حل و فصل 40 درصد اختلافات در هیأت های حل اختلاف شهرستان مهدی شهر


به گزارش خبرآنلاین هابر استان سمنان، علی اکبر نهدتی با بیان اینکه با انحلال دادسرا قطعا باید شاهد افزایش زمان رسیدگی به پرونده ها و تاخیر در رسیدگی باشیم، افزود: خوشبختانه با تلاش و تلاش همکاران ما نه تنها شاهد تاخیر در رسیدگی به پرونده ها در مجتمع خواهیم بود بلکه دادگاه نبوده ایم بلکه مدت رسیدگی به پرونده ها به 63 روز کاهش یافته است.
وی افزود: با حذف دادسرا، تعداد پرونده های ما نیز کاهش چشمگیری پیدا کرد و این کاهش زمانی انجام شد که به دلیل مشکلات اقتصادی و تعداد پرونده های قضایی، افزایش پرونده داشتیم.
نهدتی با بیان اینکه تعداد پرونده های خروجی در سال 98، 4 هزار و 342 فقره و در سال 99، 5 هزار و 639 فقره بوده است، گفت: خروجی ها در هزار و 400 پرونده نیز به 5 هزار و 536 فقره رسیده است که نسبت به سال 99 شاهد کاهش تراز هستیم.
وی گفت: در سال 98 4445 مورد، در سال 99 5465 مورد و در سال 1400 5461 مورد بوده است.
رئیس دادگستری شهرستان مهدیشهر نیز با ارائه گزارشی از عملکرد شوراهای حل اختلاف آن شهرستان گفت: در این اداره کل در سال 98 2036 پرونده، در سال 99 2524 و در سال 1393 2483 پرونده بوده است.
وحدتی از سازش ۴۰ درصد اختلافات در شوراهای حل اختلاف این شهرستان خبر داد و گفت: با توجه به پرونده ارجاع شده به شورا ۴۰ درصد پرونده ها از ورود به محاکم قضایی خارج شدند.
وی از مختومه شدن 91.4 درصد پرونده های قدیمی در سال گذشته خبر داد و گفت: پرونده های قدیمی پرونده هایی هستند که بیش از یک سال قدمت دارند.
رئیس دادگستری شهرستان مهدیشهر افزود: تعداد پرونده های سالمندان مختومه در اجرای احکام کیفری 38.1 درصد و در اجرای احکام مدنی 84.4 درصد بوده که آمار بسیار خوبی است.
نهدتی در خصوص فعالیت دادگستری مهدی شهر در حوزه اراضی ملی گفت: با استفاده از ظرفیت قوانین و ارگان های متولی در حوزه اراضی و با توجه به اینکه متولی این امر جهاد کشاورزی است، لذا داد. اجازه تفکیک و ساخت و ساز غیرقانونی مالکان. امکان پذیر نیست و با توجه به شرایط شهر مهدیشهر و مناطق وسیع، در صورت عدم نظارت، شاهد تفکیک و ساخت و ساز غیرمجاز نسبت به اقلیم منطقه خواهیم بود.
وی ادامه داد: در اجرای تبصره 2 قانون آمایش سرزمین، قانون حفاظت از کاربری اراضی و باغات، جهاد کشاورزی به عنوان متولی این امر در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز و واگذاری زمین و قوه قضائیه حضور فعال دارند. به عنوان دادستان نظارت کامل داشت.
وی گفت: با توجه به اینکه در سال 1377 نزدیک به 300 حکم در این زمینه صادر شد و در سال 1400 ما 150 حکم قضایی در خصوص تصرف اراضی داشتیم که 90 مورد از آن حکم اجرا شد که منجر به رفع تصرف 40 هکتار شد.
نهدتی با بیان اینکه به دلیل سرما و بارندگی ها امکان انجام اقدامات قهری در این مکان ها وجود ندارد و این بازرسی ها باید به فصل آینده موکول شود، تاکید کرد: این بازرسی ها دائمی است و اجازه نمی دهیم شهرک های غیرمجاز انجام شود. و مردم باید در بحث تفکیک اراضی کشاورزی مشمول قانون شوند و هرگونه اقدام غیرقانونی مورد توجه قرار گرفته و در نتیجه ضرر و زیان متوجه آنان خواهد شد.
رئیس دادگستری شهرستان مهدیشهر گفت: با توجه به تبصره ماده 10 در بحث اراضی کشاورزی، یک مورد را به میزان 30 هکتار باید حذف و تفکیک می کردیم و تخریب شد و این نظارت ها قطعاً انجام خواهد شد. مستمر و همیشگی، لذا این درخواست از سوی دستگاه های اجرایی مطرح شده و کنترل به صورت منظم انجام خواهد شد.
نهدتی بیان کرد: متاسفانه در برخی از دستگاه های اجرایی با کمبود نیرو و امکانات مواجه هستیم و این مشکل منجر به تاخیر در انجام عملیات می شود که این امر نشان می دهد که امکانات و نیروی انسانی از مهم ترین نیازها برای حفظ اراضی است. که امیدواریم.» این کمبودها باید جبران شود.
وی تاکید کرد: یکی از مهم ترین بحث ها ابهام در قوانین است که نیازمند بازنگری و اصلاح چارچوب نظارتی است که در قالب طرح ها و لوایح در مجلس منعکس می شود و با توجه به اتفاقات گذشته طی دهه ها، نیاز به اصلاح این قوانین قوی احساس می شود
رئیس دادگستری شهرستان مهدیشهر گفت: در سال 1400 شاهد 4827 پرونده الکترونیکی و 263 پرونده الکترونیکی بوده ایم.
نهدتی حمایت از دادرسی را یکی از سیاست های قوه قضائیه می داند و می افزاید: دادگاه مهدیشهر اولین مجری این طرح بود و اگر در جایی این نیاز احساس می شد، قوه قضائیه وارد عمل شد تا کار بدون چالش و تاخیر انجام شود.
وی افزود: خوشبختانه در شهرستان واحدهای تولیدی که فعال بوده اند با چالش کمتری مواجه بوده اند و در این میان دو مورد اختلاف نظر بین صاحبان تولید وجود دارد که در حال رایزنی برای رفع آنها برای ارتباط با بانک ها هستیم. که آن واحدها بتوانند به چرخه بازگردند.» بازگشت به تولید.
نهدتی در پایان از مردم خواست در مراودات حقوقی و معاملات روزمره خود از مشاوران حقوقی کمک بگیرند و با توجه به اینکه قاضی باید بی طرف باشد، افزود: قاضی به هیچ وجه نمی تواند قضاوت کند مگر از طریق قانونی و مستندات موجود. ، مردم باید به این نکته مهم توجه کنند.

READ  هلال احمر البرز نسبت به خطرات طبیعت گردی و کمپینگ در حاشیه رودخانه ها هشدار داد.

48


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا