جهش سنگین قیمت‌ها/ افزایش ۳۳۲ درصدی قیمت روغن


بررسی تورم ماهانه کالاهای اساسی + نمودار بررسی نشان می دهد که تورم ماهانه برخی از مواد غذایی که جزو کالاهای اساسی هستند بسیار بالا بوده است، به طوری که تورم ماهانه 17 قلم کالای اساسی در خرداد ماه بالای 20 درصد بوده است. در دوره تورم یک ماهه ارزش بالایی در نظر گرفته شده است.

اوج افزایش قیمت در مورد نفت بود که طبق آمار تنها در یک ماه قیمت این محصول تقریبا 3.5 برابر شد. در این گزارش تورم برخی از غذاهای اصلی مورد بررسی قرار گرفت.

تورم سالانه خرداد ماه 39.4 درصد برآورد شده است، یعنی سطح متوسط ​​عمومی قیمت ها در دوازده ماه منتهی به خرداد ماه امسال نسبت به سطح متوسط ​​عمومی قیمت ها در دوازده ماه منتهی به خرداد 1400 حدود 40 درصد افزایش یافته است. علاوه بر این، تورم نقطه‌به‌نقطه در خردادماه به ۵۲.۵ درصد رسید که این رقم در اردیبهشت ماه ۳۹ درصد بود. با توجه به اینکه محاسبه تورم سالانه زمان بیشتری می برد، جهش تورم در شاخص تورم سالانه کمتر از تورم نقطه ای مشاهده شد، جهش تورم در دو ماه اخیر در شاخص تورم سالانه در ماه های آینده بیشتر نمایان خواهد شد. .

بررسی ها نشان می دهد تورم اصلی خردادماه امسال در حوزه محصولات غذایی بوده است، بنابراین تورم همتا به همتا در این ماه 81 درصد افزایش داشته است. دلیل اصلی این جهش تورمی را می توان سیاست خروج ارز ترجیحی کالاهای اساسی موسوم به جراحی اقتصادی دولت دانست.

این شکل از تورم در اقتصاد به عنوان تورم فشار هزینه شناخته می شود، بر اساس مبانی اقتصاد کلان، این نوع تورم که از سمت عرضه منشا می گیرد، با جهش قیمت یا افزایش قیمت همراه است و اثر آن در یک دانلود می شود. مدت زمان کوتاهی.

READ  فریب قیمت‌های پرت مسکن را نخورید!

افزایش قیمت نفت در ماه ژوئن

در بین محصولات گروه نان و حبوبات، بیشترین تورم ثبت شده در خرداد ماه متعلق به ماکارونی است که تورم ماهانه این محصول در خردادماه 56.1 درصد بوده است. در میان محصولات غذایی که مردم بیشترین استفاده را دارند، گوشت گوسفند با تورم ۷ درصدی کمترین افزایش قیمت را در ماه گذشته داشته است. تورم ماهانه مرغ و شیر در خرداد ماه به ترتیب 32.5 درصد و 49.9 درصد بوده است.

اما انفجاری از افزایش قیمت مواد غذایی اصلی در مورد روغن وجود داشته است. تورم ماهانه نفت جامد در ماه گذشته 247.2 درصد ثبت شد، به عبارت ساده تر، قیمت نفت جامد در خردادماه نسبت به اردیبهشت 3.5 برابر شد. نفت مایع نیز در ماه گذشته رشد قیمت بسیار بالایی را تجربه کرد، به طوری که تورم ماهانه این محصول در خردادماه 233.8 درصد برآورد شد.

تورم نقطه به نقطه کالاهای اساسی

بیشترین تورم نقطه به نقطه ثبت شده در خرداد ماه برای نفت اتفاق افتاده است، یعنی از خرداد 1400 تا خرداد امسال قیمت نفت 332 درصد افزایش یافته است. سیب زمینی در رتبه بعدی قرار دارد، تورم نقطه به نقطه سیب زمینی در ماه گذشته 172 درصد برآورد شده است. تورم نقطه ای برنج و تخم مرغ ایران به ترتیب 164.2 درصد و 106 درصد برآورد شد. کمترین تورم ثبت شده مربوط به هویج با 9.5 درصد بوده است.

223225


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا