دادستانی تهران درگیر پرونده ساختمان های خطرناک است


علی صالحی در واکنش به فعالیت ساختمان های خطرناک در تهران و هشدار سازمان آتش نشانی و شورای شهر مبنی بر تخریب این ساختمان افزود: دستگاه های مختلفی در این زمینه مسئولیت دارند.

وی بیان کرد: شهرداری های مسئول ایمنی و رفع خطر طبق بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها پس از دریافت نظر مسئول فنی، معابر خطرناک و خطرناک را شناسایی و به مالکان یا ذینفعان تذکرات لازم را می دهند و در صورت مشاهده مالک. نسبت به رفع خطر و ایمن سازی آن طبق نظر مسئول فنی اقدام نمی کند.

صالحی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که باید مطابق ماده 105 قانون کار باشد، هر گاه در بازرسی بازرس کار یا کارشناس طب کار فرصت بروز حادثه یا خطری در کار داده شود. بازرس یا کارشناس طب کار موظف به انجام آن بوده و مراتب را بلافاصله و کتباً به کارفرما یا نماینده وی و همچنین مدیر مستقیم وی اطلاع دهند.

دادستان تهران گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان که باید مطابق با ماده 3 مقررات ملی ساختمان ایران در خصوص حفاظت ساختمان ها در برابر حریق و بر اساس ماده 12 ایمنی و امنیت در کار باشد و همچنین هنر مبحث 22 مقررات ملی ساختمان ایران و اتخاذ تدابیر لازم برای نگهداری ساختمانها.

وی ادامه داد: سازمان خدمات ایمنی آتش نشانی موظف است ساختمان های خطرناک را شناسایی و پس از بازدید آنها موارد خطرناک را شمارش و طبق دستورالعمل سازمان نسبت به رفع نواقص به مالک اطلاع دهد.

صالحی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با ابلاغ دستورالعمل های مربوط به امکانات درمانی و بیمارستانی و با اعلام اقدامات اجرایی مدیر فنی بیمارستان، مراکز جراحی محدود، کلینیک عمومی و … شرایط این گونه ساختمان ها را شفاف سازی کرده است. پایش مخاطرات زیست محیطی یکی از وظایف مسئول فنی است که در اکثر موارد و در ساخت این مکان ها اطلاعیه ها رعایت نمی شود.

READ  حکم جالب قاضی برای قطع درخت زردآلو

دادستان تهران گفت: بر اساس بند ز ماده 37 قانون نظام صنفی، نظارت بر اجرای مقررات فنی، بهداشتی، ایمنی و انتظامی از وظایف و اختیارات مجمع صنفی مجمع است که محلات هستند.

ساختمان های خطرناک را شناسایی کرده و آنها را به سه گروه طبقه بندی کنید

دادستان تهران و انقلاب با بیان اینکه بررسی وضعیت ساختمان های خطرناک در دستور کار ما قرار دارد، تصریح کرد: در این زمینه دستوراتی از سوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران و ایمنی ساختمان ها از سوی دادستانی صادر شد. در این منطقه باید شکل بگیرد و ساختمان ها و مکان های هر منطقه در سه جدول بسیار خطرناک، خطرناک و خطرناک مشخص شود.

وی افزود: مقرر شد سازمان آتش نشانی برای هر ساختمان با توجه به مشخصات آن دستورالعمل تهیه و اعلام کند و در صورتی که با توجه به سازمان آتش نشانی و شهرداری که مسئول اصلی این حوزه هستند، پلمب و پلمب در محل ضروری باشد. ; توجه داشته باشید که تا کنون چنین درخواستی از دادستان ارائه نشده است.

صالحی خاطرنشان کرد: کارگروه ویژه نظارت و بازرسی ساختمان های خطرناک متشکل از رئیس اتاق بازرگانی، سازمان صمت، اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، نیروی انتظامی، شهرداری، آتش نشانی تشکیل شده است. ، سازمان نظام مهندسی، تصریح کرد: هر دو هفته یک بار جلسات این کارگروه با اولویت ساختمان های اعلام شده از سوی سازمان آتش نشانی برگزار می شود.

وی افزود: همچنین سابقه پیگیری، نظارت بر شکل گیری اقدامات و پیگیری های لازم از ساختمان ها و اماکنی که علائم ناامنی و خطر در آنها به دادسرا ارسال می شود، انجام می شود.

دادستان و انقلاب تهران تاکید کردند: با توجه به جایگاه و اهمیت تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران و پرجمعیت ترین شهر ایران اسلامی، هر حادثه ای علاوه بر خسارات جانی و مالی می تواند عواقب اجتماعی و زیان باری برای تهران و تهران داشته باشد. سازمان های مسئول بدون حمایت قضایی قادر به رفع خطر چنین اموالی نخواهند بود.

READ  یک آسپرین را در ماشین لباسشویی بیندازید. نتیجه شگفت انگیز است!

وی افزود: از سوی دیگر مشکلات اقتصادی باعث شده است که تعداد زیادی از ساختمان های موجود استانداردهای ایمنی لازم را نداشته باشند و در صورت بروز حادثه خسارت چندین برابر افزایش یابد.

صالحی ادامه داد: در راستای احیای حقوق عامه و اجرای اقدامات پیشگیرانه و حفظ سلامت و ایمنی افراد مقیم و شاغل در شهر تهران و بر اساس اعمال بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری، رفع خطر ساختمان های خطرناک، از جمله ساختمان های قدیمی و خطرناک، بافت های فرسوده، گودبرداری های متروکه در دستور کار این نظارت است و جلسات متعددی با حضور دستگاه های متولی از جمله شهرداری، سازمان نظام مهندسی نظام، سازمان آتش نشانی و ایمنی، تعاون کار و رفاه اجتماعی، سفارش و غیره در مورد شناسایی ساختمان های پرخطر و چگونگی رفع خطر از ساختمان های مورد نظر.

وی در پایان گفت: در جلسات مذکور وضعیت خطرناک ملک از جهات مختلف از جمله شرایط ایمنی محل از نظر آتش سوزی از جمله سیستم اطفای حریق و کپسول آتش نشانی و همچنین وضعیت سازه مقاومت از نظر تاسیسات استاتیکی و الکتریکی ساختمان و …، وضعیت ملک از نظر کاربری و شرایط ایمنی محیط کار طبق مواد 91، 101 و 105 قانون کار و …. بررسی و تصویب جلسات به دستگاه های اجرایی و مالکان ابلاغ شد و از ابتدای سال 1400 هزار و 401 دستور رفع خطر صادر شده است.

بیشتر بخوانید:

ضرب الاجل دادستان برخورد تهران با ساخت و سازهای غیرمجاز

تیم دادستان حمایت کل کشور از تولید داخلی

47231


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا