
مزایای جنگ در اوکراین برای شرکت های تسلیحاتی آمریکایی
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که ایالات متحده مانند سایر کشورهای غربی به دنبال مسلح کردن اوکراین به موشک های استینگر و جاولین است. این اسلحه ها متعلق به لاکهید مارتین و ریتون هستند که چند صباحی پیش پولشان را گرفتند.
نتایج سه ماهه اول سال جاری که تا چند هفته دیگر منتشر خواهد شد، به دلیل عجله ارسال تسلیحات به اوکراین در شرایطی که این کشور با تهاجم روسیه مواجه است، نباید آنطور که انتظار می رود مثمر ثمر باشد.
اما آن ذخایر تسلیحات نظامی ایالات متحده که توسط دولت کیف استفاده می شود باید دوباره پر شوند.
سخنگوی پنتاگون گفت: پنتاگون قصد دارد 3.5 میلیارد دلار برای این لایحه هزینه کند که در اواسط ماه مارس تصویب شد.
موشک های ضد تانک Javelin به طور مشترک توسط Rayton و Lockheed Martin ساخته شده است. اما تولید موشک ضد هوایی استینگر متوقف شد تا اینکه پنتاگون تابستان گذشته 340 میلیون دلار سفارش داد.
او گفت: “ما به دنبال گزینه هایی برای پر کردن و جابجایی سریعتر و حمایت از شرکا و متحدان خود هستیم.” احیای پایگاه صنعتی برای از سرگیری تولید به زمان نیاز دارد.
کارشناسان صنعت دفاعی نیز می گویند سود این شرکت ها از این موشک ها چندان زیاد نیست.
کالین اسکارولا از تحقیقات سرمایه گذاری CFRA گفت: “اگر 1000 استینگر و 1000 جاولین هر ماه برای سال آینده به اروپای شرقی ارسال شود که با توجه به سرعت فعلی بعید است، ما 1 تا 2 میلیارد دلار درآمد برای هر دو شرکت برآورد می کنیم.” ایناهاش.
درآمد و لاکهید مارتین در سال گذشته به ترتیب 64 و 67 میلیارد دلار درآمد داشتند.
جردن کوهن، متخصص فروش تسلیحات در موسسه کاتو، گفت که ریتون ممکن است از فروش سامانه های موشکی پاتریوت سعودی به عربستان سعودی بیشتر از ساخت موشک های استینگر درآمد داشته باشد. آنها فقط برای تولید سلاح هایی کار می کنند که چندان ارزشمند نیستند.
جنرال داینامیکس گفت از ژانویه 2022 هیچ چشم انداز مالی وجود ندارد و بوئینگ گفت که دولت ها باید تصمیم بگیرند که چگونه می خواهند حفاظت خود را خرج کنند.
رقابت بین قدرت های بزرگ
برخی از رهبران اسلحه اشاره کرده اند که با انتشار آخرین نتایج فصلی خود در اواخر ژانویه، وضعیت در سراسر جهان به نفع آنها خواهد بود.
کریگ هیز، مدیرعامل ریتون گفت که تنش های فزاینده در آسیا، خاورمیانه و اروپای شرقی می تواند به فروش بالایی منجر شود، اما نه اکنون، بلکه در اواخر سال 2022 و پس از آن.
جیمز تیسلت، مدیر لاکهید مارتین گفت: «من دیدم که رقابت مجدد بین قدرت های بزرگ می تواند هزینه های نظامی ایالات متحده را افزایش دهد.
بورکت هوی از شرکت خدمات مالی مورنینگ استار گفت: «جنگ در اوکراین نظم ژئوپلیتیکی را که در 30 سال گذشته ندیده بودیم، تغییر داده است. مردم به این نتیجه می رسند که دنیا دیگر امن نیست و ممکن است نیاز به سرمایه گذاری در محصولات دفاعی داشته باشند که به نفع پیمانکاران است.
اریک هاگین بوتام، محقق مرکز مطالعات بینالمللی MIT میگوید: «دولتهای غربی، همانطور که سالها در آسیا بودهاند، تمایل کمتری به کاهش هزینههای نظامی خواهند داشت.
در ایالات متحده، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، افزایش چهار درصدی بودجه پنتاگون را پیشنهاد کرده است. تورم در ایالات متحده افزایش یافته است، اما بایدن هیچ پیشنهادی برای کاهش هزینه ها ارائه نکرده است.
آلمان که مدتها نسبت به بودجههای نظامی بالا محتاط بود، در اواخر فوریه 2022 پس از تهاجم روسیه به اوکراین، تغییر سیاست عمدهای را اعلام کرد و گفت که فوراً 100 میلیارد یورو برای مدرنسازی نیروهای مسلح خود آزاد میکند.
هاگین بوثام ادامه می دهد: کشورها به دنبال افزایش همکاری با آمریکا هستند که از ستون های اصلی ناتو محسوب می شود.
در اواسط ماه مارس، آلمان اعلام کرد که جنگنده های F-35 لاکهید مارتین را خریداری خواهد کرد. برلین سالها منتظر این جنگجویان بوده و هزینه آنها را پرداخته است.
اریک گومز، کارشناس سیاست دفاعی در موسسه کاتو، می گوید: «این نوع استقرار F-35 در ارتش های اروپایی تجارت خوبی برای همتایان نظامی ایالات متحده است و ارتش ایالات متحده آن را دوست دارد زیرا به معنای یک پلت فرم عملیاتی مشترک است.
گومز ادامه می دهد: اما از سوی دیگر، این امر باعث می شود که ایالات متحده نتواند خروج از اروپا را بررسی کند، زیرا دولت بایدن بارها گفته است که چین تنها مشکل اصلی است.
311311
منبع