
هدف اصلی ترویج دخانیات تأثیرگذاری بر کودکان است
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر گلمرضا حیدری با اشاره به اینکه کودکانی که در معرض دود سیگار قرار می گیرند، سیگاری محسوب می شوند، گفت: این شرایطی است که تبلیغات سیگار می تواند کودکان را به سیگار نکشیدن تشویق کند. آینده.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد که اکثر افراد سیگاری از دوران کودکی سیگار را تجربه کرده و شروع کرده اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه روند اعتیاد به سیگار به گونه ای است که این افراد ابتدا هر از گاهی سیگار کشیدن را تجربه می کنند سپس به یک عادت روزمره تبدیل می شود، افزود: صنعت دخانیات بر اساس این فرض که سیگاری ها.
کودکان نمی توانند انتخاب آگاهانه ای در مورد سیگار کشیدن داشته باشند
وی گفت: در هر صورت واضح است که کودکان نمی توانند آگاهانه و آگاهانه در مورد سیگار انتخاب کنند. شرکت های دخانیات به طور فزاینده ای برای تشویق کودکان به سیگار کشیدن کار می کنند.
شهید بهشتی، استاد دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه تبلیغات دخانیات به طور خاص برای کودکان انجام می شود، گفت: اگرچه این موضوع به شدت از سوی شرکت های دخانیات تکذیب می شود، اما شواهد اثبات شده وجود دارد.
وی افزود: نتیجه این اقدامات این است که کودکان نسبت به سیگار نگرش مثبت تری پیدا کرده و به امتحان آن تشویق می شوند، همچنین از دیگر عوامل موثر بر سیگار کشیدن کودکان می توان به تقلید از والدین، معلمان و همسالان اشاره کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کودکان از بیماری های ناشی از مصرف دخانیات بی اطلاع هستند، گفت: آنها معتقدند ابتلا به بیماری های شدید و خطرناک در سالمندان شایع است.
وی گفت: البته این به این معنا نیست که از تلاش برای اجرای برنامه های آموزشی برای جوانان دست برداریم، بلکه به این معناست. ناگفته نماند که تمرکز بر این موضوع و نادیده گرفتن سایر فعالیت ها در این حوزه منطقی نیست. .
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بحرانی ترین زمان برای شروع مصرف دخانیات دوران بلوغ است که در این سن کودکان دوره ابتدایی را به پایان رسانده اند و زمانی که وارد مقاطع بالاتر تحصیلی جدید می شوند نسبت به دانش آموزان بزرگتر مرحله بلوغ را طی می کنند. در پایین ترین رده خود قرار دارند.
وی افزود: فشار اجتماعی در حال حاضر بالاست و بچه ها برای هویت یابی و تثبیت جایگاه خود در بین همین گروه سنی دست و پنجه نرم می کنند.
دکتر حیدری ادامه داد: هر چیزی که بتواند نوجوانان را بالغ نشان دهد این افراد را وسوسه می کند تا آن را تجربه کنند.
ممنوعیت تبلیغات دخانیات، افزایش قیمت از طریق مالیات، اجرای برنامه های آموزشی و اطلاع رسانی عمومی، هشدارهای جدی و موثر بهداشتی، عدم استعمال دخانیات در اماکن عمومی به عنوان رفتار طبیعی و عادی، ممنوعیت فروش مواد دخانی به کودکان، کاهش مصرف دخانیات. دود سمی، حمایت از ترک سیگار، توجه به اصلاح قانونگذاری و ارزیابی و نظارت منظم بر کودکان و نوجوانان از جمله راهکارهای کاهش مصرف دخانیات است که شهید بهشتی، استاد دانشگاه علوم پزشکی بر لزوم اجرای آن تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت های مرکز تحقیقات پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در زمینه تحقیقات سیگار برای کنترل و کاهش مصرف دخانیات، افزود: در این مرکز تلاش می کنیم جامعه ای عاری از دخانیات داشته باشیم.
بیشتر بخوانید:
افزایش مصرف قلیان در بین زنان بالای 18 سال
بعد از رفتن سیگار در بدن شما چه اتفاقی می افتد؟
233231
منبع