نگران سرنوشت سومین توله سگ «ایرانی»/ پروژه احیای یوزپلنگ ایرانی شکست خورد؟

به گزارش خبرآنلاین، دومین توله یوزپلنگ نیز بامداد امروز تلف شد و «ایران» و یک توله سگ دیگر باقی ماند. البته یک زن ایرانی که احتمالا به دلیل محاسبات اشتباه انسانی نمی تواند برای توله هایش مادر شود.

طرح احیای یوزپلنگ ایرانی که در فاز لقاح طبیعی در پارک ملی توران اجرا شد فروردین ماه امسال خبرهای مهمی دریافت کرد. ایران، یوزپلنگ ماده باردار شد. خبر تولد سه توله سگ در روز یازدهم اردیبهشت ماه منتشر شد تا تمامی رسانه ها و حتی شبکه های اجتماعی مملو از خبرهای خوب شود و پس از آن پربازدیدترین عکس ها و فیلم ها را به خود اختصاص دهد.

این شادی ها دیری نپایید، رز سه روز بعد خبر مرگ یکی از توله ها و به دنبال آن خبر بی توجهی ایران به توله ها، اشتباه در تشخیص جنسیت توله سگ هایی که در اصل ماده معرفی شده بودند و به خصوص شایعاتی در مورد انتخاب زایمان سزارین همه شادی ها را به ناامیدی تبدیل کردند.

با این حال معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران یک یوزپلنگ بارور است و حداقل تا پنج سال آینده توانایی تکثیر و تکثیر را دارد.

اما خبر امروز و مرگ توله دوم این امیدها را خدشه دار کرد. در این باره با پیام محبی، 2 دامپزشک و رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران گفت وگو کرده ایم.

نگران سرنوشت توله سگ سوم

یوزپلنگ دوم نیز تلف شده است آیا با ادامه این روند باید پروژه احیای یوز ایرانی را ناکام بدانیم؟

من اعتقادی به شکست این پروژه ندارم، زیرا چنین پروژه هایی اساساً پر از آزمون و خطا هستند، به نظر من مهمترین چیز این است که از این آزمون و خطا درس عبرت نگیریم و این باعث می شود که امید به آینده غیرممکن باشد.

READ  عروس وسواسی در دادگاه: اگر برای وسواس پیش دکتر بروم، خانواده شوهرم می گویند تو روانی/من وسواس ندارم، پاکم

چه درسی باید گرفت؟

سوال ساده این است که در بیمارستان ما، کرد، اطلاعات زیادی در مورد ایران وجود داشت، در حالی که ما در دوران بارداری از این اطلاعات استفاده می کردیم، اما کسی این اطلاعات را به دست نیاورد.

یا یکی از علل مهم مرگ در این توله ها سزارین است. درباره اینکه ایران چگونه تصمیم به زایمان سزارین گرفت، جزئیات زیادی نداریم، اما واضح است که وقتی روند زایمان طبیعی به دلایلی مختل می شود، حیوان بچه ها را طرد می کند و در نهایت امیدی به زنده ماندن بچه ها ندارد.

پس مرگ توله ها غیرقابل پیش بینی نبود؟

خیر، توله های سزارین عمر زیادی ندارند چون از شیر محروم هستند. شیر مادر حاوی پروتئین ها و مواد مغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت توله ها است.وقتی مادران به نوزادان خود شیر نمی دهند، ایمنی آنها به خطر می افتد و سلامت آنها به خطر می افتد.

مشکل این است که نزدیکی مادر به توله ها، لیسیدن و مکیدن سینه های مادر باعث تنفس، هضم و هضم توله ها می شود.

پس انتخاب سزارین برای تولد توله ها اشتباه بود؟

ببینید، من اطلاعات روشنی ندارم که چرا این روش انتخاب شده است، اما اثرات چنین زایمانی کاملاً نشان دهنده است و بنابراین می توان امید چندانی به زنده ماندن توله سوم داشت.

پروژه احیای یوزپلنگ چه اشتباهات دیگری مرتکب شد؟

از امکانات فعلی زیستگاه توران و کمبودها اطلاعی ندارم اما می دانم که در ابتدا دلبر و کوشکی سال ها در پردیزان نگهداری می شد و نور و مشکلات برای جفت گیری مناسب نیست. بعدها با همکاری و پیشنهاد ما دکتر منتظمی مدیرکل وقت حیات وحش سازمان محیط زیست کوشکی و دلبر به منطقه توران منتقل شد.

READ  چگونه کم خونی را تشخیص دهیم؟

مشکل دیگری که من از آن مطلع هستم این است که مدیرکل حیات وحش استان سمنان که به دلیل تغییرات در سازمان برکنار شده بود، دیگر به سایت یوزپلنگ دسترسی نداشت، یعنی ما به کار گروهی اعتقاد نداریم و به راحتی کسانی که تجربه و تجربه داشته باشد ما فقط شرایط و ضوابط خود را حذف می کنیم و می بینیم، نه شرایط و ضوابط کاری که به ما سپرده شده است.

نتیجه این اقدامات همان اتفاقات و اخباری است که می شنویم.

بیشتر بخوانید:

توله دوم ایران کشته شد

4747


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا