
مجازات تخطی از روزه عمومی چیست؟
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در آستانه ماه مبارک رمضان در نامه ای به سردار حسین اشعری فرمانده نیروی انتظامی خواستار پرهیز از روزه خواری در اماکن عمومی و متخلفان شد.
منتظری تاکید کرد: کسانی که به هر دلیلی روزه نمی گیرند از تظاهر به روزه داری خودداری کنند و در صورت ارتکاب جرم با آنها برخورد قانونی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه خودروها محرمانه تلقی نمی شوند، تظاهر به تندرو بودن در خودرو نیز پیگرد قانونی دارد.
دادستان کل کشور با توجه به تکالیف مقرر در اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی و تکالیف پیش بینی شده در دادرسی کیفری و لزوم توجه بیشتر به امر به معروف و نهی از منکر و حفظ شعائر دینی گفت: سردار اشتری: نظارت در اماکن عمومی ضمن نظارت بر مراکز فروش مواد غذایی در شهرها به ویژه پایانه های حمل و نقل، رویکرد اصلی وی آموزش، هشدار و راهنمایی های قانونی است و در صورت موثر نبودن اقدامات پیشگیرانه، اقدامات قانونی مناسب برای حفظ کرامت انسانی انجام می شود.
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در 14 فروردین ماه در بیانیه ای اعلام کرد: از همه انتظار می رود فضای معنوی جامعه را رعایت کنند. اخلاق و پوشش اسلامی را رعایت کنید و موازین دینی به ویژه عفاف و حجاب را در اماکن عمومی با دقت بیشتری بیش از دیگران رعایت کنید.
در این بیانیه تاکید شده است که با معدود افرادی که احتمال دارد هنجار شکنی شوند، برخورد قانونی خواهد شد.
در بخشی از این پیام آمده است: کلیه رانندگان و سرنشینان وسایل نقلیه اعم از دولتی و شخصی و مراجعه کنندگان به پارک ها و پارک ها و کوچه ها موظفند حرمت ماه مبارک رمضان را رعایت و از هرگونه ادعایی پرهیز از آلودگی صوتی و اعمال خودداری کنند. بر خلاف شئونات اسلامی و اخلاقی
مجازات روزه علنی بر اساس قانون
یکی از مسائلی که مردم با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به آن توجه می کنند، نگاه حقوقی به موضوع روزه است.
روزه بر اساس احکام دین مبین اسلام یکی از واجبات دین است و همه مسلمانان موظف به رعایت این فریضه الهی در ماه مبارک رمضان هستند و برای اینکه بتوانند این ماه مبارک را بدون مشکل بگذرانند، البته با گرسنگی به هیچ عنوان عذرخواهی عقلی و شرعی ممنوع است.
تمرین در جمع در ماه مبارک رمضان رفتاری ناپسند است و حتی کسانی که عذر شرعی دارند باید به روزه داران احترام بگذارند.
بر اساس اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دعوت به معروف، امر به معروف و نهی از منکر تعهدات عمومی و متقابل مردم نسبت به یکدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت و شرایط و حدود و کیفیت آن قانون است و او تعیین می کند.
همچنین قانونگذار جمهوری اسلامی ایران به صراحت قحطی را جرم انگاری نکرده است، اما آنچه در قانون مورد تاکید قرار گرفته، قحطی در اماکن عمومی و تظاهر به آن است و طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی علاوه بر حبس از آزادی. به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود و در صورت ارتکاب عملی که خود آن عمل مجازات نیست بلکه به عفت عمومی آسیب می رساند فقط به حبس از 10 روز تا 2 ماه یا 74 ” تازیانه محکوم خواهد شد.»
بیشتر بخوانید:
بیانیه دوم ناجا در خصوص لزوم احترام به اعمال ماه مبارک رمضان
4747
منبع