
تحلیل رسانه های عمانی از سفر رئیسی به این کشور
رسانه های عمانی از ابتدای هفته جاری به ویژه روز یکشنبه به طور گسترده به سفر امروز رئیس جمهوری اسلامی ایران پرداخته و به تحلیل اهمیت سیاسی و اقتصادی آن پرداخته و با برخی تفاسیر از این سفر استقبال کردند. وی گفت: تهران و مسقط برای خدمت به منطقه در حال تبادل نظر هستند.
رسانه های عمان نیز پیوندهای مستحکم 50 ساله دو کشور به ویژه در منطقه متلاطم و گرم خلیج فارس را نشانه روابط ویژه دو کشور در همه زمینه ها می دانند.
الشبیبه; برای صلح پایدار
در همین رابطه روزنامه عمانی الشبیبه با اشاره به اینکه روابط مسقط و تهران به برکت درایت و تدبیر مقامات دو کشور نقش مهمی در دفع خطرات مختلف از منطقه و مردم آن داشت، نوشت: عمان -روابط ایران در حوزه های مختلف این امر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تأثیر مهمی بر منطقه خلیج فارس و جهان دارد.
روزنامه عمانی با توجه به اهمیت این سفر، درایت و تدبیر رهبران دو کشور را یادآور شد و نوشت حفظ ثبات و استحکام روابط دو کشور در دهه های اخیر از طوفان های بزرگ بین دو کشور جلوگیری کرده است.
این رسانه عمانی به همکاری نزدیک ایران و عمان در تنگه راهبردی هرمز که بزرگترین پورتال ارتباطی کشورهای منطقه است اشاره می کند و تاکید می کند که این همکاری باعث ایجاد امنیت در منطقه شده و هر دو کشور موفق شده اند از خودداری کنند. از درگیری های سیاسی، تا امنیت تجارت جهانی، اجتناب از طمع و درگیری های بین المللی که به نفع هیچ کشوری در منطقه نیست.
مسقط همچنین روابط دو کشور را الگویی برای روابط منطقه ای می داند و تاکید می کند که کشورهای منطقه امروز با نگاهی به تجربه عمان و پیروی از آن، به تهران می روند تا صفحه جدید و سفیدی از روابط فعال با ایران را آغاز کنند. البته پس از آنکه این کشورها بهای گزافی را برای این دشمنی پرداختند.
خبرگزاری عمان و روابط تاریخی
خبرگزاری عمان نیز در گزارشی روز یکشنبه از این سفر استقبال کرد و نوشت: سلطنت عمان و جمهوری اسلامی ایران روابط تاریخی دارند که همکاری آنها طی 50 سال گذشته با حسن همجواری و منافع متقابل توسعه یافته است.
این خبرگزاری افزود: سلطان هیتم بن طارق، سلطان عمان در حالی میزبان دکتر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران است که جهان شاهد توسعه سریع بین المللی و منطقه ای است.
این آژانس گفت: «منطقه با درگیریهای سیاسی و اقتصادی مواجه است و هر دو طرف را ملزم به تبادل نظر میکند تا کمکها و خدمات خود را به کل منطقه تسهیل کنند».
رسانه رسمی عمان خاطرنشان کرد: در حالی که تجارت سال گذشته به 1.366 میلیارد دلار رسید، دو کشور به دنبال حداکثر کردن سود اقتصادی به ویژه در بخش های مختلف اقتصاد و فرصت های سرمایه گذاری هستند.
به گزارش خبرگزاری عمان، تعداد کل شرکت های ایرانی سرمایه گذاری در سلطنت عمان به ۲۷۱۰ شرکت می رسد که از این تعداد ۱۱۶۳ شرکت ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری ایرانی و ۱۵۴۷ شرکت در عمان و ایران هستند. در بخش لجستیک شاهد جابجایی کالا و تجارت خوب بین بنادر سلطان نشین عمان از جمله السویک، شناس، حسب و سلطان قابوس هستیم که توسط گروه اسیاد با بنادر کشور همسایه (ایران) اداره می شود. ).
روزنامه عمان؛ درایت رهبران دو کشور
روزنامه عمان نیز سفر رئیس جمهور به مسقط را بسیار مهم دانسته و در گزارشی مفصل از روابط دو کشور نوشته است که روابط تهران و مسقط مبتنی بر حسن همجواری است و اتفاقات منطقه هرگز نتوانسته تاثیر منفی بر آنها بگذارد. نشانه ای از درایت مقامات دو کشور برای حفظ روابط و همکاری های متقابل است.
این روزنامه به همکاری های اقتصادی دو کشور اشاره کرد و نوشت: حجم واردات و صادرات مستقیم این بنادر با بنادر ایران در سال های اخیر بیش از یک میلیون و 400 هزار تن کالا و تجارت بین بنادر عمان و ایران به طور میانگین به سفرهای 5 تا 7 روزه مسقط و تهران نیز در ماههای اخیر شاهد سفرهای متقابل هیئتهای تجاری بوده و تجار دو کشور برای تقویت روابط تجاری و ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری با یکدیگر دیدار کردهاند که بیتردید در افزایش مبادلات تجاری در آینده تأثیر مثبت خواهد داشت. در سفر آیت الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسقط، قرار است دو کشور تفاهم نامه هایی در زمینه های اقتصادی، تجاری، زیرساخت ها، قوانین و مشوق ها برای سلطان نشین عمان امضا کنند که موجب جذب سرمایه گذاری می شود. .
