حذف از آسیا تلخ تر از زهر

مهری رنجبر: سال 1400 سال پر فراز و نشیب برای سرخابی ها بود. پر از انواع اتفاقات. تلخ و شیرین اتفاقاتی که گاهی حتی هواداران را هم نگران می کرد. نگران دوری تیم های سرخابی محبوب از روزهای اوج گرفتن. شاید بدترین اتفاقی که در سال گذشته افتاد، حذف سرخابی ها از آسیا بود. البته حواشی به فاجعه بزرگ تری برای قرمزها تبدیل شده تا جایی که قهرمان چند سال اخیر حتی تا جایی پیش رفت که جام بیست و یکم را هم از دست داد. .

حذف از آسیا تلخ تر از زهر است

پیشرو در آسیا

با وجود اینکه پرسپولیس در مسابقات مقدماتی لیگ قهرمانان آسیا 1400 گروه سختی داشت، سرخپوشان با 5 برد، 1 باخت و 15 امتیاز مقابل الوحده امارات، الریان قطر و گوا هند به مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود کردند. . . او بهترین نتیجه را در بین تمامی تیم های شرق و غرب آسیا دارد. اما ماجراجویی پرسپولیس در آسیا با شکست 3 بر صفر مقابل الهلال در مرحله یک چهارم نهایی به پایان رسید. البته پرسپولیس در سال 1401 به دلیل بی تدبیری کامل فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش از لیگ قهرمانان آسیا کنار رفت.

تکرار سناریوی باخت پرسپولیس

شاگردان یحیی گل محمدی به دنبال پنجمین قهرمانی لیگ برتر بودند اما این بار ماجرای جام حذفی سال گذشته تکرار شد. این بار اگرچه پرسپولیس و سپاهان در کورس به مصاف هم رفتند اما در جام حذفی دربی در مرحله یک چهارم نهایی تکرار شد و در ضربات پنالتی شکست خوردند. این بار عبدی و عیسی القطر که با گل های خود در دربی های قبلی تاریخ ساز شده بودند، یک پنالتی را از دست دادند تا دومین باخت خود برابر استقلال مقابل مجیدی را رقم بزنند.

سوپرجام، چهارمین جامی که از دست یحیی پرید

پرسپولیس با پیروزی مقابل تراکتورسازی دو قهرمانی لیگ برتر و سوپرجام را به دست آورد اما این بار دیگر نتوانست آن را تکرار کند. شاگردان گل محمدی سیرجان به دلیل تاج گذاری ترابی و پهلوان نتوانستند به مصاف فولاد خوزستان باجواد نکونام برسند و چهارمین فینال آسیا را در سال دوم مربیگری یحیی با دو باخت در دربی از دست دادند.

حذف از آسیا تلخ تر از زهر است

قهرمانی گلات

یحیی گل محمدی که سال گذشته تیمش را بسته بود در تاریخ 8 مرداد 1400 در شهر قدس برای قهرمانی ثبت نام کرد. سرخپوشان در رقابتی منسجم با سپاهان قرار گرفتند و با تنها دو امتیاز اختلاف اصفهانی ها در جدول پیش افتادند و در زیر باران پنجمین قهرمانی تاریخی را به نام خود ثبت کردند تا این تیم دست نیافتنی را رقم بزنند.

باز هم تاریخچه مهاجرت بازیکنان

سرمربی سه ستاره باشگاه سرخپوشان سر و صدای زیادی به پا کرد. محمدحسین کنعانی زادگان، احمد نورالهی و شهریار مغانلو. نقل و انتقالاتی که پرسپولیس را برای فصل 21 نگران کرد. البته بستن پنجره پیچیده و پرسپولیس را تقویت کرد.

READ  موفرح نامدار به یک فروشنده پاره‌وقت باخت!

پنجره ای که 139 روز بسته ماند

بدشانسی بزرگ سرخپوشان بسته شدن طولانی مدت پنجره نقل و انتقالات به دلیل بدهی به کالدرون واساگونا بود. 102 روز برای بدهی کالدرون و 37 روز برای تسویه حساب با اوساگونا طول کشید. روزهایی که به سرخپوشان فشار زیادی وارد کرد. البته بسته شدن پنجره نه تنها با نقل و انتقالات بین المللی به پایان رسید، بلکه حتی با بدهی پرسپولیس به بازیکنان ایرانی، مدتی پنجره داخلی بسته ماند که با پرداخت بدهی ها این مشکل برطرف شد.

7 باشگاه پرسپولیس یا بروبیا

سال 1400 برای باشگاه پرسپولیس با سه مدیری که دید، سال تغییر بود. پرسپولیس سال گذشته با ریاست سامی شروع کرد اما رئیس جمهور تا شهریور دوام آورد و سپس استعفا داد. صدری با کنار رفتن رئیس جمهور اول، چند ماهی بر کرسی ریاست نشست. رئیسی که خیلی ها دلیل آمدنش به باشگاه «پرسپولیس» را رابطه نزدیک با مسعود سلطانی فر وزیر ورزش می دانند. پس از او رضا درویش قرار گرفت. مدیرعامل جدید باشگاه در مدت حضور خود چالش های زیادی را پشت سر گذاشته است.

حذف از آسیا تلخ تر از زهر است

8 استعفای یحیی گل محمدی

بدهی به خارجی ها نه تنها برای پرسپولیس بلکه برای مشکلات مالی باشگاه بازیکنان هم مشکل ساز بود. اگرچه یحیی گل محمدی و همکارانش با تشویق بازیکنان به حضور در تمرین، قول حل مشکل را دادند، اما با ادامه سقط جنین و پایان یکی دو روز تمرین، یحیی گل محمدی در کنار بازیکنانش ایستاد و از حضور در تمرین منصرف شد. در واقع وقتی کار را به دستیارانش سپرد، دراویش را تحت فشار قرار داد که زودتر پول بازیکنان و کادرفنی را بدهند و البته عصبانیتش هم جواب داد.

بیشتر بخوانید:

استقلال – آسترا در آستانه حکم نهایی

محرمانه، آماده بازگشت به حفاظت مناسب

جایگزینی اسکوچیچ در دستور کار نیست

حذف از لیگ قهرمانان آسیا

او در نهایت مسائلی مانند مالکیت مشترک، مشکلات زیرساختی، تسویه بدهی، فرار مالیاتی و استادیوم مخصوص سرخابی ها را نادیده گرفت که باعث حذف آنها از لیگ قهرمانان آسیا شد. مسائلی که فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش در تمام این سال ها جدی نگرفتند و مجوز حضور تیم ها در لیگ قهرمانان آسیا را گرفتند و روی ریش گذاشتند و مستندسازی کردند، اما کنفدراسیون فوتبال آسیا آب پاکی به سر ایران ریخت و رای داد. حذفش کن . دو تیم محبوب ایرانی دادند. حتی وزیر ورزش هم نتوانست مشکل دو باشگاه را حل کند.

حذف از آسیا تلخ تر از زهر است

دربی روی کام آبی

شاگردان مجیدی در مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی 24 تیر 1400 پرسپولیس را در ضربات پنالتی در ورزشگاه خالی شکست دادند تا هوادارانش را از نتیجه راضی نگه دارند. در این بازی امیر سید حسین حسینی ناجی استقلالی ها شد تا یک قدم به جام نزدیکتر شوند.

READ  حضور عضو بازداشتی به صورت مجازی در جلسه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال

پایان داستان رهبری و استقلال

در جرقه خیره کننده مهدی قائدی در فصل بیستم و پیشنهاد وسوسه انگیز برای ایجاد انگیزه در الاهلی به او، ماجرای جدایی این مهاجم کوچک از استقلال نقش آفرینی کرد. در حالی که هواداران آبی ها و باشگاه انتظار نداشتند او به راحتی این تیم را شکست دهد، گایدی دیگر عاشق استقلال نبود و بدون معطلی اول شهریور قراردادش را امضا کرد و این پایان ماجرای یک مهاجم جنوبی بود.

هواداران برای کمک معترض هستند

پس از اتفاقات و جدایی قائدی، هواداران استقلال با کمک مدیرعامل این باشگاه دلشان را از دست ندادند. آنها در مقابل وزارت ورزش تجمع کردند تا از مسئولان ورزش دخالت کنند. این موضوع مددی را بر آن داشت که ماندن را انتخاب کند و او خیلی زود از سمت وزیر ورزش حمید سجادی استعفا داد. این استعفا با امضای صریح وزیر ورزش برای پایان دادن به شرایط و فرونشاندن خشم هواداران آبی پوشان صورت گرفت.

آجورلو مدیرعامل شد

وزیر ورزش خیلی زود حکم مدیرعامل باشگاه استقلال به نام مصطفی آجورلو را امضا کرد. مدیرعاملی که شایعاتش از یک ماه پیش بر سر زبان ها افتاد و خیلی زود این شایعات به واقعیت پیوست.

حذف از آسیا تلخ تر از زهر است

قرارداد با فرهاد مجیدی

مصطفی آجورلو درست 26 روز پس از حضورش در باشگاه استقلال، فرهاد مجیدی را به عنوان سرمربی این تیم منصوب کرد. و این به مدت 3 سال اتفاقی که خیلی ها آن را به نفع استقلال و زمینه ساز موفقیت این تیم می دانستند. چون او در ابتدای فصل تیم را بست و هوادارانش را به لیگ بیست و یکم امیدوار کرد. ظاهرا اختلاف 6 امتیازی استقلال با پرسپولیس موید موفقیت اوست.

انتقال زاغی ها به بخش خصوصی

بسیاری معتقد بودند تنها راه نجات دو تیم بزرگ پایتخت از شرایط بد، واگذاری آنها به بخش خصوصی است. با وجود اینکه چند سالی است که وزارت ورزش به این موضوع رسیدگی کرده اما تا سال گذشته کاری انجام نشده است. حتی کاظم علیایی درباره این پرونده گفته بود: انتقال دو باشگاه سراب است.

اما حسین گربان زاده، رئیس کمیته خصوصی سازی سال گذشته گفته بود: تلاش می کنیم سرنوشت خصوصی سازی این دو باشگاه مساعد شود که پس از واگذاری وضعیت آنها بهتر شود. از طریق مدل هایی مانند افزایش سرمایه از جایی که سهام سرمایه گذاری می شود، پول وارد خود باشگاه می شود و باشگاه را سودآور می کند. »

البته اسماعیل زاده، نایب رئیس فرابورس درباره وضعیت هر دو تیم باس گفت: بررسی می شود.

در هر صورت هنوز خیلی ها امیدی به سودآوری تیم های استقلال و پرسپولیس ندارند.

251254


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا