حاتب زاده: آمریکا هنوز درباره مذاکرات وین تصمیم سیاسی نگرفته است/ تا ابد منتظر نخواهیم بود

به گزارش خبرآنلاین، سعید حاطب زاده صبح دوشنبه در اولین نشست هفتگی خود در سال 1401 با استناد به سوابق دستگاه دیپلماسی در سال گذشته گفت: در حوزه خنثی سازی تحریم ها برای ارتقای تجارت خصوصی و عمومی، نفت و نفت، ما نتیجه قابل قبولی داشت.»

وی افزود: اقدامات گسترده‌ای از سوی دستگاه دیپلماسی در زمینه رفع تحریم‌ها انجام شده و ماه‌ها مذاکره و ده‌ها جلسه در وین و صدها دیدار در تهران و سفرهای متعدد به دور دنیا بسیار دیپلماتیک بوده است. سیاست خارجی متعادل.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سال گذشته به دلیل تاج سال سختی بود و اگر سفرای ما در مرکز میدان نبودند، واکسیناسیون آسان نبود.

حاتب زاده با اشاره به رکود در حوزه گردشگری به دلیل بیماری عروق کرونر نیز تاکید کرد: سفارتخانه های کشورمان در کشورهای خارجی تلاش کرده اند کمک موثری به بازگشت صنعت گردشگری به حالت عادی و گردشی کنند.

وی گفت: روابط ما با همسایگان بیش از دو برابر شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موضوع ممانعت از ورود یکی از هنرمندان کشورمان به آمریکا گفت: آمریکا این اقدامات جنجالی را تشدید کرده است. اتفاقی که برای یکی از هنرمندان ما افتاد نمونه ای از صدها هزار نمونه ای است که آمریکا در 40 سال گذشته علیه مردم ایران ساخته است. ایالات متحده نشان داده است که همه چیز در واشنگتن سیاسی، امنیتی و ابزاری است و زمانی که برای رسیدن به اهداف سیاسی خود صلاح بداند، همه ارزش ها را قربانی می کند. بر خلاف همه شعارها، سیاست هایی که علیه مردم ایران در واشنگتن و کاخ سفید تدوین می شود برای او مهم است.

وی افزود: همه یادمان باشد آنچه امروز با آن روبرو هستیم دولتی نیست که به تعهدات خود عمل کند، بلکه بخواهد از ابزارهای قانونی استفاده کند که به تعهدات خود عمل نمی کند. آنچه در وین است به دلیل رویکرد آمریکا راکد است. آمریکا تلاش می کند بقیه مشکلات را گروگان امور داخلی خود نگه دارد و ایران و ایرانی ها تا ابد نمی توانند آن را تحمل کنند. اگر آمریکا می خواهد به توافق برسد باید هر چه زودتر تصمیم سیاسی بگیرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آقای مورا در سفر به تهران نکاتی را داشت، گفت: آقای مورا نکاتی در این سفر داشت و می خواست با ما تبادل نظر کند. مشکلاتمان را به مورا گفتیم. پیام، پاسخ ها و خواسته های ما روشن بود.

سفر مورا برای رهایی از این وضعیت بود. ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران سعی کرده ایم راه دیگری را برای حل مشکلات باقی مانده امتحان کنیم. به گفته کسانی که این پیام را ارسال و ابلاغ کرده اند، تاکنون ایران بیشترین ابتکارات را داشته است.

READ  میقاتی راه برون رفت از بحران لبنان را در یک چیز می داند. تشکیل دولت

وی ادامه داد: مورا با پیام و پاسخ های تهران از ایران خارج شد و همچنان منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم و پاسخ جدیدی دریافت نشده است.

وی گفت: آنچه در دو هفته گذشته برای ما روشن شده این است که بایدن و کاخ سفید تصمیم خود را نگرفته اند و متأسفانه کل توافق را به گروگان چریکی و امور داخلی آمریکا گرفته اند و این همان رویکرد است. هیئت دیپلماتیک که منجر به شکست بسیاری از توافقات بین المللی شده است. یعنی توافق بین المللی را به درگیری های داخلی خودشان وابسته کنند. توافق برجام و قطعنامه 2231 چارچوب بحث است و در این چارچوب است که دولت بایدن باید تصمیم سیاسی خود را اتخاذ کند.

وی ادامه داد: آمریکا مسئول توقف مذاکرات امروز و تمدید چند روز آینده است. راه حل در کاخ سفید است. باید منطقا به خواسته های منطقی ایران که مورد تایید اعضای 1+5 است پاسخ دهد تا آماده بازگشت به وین باشیم.
اگر آمریکا بداند و مطمئن باشد که ما از خطوط قرمز خود عبور نمی کنیم و به خواسته های خود عمل نمی کنیم، این توافق بسیار قابل دسترس است.

حاتب زاده افزود: خروج ایران از برجام بر اساس متن توافق و قطعنامه 2231 ماموریت اصلی وزارت امور خارجه است. اکنون در آخرین مرحله، آمریکا تلاش می کند تا از مزایای چرخه اقتصاد ایران و منافع ما از ابعاد مختلف برجام جلوگیری کند. ما در زمانی هستیم که ایالات متحده باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد میراث ترامپ را حفظ کند یا به عنوان یک دولت نیمه مسئول عمل کند و به توافق برسد. متأسفانه بازیگران بین المللی می بینند که دولت بایدن همان مسیر دولت قبلی را طی می کند.

وی ادامه داد: تحریم های غیرقانونی و یکجانبه در آمریکا به یک امر عادی تبدیل شده است و پلیس، قاضی و هیئت منصفه دنیا و قوانین داخلی کشور جزو قوانین بین المللی محسوب می شود. هیچ کدام از اینها، ایالات متحده باید موافقت کند که به عنوان یک کشور برابر در حقوق بین الملل وارد مذاکره شود. سر بریدن و اسراف کاری نمی کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روابط ایران و عربستان نیز گفت: آماده ادامه مذاکرات و حل اختلاف هستیم. ما نظرات خود را به صورت مکتوب در اختیار طرف سعودی قرار داده ایم و آنها باید نظرات خود را بیان کنند.

حاتب زاده گفت: افغانستان امروز با مشکلات زیادی مواجه است و مردم در این کشور تحت فشار و مشکلات هستند. آقای امیر عبداللهیان صریحاً گفت که نادیده گرفتن حقوق اساسی فرزندان و دختران آنها قابل قبول نیست و ما باید تلاش کنیم تا افغانستان را در این دوره انتقالی صرف کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات این نماینده مجلس درباره پیش نویس متن توافق گفت: به عنوان یک نهاد حاکمیتی به وظیفه خود عمل کنید.

READ  حاتب زاده از فعالیت های سفارت ایران در کابل می گوید

حاتب زاده گفت: اگر امروز اصرار ما بر احقاق حقوق ملت نبود شاید ماه ها پیش توافقی نیمه کاره انجام می شد.

وی خاطرنشان کرد: کل توافق، تعلیق تصمیم سیاسی واشنگتن است و هفته هاست که آن را به تعویق می اندازیم و موضوع هم اشخاص حقیقی و حقوقی و هم منافع اقتصادی ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولت عربستان هنوز در مورد نقض آتش بس از سوی عربستان اظهار نظری نکرده است، اما ایران از آتش بس در یمن استقبال می کند و این اقدام باید با آغاز گفت وگوهای یمنی و یمنی تکمیل شود.

وی در مورد موضع افغانستان در قبال وضعیت زنان و دختران در افغانستان گفت: امروز افغانستان با مشکلات زیادی مواجه است. دختران، زنان، کودکان و مردان و تمام بخش های مردم افغانستان تحت فشار و سختی هستند. آقای امیر عبداللهیان در دیدارهای خود در چین صریحاً اعلام کرد که نادیده گرفتن حقوق اساسی دختران و زنان افغان برای تحصیل قابل قبول نیست. هیئت حاکمه افغانستان باید پاسخگو باشد و همه ما باید برای انتقال خوب افغانستان تلاش کنیم. و یک دولت فراگیر تشکیل دهید که به همه این نگرانی ها رسیدگی کند و به حقوق احترام بگذارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نشست همسایگان چین در چین یکی از موضوعات مهم برای مردم افغانستان بود. برای ایران، مردم افغانستان در اولویت هستند، از این رو در بحبوحه زمستان سخت افغانستان، تلاش کرده ایم تا سوخت رسانی کنیم و بازارچه های مرزی را باز نگه داریم.

وی در خصوص وضعیت عراق نیز گفت: سفارت ما در بغداد و مقامات در تهران تلاش کرده اند روند دموکراتیک در عراق را تسریع کنند. ما از انتقال دموکراتیک قدرت در عراق حمایت کرده ایم و باید برای تقویت نهادهای قانونی در عراق تلاش کنیم. البته این یک موضوع کاملاً عراقی است. ما به عنوان دوستان عراق سعی کرده ایم فقط با عدم مداخله و با سهولت و بی طرفی کمک کنیم. هر چه زودتر این روند حل شود، برای عراق و همسایگانش بهتر است. او با همه طرف های عراقی صحبت می کند که بنشینند و جدی صحبت کنند.

حاتب زاده در خصوص اتفاقات اخیر پاکستان گفت: حوادث پاکستان را از نزدیک دنبال می کنیم و اتفاقات کشور دوست و برادر پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است. این تحولات در نظام پارلمانی پاکستان طبیعی است و همه ما باید تضمین کنیم که مردم پاکستان بدون دخالت خارجی مداخله کنند تا سرنوشت کشورشان مشخص شود. ما روابط بسیار خوبی با دولت پاکستان داریم و در این زمینه سعی کرده ایم روابط را حفظ کنیم.

311311


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا