سعید روستایی: «برادران لیلا» را با سانسور در ایران اکران نخواهم کرد


مجله ورایتی در مقاله ای با عنوان موج جدید سینماگران ایرانی در کن، گفت وگوهای کوتاهی با کارگردانان ایرانی حاضر در این رویداد سینمایی و محمد اتبای، فیلمبردار بین المللی ایرانی داشته است.

در این مقاله توسط نیک ویوارلی نوشته شده است:

در شرایطی که ایران با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می کند، نسل جدیدی از فیلمسازان ایرانی با فیلم های جدید و قدرتمند، اشتیاق خود را به ساخت فیلم در ایران حفظ کرده اند، همانطور که امسال دو فیلمساز ایرانی توانستند 21 فیلم را به رقابت اصلی اضافه کنند. جشنواره فیلم کن و پس از گذشت نزدیک به دو دهه یک فیلم ایرانی در بخش هفته منتقدان جشنواره کن که به فیلم های اول و دوم این کارگردان اختصاص دارد پذیرفته شد.

علاوه بر این، کن پس از گذشت یک دهه از حضور چهره های ماندگاری چون عباس کیارستمی، عسگر فرهادی، جعفر پناهی و محمد رسول اف، سرانجام کارگردان های ایرانی دیگری را انتخاب کرد.

محمد اتبای، فیلمبردار بین المللی که ریاست شرکت مستقل ایرانی را بر عهده دارد، گفت: خوشبختانه کن به نسل جوان کارگردانان ایرانی نیز توجه کرده است که جای خوشحالی است.

این دکتر که پیش از این مشاور جشنواره ونیز بود، گفت: در حال حاضر 260 فیلم بلند در ایران در مراحل مختلف تولید وجود دارد که اکثر آنها به پایان رسیده است اما 95 درصد آنها تولید خصوصی است. به دلیل مشکلات اقتصادی ایران، بودجه و حمایت های دولتی کاهش یافته است و این مشکلات اقتصادی شکاف بیشتری بین فقیر و غنی ایجاد کرده و طبقه متوسط ​​در حال از بین رفتن است. ثروتمندان در حال ثروتمندتر شدن هستند و تولید فیلم برای آنها بسیار جذاب است زیرا می خواهند برای خود نامی دست و پا کنند و تهیه کنندگان اکثر فیلم های ساخته شده در ایران به دنبال حضور در جشنواره های بین المللی هستند.

READ  بیانیه سینماگران زن ، سیاسی - تبلیغاتی بود؟ / چرا تا کنون هیچ بازیگری از تعرض به خود شکایت نکرده؟

حداقل 10 فیلم از کارگردانان ایرانی از جمله احمد بهرامی (دشت خاموش) و وحید جلیلوند (بدون تاریخ، بدون امضا) در حال آماده شدن برای ورود به لوسرن، ونیز و سن سباستین هستند. اگرچه همه کارگردانان تازه وارد نیستند، اما نشان دهنده موج جدیدی هستند.

نماینده اصلی سینمای ایران در بخش رقابتی جشنواره فیلم کن امسال، برادران لیلا ساخته سعید روستایی است. تغییرات اجتماعی، به ویژه برای زنان، در قلب این درام قدرتمند و زنانه است که در پس زمینه خانواده ای از هم پاشیده شده توسط بدهی های مرتبط با تحریم های اقتصادی بین المللی رخ می دهد.

یکی از دهقانان می گوید: «مشکلات مردم تا حدودی به دلیل تحریم های غرب است.

وی گفت: اخیراً گرفتن پروانه ساخت برای کارگردانان سخت شده است و سانسور بیش از هر زمان دیگری اعمال می شود.

یکی از روستائیان امیدوار است که فیلم برادران لیلا که هنوز مجوز اکران در ایران دریافت نکرده است، بتواند بدون سانسور در کشور اکران شود و می گوید: ترجیح می دهم اکران این فیلم را به کلی نادیده بگیرم تا اینکه سانسور شوم.

علی بهراد که امسال با اولین فیلم بلند خود به نام تخیل در بخش هفته منتقدان حضور داشت نیز به ورایتی گفت: ایران به لطف شبکه های اجتماعی و تلویزیون های ماهواره ای در 20 سال گذشته دستخوش تغییرات اساسی شده است. بسیاری از مردم فکر می کنند که کارگردانان جوان راه کارگردانان قدیمی را دنبال می کنند. اما فکر می کنم نسل جدید با سینمای خودشان شروع می کنند. ما کاری به نسل قبل نداریم. ما یاد گرفتیم که از سرتاسر دنیا فیلم بسازیم.»

READ  جزئیاتی جدید از آماده‌سازی مصلی برای میزبانی از ناشران و مردم

علی عباسی کارگردان ایرانی-دانمارکی که با فیلم فارسی عنکبوت مقدس در جشنواره کن شرکت می کند، درباره فیلمش گفت: فکر انجام این کار زمانی به ذهنم رسید که یک قاتل زنجیره ای در مشهد دستگیر و محاکمه شد، اما به یکباره. این مرد مانند یک قهرمان عمل می کند. «برخی از رسانه‌های محافظه‌کار در ایران نیز او را تشویق کردند و بعد از آن تعجب کردم که چرا کسی فکر می‌کند او یک قهرمان است.

عنکبوت مقدس اگرچه یک فیلم ایرانی است اما به دلیل نداشتن پروانه فیلمبرداری در کشور عباسی در ایران فیلمبرداری نشد و در نهایت فیلم در اردن کلید خورد.

عباسی خاطرنشان کرد: عنکبوت مقدس تا حدی یک داستان موضوعی است و مضمون آن کاملاً مشخص است: زن ستیزی.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این فیلم جزو معدود فیلم های ایرانی باشد که نگاه نسبتاً واقع بینانه ای به جامعه داشته باشد.

5757


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا