
در دستگیری انریکه مورا از صهیونیست ها پیروی کنید! / این اقدام چه ربطی به حکم اعدام احمدرضا جلالی دارد؟
اقدامی که آلمانی ها برای آن زمینه ارائه نکردند اما در آستانه از سرگیری مذاکرات هسته ای، این اقدام ردپای لابی صهیونیستی برای مشخص شدن جزئیات این مذاکرات را نشان می دهد.
نماینده اتحادیه اروپا روز پنجشنبه پس از دیدار با مقامات ایرانی در جریان مذاکرات در وین، تهران را به مقصد بروکسل، پایتخت بلژیک ترک کرد، اما بندرت سفر خود را متوقف کرد. انریکه مورا روز جمعه در توییتر اعلام کرد که او و دو تن از همکارانش در مسیر بازگشت از تهران در فرودگاه فرانکفورت آلمان بازداشت شده اند. بر اساس این گزارش، معاون وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا در توئیتی نوشت: در راه بازگشت به بروکسل، زمانی که از تهران برمی گشتم، بدون هیچ توضیحی توسط پلیس آلمان دستگیر شدم. این مقام اتحادیه اروپا به یورونیوز گفت: در جریان یک ماموریت رسمی با پاسپورت دیپلماتیک اسپانیایی، گذرنامه و تلفنم توقیف شد.
مورا نوشت: اکنون به همراه دو تن از همکارانم، سفیر اتحادیه اروپا در سازمان ملل در وین و رئیس گروه ویژه اتحادیه اروپا در مورد ایران آزاد شدهایم. ما را از هم دور نگه داشتند. آنها از اظهار نظر خودداری کردند.» او همچنین نوشت که این اقدام ناقض کنوانسیون وین در مورد مصونیت دیپلمات ها است، زیرا او به عنوان یک مقام اتحادیه اروپا در یک ماموریت رسمی سفر می کند.
به گزارش رویترز، انریکه مورا هنگام توقف در فرودگاه فرانکفورت در توییتی نوشت که در دیدار با مقامات ایرانی بر لزوم لغو حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک و محقق دوتابعیتی تاکید کرده و خواستار آزادی وی به دلایل بشردوستانه شده است. پیتر استانو، سخنگوی دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: “آنچه در فرودگاه فرانکفورت اتفاق افتاد موضوع خاصی نبود و مورا توانست طبق برنامه ریزی سفر خود را برنامه ریزی کند.” این موضوع آنقدر غیرمنتظره بود که در ابتدای این توییت، برخی از کاربران فضای مجازی احتمال هک شدن حساب کاربری توئیتر مورا را مطرح کردند.
انریکه مورا روز چهارشنبه برای دومین بار در سال جدید وارد تهران شد و با علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران در وزارت امور خارجه دیدار کرد. این سفر پس از توافق اخیر میان حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه ایران و جوزف بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه صورت می گیرد. اگرچه دولت آلمان دلیلی برای دستگیری مورا و همکارانش ارائه نکرده است، اما با توجه به اینکه این اتفاق نادر پس از بازگشت مورا از تهران رخ داده است، گمانه زنی کرده است که آلمانی ها می خواستند از جزئیات مذاکرات مورا با مقامات تهران مطلع شوند. . با توجه به اینکه مورا در طول این سفر به تهران سفر کرد تا ایران و آمریکا را به هم نزدیک کند، احتمالا آلمانی ها می خواستند از پیام های رد و بدل شده بین ایالات متحده و ایران مطلع شوند زیرا مقامات کاخ سفید جزئیات سفر را نیز ارائه کردند. مورا و پیام هایی که ممکن است ایالات متحده به تهران ارسال کرده باشد، اظهار نظری نکرده اند و اروپایی ها نگران هستند که واشنگتن ممکن است آنها را دور بزند.
