مصرف این روغن سلامت قلب را به خطر می اندازد


مصرف روغن های جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تصلب شرایین (سخت شدن دیواره شریان)، تنگی و انسداد عروق قلب و حمله قلبی می شود. بر اساس آخرین یافته های علمی دنیا، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد نیز به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب ترانس، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات را در مردان افزایش می دهد.

کارشناسان خانه روغن های سفت را توصیه نمی کنند روغن های سفت به دلیل بافت مورد نیاز شیرینی ها عمدتاً در شیرینی پزی استفاده می شوند. اسیدهای چرب اشباع شده در روغن های جامد منجر به بیماری های قلبی عروقی و سرطان های مختلف می شود. اگرچه این روغن ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن های نیمه جامد تبدیل می شوند که اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن های جامد دارند، اما باید توجه داشت که روغن های نیمه جامد نیز با نباتی مقایسه می شوند. روغن‌ها دارای سطوح بالاتری از اسیدهای چرب اشباع و چربی‌های ترانس هستند و مصرف آنها خطراتی مانند کلسترول LDL بالا، تنگی عروق و در نهایت حمله قلبی را به همراه دارد. به خصوص افراد مبتلا به چربی خون و کلسترول بالا نباید از روغن های سفت و نیمه سخت استفاده کنند.

به گفته انجمن بهبود تغذیه عمومی، وزارت بهداشت استفاده از روغن های گیاهی را برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی توصیه می کند. چربی های مایع روند آترواسکلروز (سخت شدن دیواره شریان) را کند می کنند. روغن های گیاهی مایع دارای درصد بسیار پایین اسیدهای چرب اشباع و مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب غیراشباع هستند که برای سلامت قلب ضروری هستند و میزان اسیدهای چرب ترانس آن کمتر از 2 درصد و در برخی روغن های مایع تقریباً صفر است. ترانسفورماتور صفر نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع برای حفظ سلامتی به روغن های حیوانی و روغن های گیاهی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

READ  آیا AirPods اپل جایگزین سمعک می شود؟

بیشتر بخوانید:

بدترین و بهترین روغن های آشپزی

233233


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا