
تصادفات جاده ای سالانه 44000 نفر را دچار معلولیت دائمی می کند
دکتر حمیدرضا هانکه همزمان با هفته سلامت افزود: این در حالی است که سالانه حدود 10 تا 15 درصد تولید ناخالص داخلی کشورمان صرف تصادفات می شود که بیشتر آن صرف تصادفات جاده ای می شود.
وی افزود: نظام سلامت همواره بیشترین بار حوادث را به دوش می کشد، در حالی که سازمان های متعددی باید برای تامین ایمنی و امنیت و مدیریت ریسک کلی حوادث و بلایا وارد عمل شوند، اما بار اصلی بر دوش نظام سلامت است و در اسناد بین المللی آمده است: از جمله سند سندایی، الزام نظام سلامت بسیار مهم است. همانطور که در این مقاله بیان شد، “سلامت” 33 بار مورد بحث قرار گرفته است.
رئیس دانشکده تخصصی حوزه سلامت در مواقع اضطراری و بلایای وزارت بهداشت تاکید کرد: نظام سلامت باید پایدار و آماده در برابر حوادث و بلایا باشد و بنابراین بر اساس قانون دائمی مدیریت بحران سال 1398 نظام سلامت باید سند مناسبی برای توسعه آمادگی، واکنش، بازیابی و در نهایت پیشگیری باشد.
وی افزود: این اسناد نیاز به تدوین و ارائه به زودی دارد و یکی از مهم ترین ارکان این سند می تواند بستری شدن بیمارستان ها به عنوان محور اصلی ارائه خدمات سلامت باشد.
وی گفت: تحقق شعار عدالت که شعار دولت انقلابی است در درجه اول برای توسعه خدمات بیمارستانی در کشور و توسعه خدمات پیشگیری، خدمات توانبخشی و ایمنی در سطوح مختلف ضروری است. بهویژه در حملونقل عمومی: «بله؛ زیرا در حال حاضر به ازای هر هزار نفر تنها ۱.۶ تخت در کشور داریم و بیمارستانهای ما اغلب نامتقارن و نامتوازن توزیع شدهاند و از طرفی عمر بسیار بالایی دارند.
هانکه افزود: «در حال حاضر، متأسفانه، بیش از 90 درصد حمل و نقل ما از طریق جاده است. در صورتی که این عدد در دنیا کمتر از 50 درصد است و بیشتر حمل و نقل عمومی در سایر کشورها بر اساس حمل و نقل ریلی است. بنابراین باید این زیرساخت ها برای تامین سلامت و ایمنی انسان و داشتن جامعه ای ثمربخش همراه با توسعه پایدار فراهم شود.
بیشتر بخوانید:
تلفات جاده ای در ایران با 84 میلیون نفر جمعیت به 447 میلیون نفر در اتحادیه اروپا نزدیک شده است
تصادف دو اتوبوس در فرودگاه مهرآباد
233231
منبع