پیش بینی مهم رئیس کل بانک مرکزی برای قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو/ چه تغییری در قیمت ها ایجاد می کند؟


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدرضا فرزین در نشست ادواری با اقتصاددانان با اشاره به کاهش نرخ تورم گفت: از خرداد ماه روند کاهشی نرخ تورم آغاز شده و پیش بینی ها حاکی از کاهش نرخ تورم در این ماه نیز است. همچنین با تحقق یافتن نرخ تورم نقطه به نقطه در کانال 30 درصدی نرخ تورم سالانه نیز کاهش خواهد یافت.

فرزین با تاکید بر اینکه کنترل نوسانات نرخ ارز توسط بانک مرکزی ثبات و آرامش را در بازارهای مختلف به ارمغان آورده است، گفت: با تداوم سیاست های پولی و ارزی فعلی، امیدواریم تورم و نرخ ارز به سمت کانال های پایین تری سوق داده شود.

وی تاکید کرد: پیرو سیاست های فعلی سال آینده شاهد کاهش تورم خواهیم بود.

فرزین گفت: گزارش های موجود نشان می دهد متوسط ​​قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در تیرماه نسبت به ماه های گذشته کاهش چشمگیری داشته است و بررسی اطلاعات مناطق 22 گانه شهر تهران نیز نشان می دهد که قیمت مسکن در 15 منطقه کاهش یافته است و متعاقباً تاثیر بسزایی در کاهش قیمت مسکن در تمامی مناطق کشور خواهد داشت. این دستاورد ناشی از ثبات بازار ارز و مدیریت انتظارات تورمی است و امیدواریم در کنار ثبات بازار طلا، مسکن و خودرو شاهد رونق بخش واقعی و کاهش تقاضای سفته بازی و رفع نیازهای داخلی مردم در این بازارها باشیم.

هدف گذاری نرخ رشد نقدینگی 25 درصدی

فرزین در ادامه بانک مرکزی را به سمت رشد نقدینگی سوق داد و گفت: نرخ رشد 25 درصدی برای نقدینگی در سال جاری در نظر گرفته شده است، البته باید توجه داشت که کاهش یکباره نقدینگی کار سختی است زیرا اقتصاد ایران بانک محور است و عمده تامین مالی توسط بانک ها انجام می شود.

وی افزود: در چند ماه گذشته رشد نقدینگی به طور موثر کنترل شده است، اگر نرخ رشد نقدینگی را با توجه به شرایط اقتصادی کنترل کنیم، همچنان پایدار خواهد بود.

افزایش سقف انتشار اوراق گام در بورس

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص حجم اوراق گام نیز گفت: امسال پیش بینی می شد حجم اوراق گام در فاز اول حدود 150 هزار میلیارد تومان باشد، اما با توجه به اینکه سقفی برای این ابزار در بورس تعیین شد و مشکلاتی را ایجاد کرد، با همکاری و تعامل بانک مرکزی و بورس، سقف انتشار این اوراق به میزان قابل توجهی افزایش یافت و سقف انتشار اوراق به میزان قابل توجهی رفع شد.

READ  جزئیات حکم مالیات بر عایدی سرمایه / آیا صاحبان طلا، ارز، خودرو و خانه باید مالیات بپردازند؟

نیاز به تامین مالی با کمک بازار سرمایه و سرمایه گذاری خارجی

فرزین در پاسخ به سوالی درباره تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی توسط بانک‌ها گفت: با توجه به نیاز به نقدینگی از سوی دولت و بنگاه‌های اقتصادی، تامین مالی به شبکه بانکی تحمیل شده است، در حالی که انتظار این است که به سیستم تامین مالی به شکل‌های مختلف نگاه شود و فشار بر سیستم بانکی در این زمینه به‌ویژه بر بانک‌ها و بانک‌های غیرفعال منجر به ایجاد سرمایه کم شود.