نقش لابی صهیونیستی
از آنجایی که رژیم صهیونیستی در ماه های اخیر تلاش کرده تا با سنگ اندازی در مذاکرات ایران و 1+4 از احیای برجام جلوگیری کند، ردپای لابی صهیونیستی در دستگیری مورا قابل ردیابی است. دیروز ایرنا گزارش داد: لابی صهیونیستی نفوذ خوبی در برخی از سرویس های امنیتی آلمان دارد و برخی از گزارش های سرویس های امنیتی آلمان که منحصراً در رسانه های اسرائیلی و درباره موضوع ایران منتشر شده است، از جمله موارد زیر است. . آنها این ادعا را تایید می کنند. به گزارش ایرنا، یکی از موضوعاتی که مورا در دومین توئیت خود به آن اشاره کرد، حکم اعدام احمدرضا جلالی است که هم اکنون به اتهام جاسوسی برای موساد و معاونت در کشتار دانشمندان هسته ای کشورمان در زندان به سر می برد. فشار بر اقتدار اروپا بر جلالی به عبارتی دم خروس است که منبع فشار این اقدامات تخریبی را آشکار می کند. در ماجرای فرانکفورت، مبنای مخالفت با پیشرفت در مذاکرات هسته ای دیده می شود که با فشار بر یکی به دنبال توافق و دیگری در حمایت از شکوهی که رژیم صهیونیستی به ارمغان می آورد، انجام می شود. وجه اشتراک این دو موضوع، منافع رژیم صهیونیستی و دوستان آن است». در حالی که مذاکرات ایران و 1+5 در ماه های اخیر به مرحله نهایی رسیده و تنها اختلافات کلیدی میان تهران و واشنگتن باقی مانده است، صهیونیست ها نگران احتمال لغو تحریم ها علیه ایران به مذاکرات انحرافی روی آورده اند و آمریکا و اروپا با مشکل مواجه شده اند. برای تعامل مجدد با تهران زیرا به گفته مقامات صهیونیستی تزریق میلیاردها دلار به ایران دست ایران را برای ایستادگی در برابر سیاست های تل آویو در منطقه باز می گذارد.
مذاکرات را در آینده نزدیک آغاز کنید
اگرچه جزئیاتی از مذاکرات مورا با مقامات ایرانی منتشر نشده است، جوزف بورل روز گذشته گفت که سفر انریکه مورا به تهران بسیار مثبت بوده و مذاکرات با ایران به زودی از سر گرفته خواهد شد. وی به خبرگزاری فرانسه گفت: «مذاکرات هسته ای با ایران به حالت تعلیق درآمده است، اما سفر هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به ایران اجازه از سرگیری مذاکرات را داده است. این مقام ارشد اروپایی همچنین گفت که چشم اندازهایی برای توافق نهایی وجود دارد. بورل گفت: «پاسخ ایران پس از اینکه انریکه مورا اعلام کرد که وضعیت نمی تواند به همین شکلی که هست ادامه یابد، به اندازه کافی مثبت بود. این مشکلات یک شبه حل نمی شود. وی ادامه داد: فرض می کنیم که مذاکرات متوقف شده و سپس اختلافات حل شده است، به این معنی که احتمالاً توافق نهایی حاصل می شود. حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه ایران روز جمعه با اشاره به حضور انریکه مورا در تهران در توئیتی نوشت: بیایید روی مذاکرات وین تمرکز کنیم. وی با بیان اینکه مذاکرات هسته ای وین به مدت دو ماه به دلیل اختلاف نظرها متوقف شده بود، گفت: اگر آمریکا تصمیم سیاسی بگیرد و به تعهدات خود پایبند باشد، توافق خوب و قابل اعتمادی برقرار است. گفته می شود اصرار ایران بر حذف سپاه پاسداران از لیست تروریست ها و تحریم ها مهمترین اختلاف تهران و واشنگتن است که امکان دستیابی به توافق احتمالی را تحت الشعاع قرار داده است. آمریکایی ها تلاش می کنند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تحریم ها نگه دارند، اما هیئت ایرانی با آن مخالفت می کند.
2323
منبع