
حرف های بدون تخصص مشکل تصادفات رانندگی را حل نمی کند
مردم از وضعیت نامناسب و خطرناک جاده ها بسیار نگران و رنج می برند و دولت باید این مسائل را جدی بگیرد. اما به نظر می رسد این سوال به کلی فراموش شده است. جالبتر اینکه سردار هادیانفر به جای انتقاد از خودروسازان به ضعف جاده ها و نارضایتی مردم از بزرگراه ها که مهمترین عامل این تصادفات است اشاره ای نکرد و در فروردین ماه 663 نفر در جاده ها جان خود را از دست دادند.
کشتن این تعداد در 17 روز به معنای مرگ 39 نفر در روز است، یعنی در هر 40 دقیقه یک نفر در جاده های کشور جان خود را از دست می دهد. برای درک ضعف کنترل و نظارت پلیس بد نیست بدانید 636 نفر در 17 روز اول جنگ اوکراین جان خود را از دست دادند.
امروزه تنها سخنگوي حوادث رانندگي در كشور، پليس راهنمايي و انتظامي و نيروي انتظامي هستند كه اغلب به حوادث رانندگي از منشور امنيتي و انتظامي مي نگرند. در صورتی که تصادفات رانندگی متشکل از عوامل و عوامل متعددی باشد که هر یک از آنها توسط فنی و مهندسی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی، بهداشتی، رسانه ای و … قابل تحلیل است. نقطه نظر.
جایی که پلیس فقط کیفیت پایین خودرو را افزایش می دهد، عوامل بسیار مهم تری از دید آنها پنهان است. جایی که هر روز تقاطعهای سطح فرعی افزایش مییابد و بالعکس و تصادفات زیادی در تقاطع این تقاطعها رخ میدهد، تقاطعهایی که برخی دستورالعملهای ایمنی هم در تابلوهای عمودی و هم در تابلوهای جداکننده و افقی شامل آنها نمیشود… از مهمترین عوامل تصادفات
انتقاد پلیس راهور از خودروساز به دلیل آمار ترافیکی در حالی که نقاط پرخطر کشور همچنان در حال افزایش است، برای ایمن سازی جاده ها چه کرده است؟ واقعاً افزایش مستمر نرخ جریمه ها به غیر از پرکردن خزانه چه نقشی در بهبود وضعیت داشت؟ نقش گواهینامه های صادر شده به صورت عمده آیا در تصادفات جاده ای نقشی نداشتند؟
علاوه بر جاده های پرخطر، آموزش و فرهنگ سازی ناکافی رانندگان و همچنین فرسودگی ناوگان وسایل نقلیه از عوامل بروز تصادفات جاده ای است. فرهنگ سازی بر اساس توصیه های ایمنی و قوانین رانندگی نقش مهم تری در کاهش تصادفات نسبت به اعمال جریمه برای رانندگی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. آموزش و فرهنگ سازی در زمینه تردد و رانندگی باید از سنین پایین شروع شود و کودکان یاد بگیرند برای جا انداختن فرهنگ صحیح رانندگی و رعایت قانون در اذهان مردم، پلیس محترم ناجا چه اقدامی در این زمینه انجام داده است؟
از سوی دیگر پلیس راهور ادعای عجیبی کرد که دانشمندان ما قبلاً به جای بنزین سوخت آب تولید کرده اند و اکنون شش خودروی پلیس در البرز برای تردد از آب استفاده می کنند، حالا هر چه به خودروساز می گوییم استفاده کنید اما اگر بیاورد. این در حالی است که صحبت از آب سوزی خودروها در ایران تنها در حد نمونه آزمایشگاهی است که قادر به تولید انبوه آن نیست و اگر امکان داشت یک درصد خودروهای تولید انبوه به تولید انبوه برسند، مطمئن باشید. که تاکنون این نقشه بزرگترین خودروسازان جهان را دنبال کرده و موفق بوده است. بنابراین به نظر می رسد این همه آشفتگی فرمانده نیروی انتظامی تنها برای جلب رضایت مردم نیست، بلکه به دنبال گذران زندگی از این انتقادات غیر کارشناسی است. اما شکی نیست که کیفیت خودرو باید به حد مطلوب برسد.
* تحلیلگر اقتصادی
223227
منبع