
مراسم بزرگداشت چهره جاودانه طب ایرانی امروز در مجتمع نیوران
به گزارش خبرآنلاین، مراسم تجلیل از استاد سید محمود طباطبایی چهره ماندگار علم پزشکی امروز در مجتمع فرهنگی نیاوران برگزار می شود. این مراسم امروز پنجشنبه 25 تیرماه از ساعت 18 الی 20 به همت مجموعه نیاوران و بنیاد چهره های ماندگار برگزار می شود.
دکتر سید محمود طباطبای فر، متولد ۲۴ تیر ۱۳۲۱ در گرمسار، پزشک، استاد دانشگاه، سرسخت پزشکی و رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه تا سال 1341 در گرمسار ماند و دیپلم گرفت و در همان سال در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شرکت کرد اما قبول نشد و تصمیم به سربازی گرفت.
این چهره سرسخت پس از پایان خدمت سربازی در شمیرانات تهران معلم شد و در همان سال مجدداً برای شرکت در کنکور آماده شد و در سال 1344 در دانشگاه تبریز پذیرفته شد.این استاد برجسته طب ایرانی پس از فارغ التحصیلی. در رشته پزشکی در سال 1351 به استخدام شیر و خورشید آن زمان یا هلال احمر کنونی درآمد و بیش از 2 سال در درمانگاه مرزی آستارا خدمت کرد، مکان و زمانی که به گفته وی شیرین ترین سال های خدمتش بوده است. آستارا، منطقه ای محروم از نظر پزشکی، اولین جایی بود که چهره ماندگار طب اعصاب ایران آغاز شد.
دکتر طباطبایی در تابستان 1353 در آزمون تخصصی رشته جراحی مغز و اعصاب مرکز پزشکی شهدای تجریش پذیرفته شد و در آن زمان بین آن بیمارستان و دانشگاه جانز هاپکینز تبادل استاد و دانشجو صورت گرفت و این چهره مقاوم بود. قادر به اخذ فلوشیپ برای گذراندن دوره تخصصی و دوره جراحی، نورومیکروسکوپی را در آنجا بگذرانید.
این محقق پزشکی، همزمان با آغاز درگیری ها و حرکت های انقلابی مردم ایران، در حالی که مجبور بود در بخش جراحی مغز و اعصاب به عنوان دستیار در بیمارستان شهدای تجریش مشغول به کار شود، به دلیل نیاز انقلابیون به شمال کشور رفت. جراح مغز و اعصاب و به پیروزی در مازندران به عنوان جراح مغز و اعصاب به مداوای مجروحان منطقه می پردازد.
پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، کار دکتر طباطبایی در بیمارستان شهدای تجریش از سال 1377 آغاز شد و در سال 1378 به عنوان رئیس بخش جراحی مغز و اعصاب آن بیمارستان انتخاب شد. این پزشک امین و دلسوز با شروع جنگ تحمیلی حامی اعضای فعال تیم پزشکان متخصص و معالجه مجروحان جنگ در کشور بود و پس از جنگ تحمیلی به سمت مددکاری و پس از رسیدن به درجه استاد تمام.
دکتر طباطبایی اولین استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه های تهران در سال های پس از انقلاب بود. وی در سال های 1368 تا 1370 معاون آموزشی مرکز پزشکی شهدا و از سال 1370 تا پایان سال 1376 ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را بر عهده داشت.
رئیس گروه جراحی مغز و اعصاب، دبیر دانشکده تخصصی جراحی مغز و اعصاب کشور و دبیر علمی انجمن جراحان مغز و اعصاب، مشارکت در بسیاری از کمیسیون های علمی و عمومی در وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی قانونی و مشاور وزیر. سلامت در بیمارستان های خصوصی کشور یکی از فعالیت های این چهره ماندگار علم پزشکی است.
مدیر عامل مجله علمی پژوهشی پژوهنده، مدیرعامل بیمارستان تخصصی پوکی استخوان ایران، مدیرعامل بیمارستان مهراد، عضویت در هیئت مدیره مراکز آموزشی و پژوهشی علوم شناختی ادیبان گرمسار و شهید عراقی و ارائه 65 مقاله پژوهشی از جمله دستاوردهای دکتر طباطبایی بوده است. در دوران خدمت به ملت ایران.
کسانی که در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش و مهراد بوده اند، دکتر طباطبایی را به خوبی می شناسند. پزشکی حکیم و وارسته که برای بسیاری از عمل هایش ریالی از بیماران دریافت نمی کند.
دکتر طباطبایی در سال 1380 بازنشسته شد، اما این پزشک حکیم و وارسته که حرفه را با دین و اخلاق را با پزشکی تلفیق می کند، مشغول کار است تا به عنوان گوهری برای استان ایران در علم پزشکی بدرخشد. وی در سال 1392 به عنوان چهره ماندگار علم پزشکی در جراحی مغز و اعصاب در چهارمین همایش چهره های ماندگار کشور انتخاب شد.
/6262
منبع