
رضا داوری اردکانی: رضا براهنی از نوادر زمان ما بود
به گزارش خبرگزاری آنلاین، رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم در پیامی درگذشت رضا براهنی، نویسنده، شاعر، منتقد ادبی و نظریه پرداز نامی را که در روز پنج شنبه ۴ فروردین ۱۳۰۱ درگذشت، تسلیت گفت.
متن اطلاعیه داوری اردکانی به شرح زیر است:
«هولوار
تاسف و تسلیت
درگذشت دکتر رضا براهنی ضایعه ای است برای اهالی ادب و فرهنگ ایران و به ویژه برای من که سال ها با ایشان بحث و گفتگو و دوستی داشتم. این ضایعه را به اهالی ادب و فرهنگ ایران زمین و البته به بستگان و فرزندان و همسر گرامی ایشان تسلیت می گویم.
هر نظری هم که درباره براهنی دارم، نمیتوانم شک کنم که او یکی از کمیابترین افراد زمان ما بوده است.
در دهه 40 و 50 شاید با نوک قلمش مردم را عصبانی می کرد، اما تا جایی که من می دانم و دکتر براهنی را می شناسم از روی دشمنی و خویشاوندی با مردم نمی نوشت و به آنچه که بوده اعتقاد داشت. گفت و نوشت.
براهنی شاعر، نویسنده و داستاننویس بود و نقد ادبی را در ایران بنیان نهاد و تعریف خاصی به آن داد.
من هم می دانم که زندگی او در دیار غربت چقدر سخت و ناخوشایند بوده است.
از خداوند متعال می خواهم که او را در دریای بیکران رحمت و مغفرت غرق کند و روحش را شاد کند.
از پرخواننده ترین رمان های رضا براهنی (متولد 21 آذر 1342) می توان به «آواز کشته شدگان»، «رازهای سرزمین من» و «روز جهنمی آقای ایاز»، «طلا در عسل»، «داستان نویسی» اشاره کرد. «کیمیا و خاک»، «تاریخ مردان» نیز از جمله آثار رضا براهنی در حوزه نقد ادبی بود. در عرصه شعر به پروانه پرداخته و چرا دیگر شاعر نیمایی نیستم؟ و اسماعیل او بارها و بارها خوانده شد و بحث شد. رضا براهنی از اواخر دهه 1970 در تورنتو کانادا زندگی می کند و به گفته پسرش اوکتای، برای خاکسپاری به ایران بازگردانده می شود.
بیشتر بخوانید:
رضا براهنی در ایران به خاک سپرده می شود
رضا براهنی درگذشت
20 سال پیش ما اینگونه بودیم: رضا براهنی و نوروز با خانواده / عکس
از هجوم رضا براهنی به دیدار خورشید تا یادآوری رادیو: چند دهه از جامعه عقب تر!
259259
منبع