چگونه در بهار نخوابیم؟


فاضله حیدر گفت: در فصل بهار به دلیل تغییراتی که در بدن و اختلاط ایجاد می شود، روح و جسم مستعد بیماری های متعددی می شود. هدف از مطالعه و مقابله با این مشکلات این است که با روش‌های آزاردهنده‌تر، این بیماری‌ها را از جسم و روح خود حذف کنیم.

وی گفت: بیماری هایی مانند خون دماغ، سرفه، سرماخوردگی، گرفتگی صدا، آرتروز و درد مفاصل، جوش و چرک و جوش و خارش و کهیر، آلرژی های فصلی و گلو در فصل بهار افزایش می یابد. مشکلاتی مانند کسالت، خواب آلودگی، سنگینی، خستگی و بی حالی نیز در اوایل بهار بیشتر دیده می شود.

حیدریان افزود: برخی درمان ها یا پیشگیری ها می تواند بدن را برای مواجهه با تغییرات در فصل بهار آماده کند. استفاده صحیح از این روش ها نه تنها باعث استفاده بهتر از تغییرات فصلی و اقلیمی در فصل بهار می شود، بلکه بدن را برای مقابله با بیماری های احتمالی و شرایط نامطلوب آماده می کند. بهترین زمان برای شروع پاکسازی بهاره از روزهای اول فروردین است و اندام های هدف برای پاکسازی بهاره کبد، کلیه ها و روده ها هستند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم ترین راه های نظافت و آمادگی برای فصل بهار تغییر رژیم غذایی است خاطرنشان کرد: در این مرحله باید مقدار غذا را کاهش داد و توصیه هایی را رعایت کرد. یکی از عوامل مفید در این زمینه مصرف سبزیجات و عرقیات است.

استفاده از سبزیجات و نوشیدنی ها در فصل بهار

این متخصص طب عامیانه گفت: تا حد امکان از عرقیات و سبزیجات بهاری استفاده کنید. چند بار در روز مقدار کمی میوه بخورید تا بدن زمان کافی برای جذب مواد مغذی و دفع سموم داشته باشد. میوه هایی مانند خیار، گوجه فرنگی و آلو، خاصیت سردی دارند و سموم کبد را دفع می کنند. سبزیجات برگ سبز، جوانه ها و همچنین نخود، لوبیا، بادمجان، کلم، کرفس، کاهو و سبزیجات کوهی به دلیل داشتن فیبر زیاد، یبوست را برطرف می کنند، بدن را آبرسانی می کنند و اشتها را کنترل می کنند.

حیدریان در ادامه بیان کرد: مصرف عرقیاتی مانند کاسنی و شوید تقویت کننده کبد و تصفیه کننده خون توصیه می شود. در این فصل استفاده از نوشیدنی ها و شربت های حرارت زا مانند شربت ریواس، عرق کاسنی، شربت زرشک و کدو، رب کدو تنبل، شربت پرتقال و لیمو نیز توصیه می شود. در این فصل از نوشیدنی های گرم، مرطوب کننده و بسیار مرطوب کننده مانند آب هندوانه، گل ختمی و پنیر و همچنین مواد داغ، تلخ، تند و شور خودداری کنید.

READ  داروهایی که می توانند نارسایی قلبی را بدتر کنند

وی گفت: بهار بهترین و لذت بخش ترین فصل برای همه سنین به ویژه سالمندان و افراد دارای مزاج سرد و خشک است. در این فصل بدن آماده رشد و نمو است و این باعث افزایش گرما، گرما و رطوبت در بدن می شود.

حیدریان خاطرنشان کرد: بهبود عملکرد بدن و اندام ها در فصل بهار می تواند باعث کاهش بیماری های بهاری، خستگی و خواب آلودگی و مشکلات رایج جسمانی در این فصل شود. پرهیز از غذاهای خون ساز و کاهش مصرف انواع گوشت ها ضروری است. اجتناب از حرکات روانی بیش از حد مورد تاکید است و احساساتی مانند شادی، غم، ترس، هیجان و سایر نوسانات خلقی در این فصل به شکل شدید مضر هستند.

این متخصص طب سنتی گفت: فصل بهار در واقع فصل کاهش و ساده سازی غذا و نوشیدنی و آرامش نسبی جسمی و روحی همراه با شکوفایی طبیعت است. بهترین زمان برای ورزش در بهار صبح، بعد از میان وعده و قبل از ظهر است.

حیدریان افزود: فصل بهار باید به میزان لازم به دفع بیشتر مواد زائد از بدن کمک کند تا میزان دریافت کالری، کالری و پروتئین در رژیم غذایی کاهش یابد. راه های مختلفی برای خلاص شدن از شر مواد اضافی، سموم و پاکسازی بدن از مواد زائد وجود دارد. یکی از مهم ترین آن ها دفع مدفوع است، بنابراین در فردی که خوب دفع نمی کند و به عبارت ساده تر دچار «یبوست» می شود، مواد اضافی راه خوبی برای دفع نیست و در بدن تجمع می یابد؛ بنابراین در صورتی که فرد به خوبی دفع شود و به عبارت ساده تر دچار «یبوست» می شود، دفع مدفوع است. ملین هایی مانند ترشک، آلو، تمر هندی، هویج، کشمش و انجیر برای رفع یبوست مناسب هستند.

READ  فواید شگفت انگیز و درمانی لوبیا برای سلامت بدن

وی مصرف برخی غذاها و ترکیبات خاص در فصل بهار را توصیه می کند: از خورش سبزیجات با مواد (گشنیز، شوید، اسفناج، هویج و …)، اسفناج سرخ شده با ماست و ماست شیرین و کم چرب، کاهو با نعنا، خورش یا سوپ جو با روغن زیتون و آبگوشت، ماش پلو با خرفه، شربت تمر هندی، شربت سیب، زرشک و لیمو، عناب آب پز با کمی عسل به جای چای؛ این یکی از غذاهای سالم در این فصل است.

برای استفاده از مالت طبی توصیه می شود

حیدریان با اشاره به دستور تهیه مالت طبی و مفید بودن آن اظهار می کند: استفاده از ماءالشعیر طبی به این صورت است که جو را به مدت 24 ساعت خیسانده و سپس با 20 بار آب و یک تکه دارچین به محض رنگ شدن جو روی اجاق قرار می دهیم. از روی حرارت بردارید و بلافاصله آب آن را صاف کنید و با عسل شیرین کنید، در این فصل بسیار مفید است.

وی گفت: با استفاده از خورش ریواس که از مواد خرد شده ریواس جوان، کمی نعنا و آبغوره، پیاز و زردچوبه تهیه می شود. شیر بادام را با پوست کندن 15 عدد بادام خام با یک لیوان آب جوش و کمی عسل مصرف کنید. یکی دیگر از غذاهای مفید بهار است.

حیدریان به انجام حجامت در فصل بهار توصیه کرد: این اعمال فقط در موارد خاص و تنها با تشخیص و تجویز پزشک مجرب و متخصص طب سنتی انجام شود. در واقع نوشیدن در فصل بهار نه تنها مبنای علمی مناسبی ندارد، بلکه می تواند آسیب های جدی به بسیاری از افراد وارد کند. بنابراین در صورت تمایل به استفاده از این شیوه ها و روش ها، افراد باید با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنند و در صورت لزوم در کلینیک های تخصصی تحت درمان قرار گیرند.

بیشتر بخوانید:

ببینید | چگونه در بهار نخوابیم؟

4747


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا