
ناتو: عضویت فنلاند و سوئد به زمان نیاز دارد
فنلاند و سوئد روز سهشنبه پروتکلهای عضویت خود در ناتو را امضا کردند و روند رایگیری را که باید در پارلمان هر 30 عضو فعلی ناتو برگزار شود، آغاز کردند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در مصاحبه با یورونیوز گفت: من از صحبت یا وعده دادن درباره پارلمان ها محتاط هستم، اما دفعه قبل حدود یک سال طول کشید و این بار بسیاری از متحدان قول داده اند که هر کاری که در توان دارند انجام دهند. آی تی.” “سریعتر انجام دهید
استولتنبرگ ادامه داد: بنابراین فکر می کنم بحث احتمالاً تا چند ماه دیگر خواهد بود. یک اراده سیاسی محکم برای تصویب در کشورهای متحد (عضویت فنلاند و سوئد در ناتو) شکل گرفت.
برای تکمیل فرآیند نیز باید یک رای به اتفاق آرا نهایی گرفته شود.
دانمارک هر دو پروتکل را به تصویب رسانده است و نخست وزیر استونی برای تسریع این روند جلسه ای را برای چهارشنبه تشکیل داده است. زمانی که فنلاند و سوئد به عضویت ناتو درآیند، از ماده 5 دفاع دسته جمعی این اتحاد نظامی بهره مند خواهند شد.
استولتنبرگ گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلاش کرد درهای ناتو را ببندد. امروز نشان می دهیم که درهای ناتو باز است و با هم هستیم.
هیچ کشور ناتو به اندازه ترکیه از تروریسم آسیب ندیده است.
پس از تهاجم روسیه به اوکراین که در 24 فوریه آغاز شد، سوئد و فنلاند درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را داده اند، رویدادی که مستلزم رضایت همه اعضای فعلی این ائتلاف است.
ترکیه که فنلاند و سوئد را به حمایت از تروریسم متهم می کند، ابتدا با این درخواست مخالفت کرد، اما هفته گذشته و در آستانه نشست ناتو در مادرید، نمایندگان سه کشور با یکدیگر دیدار کردند و به توافق رسیدند. پس از این توافق، ترکیه اعلام کرد که با عضویت این دو کشور در ناتو موافقت کرده است.
استولتنبرگ که میانجی مذاکرات ترکیه با فنلاند و سوئد بود، گفت: این توافق بستر مناسبی را برای همکاری بیشتر این سه کشور در مبارزه با تروریسم فراهم می کند. این هدف مشترکی است که همه ما با آن موافق بودیم. لزوم مبارزه با تروریسم در همه اشکال و مظاهر آن. هیچ کشور دیگر ناتو به اندازه ترکیه از تروریسم آسیب ندیده است.
پوتین حمایت متحدان ناتو را دست کم گرفت
دبیرکل ناتو همچنین آخرین تحولات جنگ در اوکراین را مورد بررسی قرار داد.
وی گفت: در حال حاضر شاهد جنگ فرسایشی وحشیانه هستیم. ما می بینیم که آنها با استفاده گسترده از سربازان، توپخانه و بمباران وحشیانه شهرها را ویران می کنند و مردم را می کشند.
استولتنبرگ تصریح کرد: اما در عین حال شاهد قدرت و شجاعت نیروهای اوکراینی هستیم که ثابت می کند مسکو کیف را دست کم گرفته است. همچنین شاهد بودیم که اوکراین توانست چندین عملیات تهاجمی مانند آزادسازی جزیره مار را انجام دهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم های غرب توانسته سرعت «ماشین جنگی پوتین» را کاهش دهد، گفت: قطعاً. می بینیم که تحریم ها تاثیر مستقیمی بر اقتصاد این کشور داشته است. بنابراین، این به دلیل ترکیبی از تحریم های سنگین ناتو و اتحادیه اروپا و همچنین کمک های نظامی قابل توجه به اوکراین است.
استولتنبرگ در پایان سخنان خود به یورونیوز گفت: رئیس جمهور روسیه وحدت و عزم متحدان و شرکای ناتو در حمایت از (اوکراین) را دست کم گرفت.
311311
منبع