وی افزود: بر اساس گزارش ها در چند سال گذشته سهم تامین مالی از بانک ها به طور پیوسته در حال افزایش بوده است که این رقم در سال 1400 به 80.6 درصد رسید، اما از سوی دیگر سهم بورس در حوزه تامین مالی به طور پیوسته کاهش یافته و در عین حال سهم سرمایه گذاری خارجی نیز کاهش یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در سال 1401 سهم تامین مالی خارجی و بازار سرمایه از کل تامین مالی اقتصاد به ترتیب معادل 0.4 و 11.8 درصد بوده است. این در حالی است که سهم تامین مالی بازار سرمایه در سال های گذشته در سطح بالای 18 درصد بوده و پیش بینی می شود این سهم در این دو حوزه افزایش یابد.

فرزین با بیان اینکه باید انتظار تامین مالی متناسب با ظرفیت و توان نظام بانکی را داشته باشیم، گفت: در بسته سیاستی بانک مرکزی که برای دولت تهیه شده، حوزه های متعددی از جمله حوزه سرمایه گذاری خارجی برای تامین مالی دیده شده است.

این مقام ارشد بانک مرکزی اضافه کرد: امسال باید حداقل 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنیم و به موازات آن حداقل 16 تا 17 درصد سهم تامین مالی از طریق بورس انجام شود.

فرزین تاکید کرد: تمام تلاش بانک مرکزی در سال جاری این است که با هماهنگی نهادهای ذیربط از جمله سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی، منابع جدید تامین مالی غیربانکی را شناسایی و برای مصارف دولت و بنگاه های اقتصادی استفاده کند.

READ  خبرآنلاین - عکس رونمایی از خودروی جدید سایپا به نام «P90»

تدوین برنامه اصلاحی بانک های غیر فعال

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص برنامه اصلاح نظام بانکی در حوزه بانک‌های بی‌ثبات گفت: بانک‌های ناپایدار به دو دسته بانک‌های ناسالم و بانک‌های ناپایدار قابل بازیابی تقسیم می‌شوند.

فرزین با بیان اینکه مشکلات عدم تعادل بانکی کشور ناشی از عوامل مختلفی است، گفت: هر بانکی دلیل متفاوتی برای عدم تعادل دارد، به همین دلیل نمی توان با یک مدل بی تعادلی همه بانک ها را حل کرد، بر این اساس باید برای هر بانک متناسب با شرایط موجود آن بانک، برنامه اصلاحی تدوین و اجرا شود.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: موضوع اصلی باید جلوگیری از ادامه روند نارضایتی ها باشد و نه تنها نگاه به گذشته بلکه نگاه به آینده باشد.

فرزین در خصوص عدم تعادل بانکی گفت: عدم تعادل بانکی یا به دلیل نقدینگی است یا عدم تعادل ترازنامه.

وی افزود: آنچه منجر به اضافه برداشت می شود ناشی از عدم تعادل نقدینگی بانک ها است که بانک ها را مجبور می کند از منابع بانک مرکزی برای ایفای تعهدات خود استفاده کنند که منجر به اضافه برداشت می شود، اما عدم تعادل ترازنامه در واقع این است که دارایی های بانک کمتر از بدهی ها و بدهی های آن است، هرچند بانک های کشور عموماً کمتر تحت تاثیر این نوع عدم تعادل هستند.

فرزین در بخشی دیگر از سخنان خود به انواع بانک ها و کارکردهای متفاوت آنها در سطح جهانی پرداخت و گفت: در برخی نقاط دنیا بانک هایی هستند که فعالیت هلدینگ می کنند و یا برعکس هلدینگ هایی هستند که فعالیت بانکی می کنند و در اصل بانک های شرقی با بانک های غربی متفاوت هستند و این تفاوت را نمی توان نقص تلقی کرد، بلکه باید اصل قانونی نظام بانکی را بر اساس شرایط اقتصادی برنامه ریزی کشور و بر اساس اصل قانونی نظام بانکی بر اساس شرایط برنامه ریزی و برنامه ریزی کشور استوار کرد.

223225


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا