
توصیه های مهم پزشک در مورد مسمومیت با الکل
در این دسته بیماران مسمومیت با الکل قرار دارند که متاسفانه اخیرا شاهد جان باختن 14 نفر از هموطنانمان در بندرعباس بوده اند و البته به صورت غیرعادی به دست مصرف کنندگان می رسد. از آنجایی که آزمایش دقیق وجود الکل سمی (یا الکل متانولی) در این موارد امکان پذیر نیست و تقریباً همیشه در تولید الکل های خانگی به ویژه گونه های تقطیر نشده، متانول کمی (الکل سمی) همراه با آن تولید می شود. اتانول، بهترین درمان جلوگیری از نوشیدن آنها است.
آگاهی که در ابتدا ذکر شد به این معناست که هموطنان بدانند که حتی نوشیدنی هایی که با مارک های مختلف و گاه مهر به دستشان می رسد نیز باعث مسمومیت می شود. پذیرش زودهنگام در اورژانس بیمارستان مهمترین عاملی است که به ما پزشکان کمک می کند تا از عوارض اجتناب ناپذیر و مرگ بیمار جلوگیری کنیم. اشتباه رایجی که افراد را از مراجعه به بیمارستان باز می دارد این است که فکر می کنند می توان آنها را تحت تعقیب قرار داد که جز در موارد بسیار نادری از جنایت اتفاق نمی افتد و اسرار پزشکی بیمار مانند سایر بیماران حفظ می شود.
علائم مسمومیت با متانول معمولاً پس از 12 ساعت شروع می شود و به صورت تهوع، سرگیجه، تاری دید، تاری دید، دوبینی، سردرد و تشنج ظاهر می شود. به طور کلی، هرکسی که پس از 12 ساعت مصرف الکل همچنان علائم دارد باید به اورژانس مراجعه کند. در پایان یادآور می شوم که ارجاع زودهنگام مهمترین کمک برای بیمار و خود ماست تا بتوانیم با استفاده از روش هایی مانند دیالیز و سایر درمان های پزشکی از عوارضی مانند کاهش کامل بینایی، اختلالات مغزی و کلیوی و حتی مرگ جلوگیری کنیم. .
درست است که تقریباً اوج مسمومیت با الکل را پشت سر گذاشتهایم که به اوایل شیوع همهگیری تاج و تخت بازمیگردد، اما متأسفانه به همین دلیل همچنان روزانه مراجعات زیادی به اورژانس کشور داریم.
همکاران نزدیک من در ماه های اخیر با موارد مختلفی از جمله مادر باردار یا کودک 13 ساله ای که از روی کنجکاوی و ناآگاهی از الکل صنعتی استفاده کرده و یا مادر سه فرزندی که متأسفانه بالاخره ترخیص دائم شده اند، مواجه شده اند.عارضه چشمی. و امیدواریم با آگاهی بیشتر و عدم مصرف مشروبات الکلی و هدفمندی به موقع شاهد کاهش آمار مسمومیت ها و تلفات هموطنانی باشیم که اکثرا جوانان هستند.
* متخصص داخلی
4747
منبع