نامه 8 معاون میراث فرهنگی به نمایندگان مجلس: طرح «استفاده بهینه از اشیا و گنجینه های باستانی» حرکتی برای حفاری غیرمجاز ایجاد می کند.


به گزارش خبرآنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، متن پیام دکتر علی دارابی معاون میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور به اعضای شورای اسلامی مجمع می گوید:

“به نام خدا

معاون میراث فرهنگی کشور با ارزیابی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که همواره حامی میراث فرهنگی بوده اند، معتقد است: مشکلات مطرح شده و ایرادات فراوان بیانگر عدم حمایت ها، دغدغه ها و بیمه های کارشناسی، علمی و تخصصی است. بسیار ایجاد خواهد کرد.

مهمترین کاستی ها و مشکلات عبارتند از:

1. این طرح بعد معنایی، عبرت آموزی و هویت میراث فرهنگی را به یک موضوع مادی و اقتصادی تقلیل داد و همچنین در تجربه جهانی این نگاه در مدیریت میراث فرهنگی تغییر کرده است.

2. این طرح ناقض کنوانسیون های بین المللی است که ایران یکی از اولین کشورهایی بود که به آن ملحق شد. به عنوان مثال، کنوانسیون یونسکو با عنوان «اقدامات لازم برای ممنوعیت و جلوگیری از ورود غیرقانونی، صادرات و انتقال اموال فرهنگی» که ایران در سال 1995 به آن ملحق شد.

٣. تصمیم دادگاه های بین المللی برای بازگرداندن اماکن تاریخی ایران از کشورهای دیگر تحت الشعاع این موضوع قرار خواهد گرفت.

٤. با توجه به اینکه ایران شرایط مناسبی در خصوص قوانین و مقررات حفاظت از آثار دارد که هرگونه اقدام غیرعلمی و غیرمجاز را ممنوع می‌کند، این طرح ناقض چندین قانون مصوب مجلس‌های قرن گذشته از جمله قانون حفاظت از آثار ملی و ممنوعیت حفاری است. عمل کنید. مطالعه به منظور دستیابی به اشیاء عتیقه و تاریخی مصوب مواد مجلس شورای اسلامی یا مواد 1-4-2 قانون مجازات اسلامی مصوب مجلس شورای اسلامی مجاز است.

READ  اگر می خواهید عزت نفس خود را تقویت کنید، از این ترفندها استفاده کنید

٥. با توجه به انگیزه حفاران غیرمجاز، تصویب این قانون حرکت عظیمی را برای کاوش های غیرمجاز در کشور ایجاد می کند که البته به دلیل عدم شناسایی رسمی باستان شناسی مانند مکان، حتی پس از کشف نیز ارزش چندانی نخواهد داشت. نوع لایه و موارد دیگر زیرا موزه های ایرانی و خارجی آثاری را بدون شناسنامه به نمایش نمی گذارند.

٦. به گفته جامعه دانشگاهی کشور و انجمن ها و موسسات علمی و تخصصی، این طرح منطبق بر اصول باستان شناسی و حفظ میراث و ارزش های فرهنگی نیست و از نظر حفاظتی در سایر کشورهای توسعه یافته بی سابقه نیست.

٧. می توان ادعا کرد که حفاری های غیرمجاز و فروش آثار یک واقعیت انکارناپذیر است. در پاسخ به این گفته در مورد قاچاق مواد مخدر هم همینطور است. اگر دولت ایران را به دلیل وضعیت ترانزیتی آزاد کند، می تواند درآمد زیادی داشته باشد.

٨. بدون شک تصمیم برای جلوگیری از چنین رویه شناسایی، اصل 3 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که تاکید می کند تلاش برای جلوگیری از خرید و فروش اشیاء عتیقه و گنجینه های ملی و منحصر به فرد از طریق قانون گذاری باید در دستور کار قرار گیرد. تقویت نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی و عمومی سازی محوطه باستانی در کشور.

بر این اساس انتظار می رود نمایندگان محترم امضاء کننده طرح نگرانی ها و نگرانی های خود را در حوزه میراث فرهنگی پس بگیرند.

خداحافظ و برای خدمتگزاران مردم در خانه ملت آرزوی توفیق روزافزون دارم

دکتر علی دارابی معاون وزیر و معاون میراث فرهنگی

READ  صفحه مورد نظر شما یافت نشد.

ی اردیبهشت 1401 »

بیشتر بخوانید:

نقد پیروز حناچی از طرح مجلس: به دوران قاجار برگشتیم.

233233


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا