شما و خانواده تان را بیمار کنند. این میکروب ها شامل سالمونلا، اشریشیا کلی و لیستریا هستند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده تخمین می زند که میکروب های موجود در محصولات تازه باعث درصد بالایی از بیماری های ناشی از غذا در ایالات متحده می شوند.
مطمئن ترین راه خوردن میوه ها و سبزیجات پخته است. علاوه بر این، شستشوی دقیق در پیشگیری از بیماری موثر است. برای کاهش خطر بیماری های ناشی از غذا، که به عنوان مسمومیت غذایی نیز شناخته می شود، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده خوردن میوه ها و سبزیجات نیم پز را توصیه می کنند.
در فروشگاه یا مغازه چه باید کرد؟
محصولاتی را انتخاب کنید که آسیب نبینند یا تغییر رنگ نداشته باشند.
اگر میوهها و سبزیجاتی را خریداری میکنید که قبلاً بریده شدهاند، محصولاتی را انتخاب کنید که میتوان آنها را در یخچال یا منجمد کرد.
میوه ها و سبزیجات را از گوشت خام، مرغ و غذاهای دریایی در سبد خرید و کیف مواد غذایی خود جدا کنید.
در خانه چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
میوه ها و سبزیجات، دستگیره ها، ظروف آشپزخانه و سطوح پخت و پز از جمله تخته های برش و میزها را قبل و بعد از پخت و پز تمیز و بشویید.
میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن، برش دادن یا پختن بشویید، مگر اینکه روی آنها برچسب محتویات شسته شده باشد.
میوه ها و سبزیجات را زیر آب جاری بشویید، حتی اگر قصد خوردن پوست آن را ندارید. هنگامی که میوه ها و سبزیجات را برش می دهید، میکروب های پوستی می توانند وارد شوند.
شستشوی میوه ها و سبزیجات با صابون، شوینده های تجاری توصیه نمی شود. برای شستن میوه ها و سبزیجات از سفید کننده یا سایر مواد ضدعفونی کننده استفاده نکنید.
قبل از تهیه یا خوردن میوه ها و سبزیجات، قسمت های آسیب دیده یا له شده را جدا کنید.
میوه ها یا سبزیجات را با یک پارچه تمیز خشک کنید.
میوه ها و سبزیجات را از غذاهای خام حیوانی مانند گوشت، مرغ و غذاهای دریایی دور نگه دارید.
میوه ها و سبزیجات را پس از برش، پوست کندن یا پختن به مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید.
چه کسانی بیشتر در معرض مسمومیت غذایی هستند؟
همه افراد ممکن است دچار مسمومیت غذایی شوند، اما افراد از گروه های خاصی بیشتر در معرض بیماری و بیماری های جدی تری هستند. این گروه ها عبارتند از:
- بزرگسالان 65 سال و بالاتر
- کودکان زیر پنج
- افرادی که مشکلات اساسی دارند یا داروهایی مصرف می کنند که توانایی بدن را برای مبارزه با میکروب ها و بیماری ها کاهش می دهد، یعنی سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند افراد مبتلا به دیابت، بیماری های کبدی یا کلیوی، HIV یا سرطان.
جوانه ها را کاملا بپزید تا خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهید. خوردن جوانه های خام یا کم فرآوری شده می تواند منجر به مسمومیت غذایی شود. شرایط گرم و مرطوب لازم برای رشد جوانه ها برای تولید مثل میکروب ها ایده آل است. اگر در گروهی هستید که احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی بیشتر است، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده توصیه می کنند که از خوردن جوانه های خام خودداری کنید.
233233
منبع