
واردات آیفون محدود شد نه ممنوع/ نتیجه تغییر وضعیت آیفون بر بازار چیست؟
محمدرضا علیان در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین وی با اشاره به اینکه امروز بازار تلفن همراه به شدت تحت تاثیر انتشار این خبر قرار گرفته است، گفت: مشکل اینجاست که آیفون از گروه 23 به 27 وارد شده است، یعنی به گفته سیاستگذار، این گوشی یک کالای لوکس است و واردات آن ضروری است.» نه، البته ما هنوز نوتیفیکیشنی ندیده ایم.
وی گفت: توضیح دوستان این است که برای مدیریت منابع ارزی این اتفاق افتاده است اما تجربه ما نشان می دهد که این اتفاق نمی افتد و این اقدام نمی تواند زمینه مدیریت منابع ارزی را فراهم کند، بلکه بازار غیررسمی در حاشیه این امر را تشکیل می دهد. بازار.” که در.
مشاهده اطلاعات بیشتر:
افزایش قیمت موبایل؟ / شوک جدید برای بازار تلفن همراه
خبر مهم برای خریداران کالاهای هوشمند/تبلت و ساعت هوشمند موجود در طرح رجیستری
وی در توضیح این درخواست افزود: می گویند این برند لاکچری است و این قیمت بالاست، برندهای دیگر گوشی در همین رنج قیمت دارند. طبیعی است که وقتی بازار از برند آیفون خالی است، برندهای دیگر سعی کنند با بازه قیمتی ذکر شده این خلأ را پر کنند. از این منظر، هنگام تغییر به بازار موازی، کاربر همان ارز را مصرف می کند و گوشی گران تری می خرد.
چرا کمیسیون تخصصی نظر نداد؟
سخنگوی انجمن واردکنندگان تلفن همراه در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع تشکیل نشدن جلسات کمیسیون تخصصی تلفن همراه اشاره کرد و گفت: این کمیسیون منحل نشد و روال این بود که اعضای کمیسیون در مورد آن اظهار نظر کنند. اما متأسفانه ملاقاتی صورت نگرفت.» چنین تصمیمی گرفته شد و بر اساس این شبهه باید جنبه های کارشناسی پرونده مورد تردید قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت صمت، سامانه همتا، بانک مرکزی و نمایندگان بخش خصوصی به عنوان مشاور و کارشناس در این کمیته حضور دارند، گفت: زمانی که همه عوامل دولتی در این کمیته حضور داشته باشند. ، معلوم نیست چرا این مهم بدون مشارکت و اظهار نظر آنها محقق شده است.
آیا برنامه تولید داخلی گوشی واقعی است؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ریزی برای تولید داخل گوشی تلفن همراه وجود دارد یا خیر و آیا بخشی از نیاز کشور از طریق تولید داخلی تامین می شود؟ وی گفت: نکته جالب این است که با ممنوعیت واردات آیفون، بخشی از آن برنامه نیز از بین می رود.
علیان در توضیح این موضوع ادامه داد: حتی اگر برنامه منطقی برای تولید موبایل داشته باشیم، آن طرح بر اساس یکسری نیازها است. در حمایت از تولید تلفن همراه، دولت سال گذشته تصمیم گرفت تعرفه واردات تلفن همراه بالای 600 دلار آمریکا را هفت درصد افزایش دهد به عبارت دیگر، تعرفه واردات گوشی های معمولی 5 درصد و تعرفه واردات گوشی های بالای 600 دلار اعلام شد. 12 درصد و مقرر شد این اعتبار در صندوقی به نام صندوق حمایت از تولید موبایل ذخیره شود تا بتوان از آن برای حمایت از تولید موبایل استفاده کرد.
علیان گفت: اکنون مشخص نیست که با چه منطقی بخش عمده ای از آن درآمد را کاهش داده اند، زیرا این ممنوعیت در واقع ضرر بخش عمده ای از درآمد پیش بینی شده این مکان است.
وی گفت: امروز که صحبت می کنیم پتانسیل تولید چنین کالایی را در کشور نداریم اما در برنامه بلندمدت ممکن است تصمیمی گرفته شود که به نظر می رسد سیاست ها در این راستا نیست.
ممنوعیت واردات چه بلایی سر بازار می آورد؟
این فعال تلفن همراه گفت: در این مدت میلیون ها گوشی تلفن همراه به ایران وارد شده است و طبیعی است که با ممنوعیت یا محدودیت ایجاد شده امکان ارائه خدمات به خریداران وجود ندارد.
وی افزود: در این چند سال صدها هزار دستگاه آیفون 12 و 13 وارد بازار شده است که طبیعی است 18 ماه خدمات رسانی به آنها تضمین شده است، اما اکنون همه چیز زیر سوال رفته و امنیت مشتریان و کاربران به خطر افتاده است. در خطر است.
علیان گفت: با ممنوعیت واردات عملا دست و پای شرکت ها را بسته ایم و مصرف کننده متضرر می شود چرا که این اقدام زمینه را برای افزایش قاچاق فراهم می کند و باعث سوء استفاده در واردات گوشی های همراه مسافری می شود و باید توجه داشت که قاچاق است. همیشه قدردانی می شود.” بالاتر از رتبه رسمی
گوشی گرونه؟
علیان با تاکید بر اینکه نمی توان افزایش قیمت گوشی را پیش بینی کرد، گفت: تجربه نشان می دهد که قیمت محصول در چنین شرایطی بالاتر از ارزش واقعی آن است.
وی به تجربه خودرو اشاره کرد و ادامه داد: خودروهایی که 10 سال از عمر آنها می گذرد امروز گرانتر از خودروهای نو به فروش می رسد و این نشان می دهد که ممنوعیت واردات چه بلایی سر یک کالا می آورد. در این حوزه نیز محدودیت بدون شک زمینه را برای افزایش قیمت ها فراهم می کند.
223223
منبع