به نوشته این روزنامه، در نوزدهمین نشست کمیته مشترک عمان و ایران که بهمن ماه گذشته در مسقط برگزار شد، همکاری در صنعت، معدن، مالی و بانکی، همکاری در مناطق آزاد و تبادل تجربیات پژوهشی در مناطق روستایی مزرعه، دام و شیلات مورد بررسی قرار گرفت. نشان داد. در سطح سیاسی، روابط ایران و عمان بر پایههای مستحکمی از جمله حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی استوار است که به حل تعدادی از مشکلات کنونی منطقه کمک کرده است، زیرا دو کشور گفتوگوی سیاسی دائمی دارند که مهمترین آنها است. از جمله مذاکرات ژانویه گذشته در مسقط درباره توافق هسته ای با ایران است.
این روزنامه عمانی افزود: سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسقط فرصتی مضاعف برای حمایت از تلاش های دیپلماتیک در این مورد و موضوعات دیگری مانند بحران یمن است که یک رکن است. امنیت و ثبات در منطقه را حمایت می کند.
فرصت های توسعه روابط تجاری بین دو کشور
پایگاه خبری «اثیر» به نقل از نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی عمان، در پی انتشار خبر سفر امروز (دوشنبه) آیت الله رئیسی به سلطان نشین عمان، گفت: ایران و عمان پتانسیل خوبی برای توسعه بیشتر روابط تجاری و همکاری ها دارند. .
شهلا عموری، نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان گفت: تجارت خارجی ایران با سلطان نشین عمان در سال 2021 به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و در صورت وجود فرصت ها، فضا برای رشد بیشتر وجود دارد. .
وی افزود: تجارت بین دو کشور در سال 2021 بالغ بر یک میلیارد و 336 میلیون دلار است. این مبلغ در سال 2013 حدود 221 میلیون دلار بود.
آموری افزود: ایران در سال 2013 بالغ بر 75 میلیون دلار کالا از عمان وارد کرد که این رقم در سال 2021 به 620 میلیون دلار رسیده است.
نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: این ارقام حاکی از افزایش 53 درصدی مبادلات تجاری ایران و سلطان نشین عمان در سال 2021 نسبت به سال 2020 است.
الراویه و بازتاب اظهارات سفیر ایران در مسقط
روزنامه عمانی الراویه در گفت و گوی اختصاصی با علی نجفی سفیر کشورمان در مسقط، سفر آیت الله سید ابراهیم رئیسی به عمان را در زمینه اقتصادی و سیاسی بسیار مهم دانست و به نقل از سفیر جمهوری اسلامی ایران نوشت. ایران میگوید: در سفر آیتالله سیدابراهیم رئیسی به عمان، شاهد امضای تفاهمنامهها و تفاهمنامههایی از جمله فعال شدن قرارداد عشقآباد بین ایران، عمان، ترکمنستان، قزاقستان و ازبکستان خواهیم بود.
سفیر ایران در مسقط در مصاحبه ای گفت: این توافق در حال حاضر برای این کشورها اهمیت دارد به ویژه با توجه به شرایطی که بین روسیه و اوکراین شاهد آن هستیم.
قرارداد عشق آباد یک قرارداد حمل و نقل بین عمان، ایران، ترکمنستان، ازبکستان و قزاقستان برای ایجاد کریدور حمل و نقل بین المللی و ترانزیتی است. هدف از این قرارداد تسهیل حمل و نقل کالا بین دو منطقه آسیای مرکزی و خلیج فارس است.
عمان دیلی و داستان یک دوست وفادار و قدیمی
روزنامه عمان دیلی همچنین به روابط قدیمی و مستحکم دو کشور در رابطه با سفر رئیسی اشاره کرد و نوشت: سلطان نشین عمان با همدلی فراوان و رویکرد متوازن همواره به دنبال ایفای نقش مثبت در معادلات منطقه ای بوده است. جمهوری اسلامی ایران همواره به سیاست متعادل سلطان نشین عمان در حل بحران های منطقه ای به عنوان بخشی از حل مشکلات توجه داشته است. سلطان نشین عمان نیز مانند جمهوری اسلامی ایران برای کاهش فاصله ها و فاصله ها و ایجاد فضای صلح و دوستی از هیچ کوششی دریغ نکرده و دوست وفادار و همسایه مورد اعتماد مردم ایران به شمار می رود.
این روزنامه افزود: جمهوری اسلامی ایران در این راستا از نقش چشمگیر و سیاست فعال عمان در عرصه دیپلماسی، گفتگو و صلح قدردانی می کند. روابط حسنه دو کشور در زمان سلطان هیتم بن طارق و همچنین در زمان مرحوم سلطان قابوس بن سعید که – روحش قرین رحمت الهی – راه تعامل و پیشرفت را پیمود.
سفر یک شاهزاده از نگاه دربار سلطنتی عمان
روزنامه عمانی الوطن اما به بیانیه دربار درباره سفر آیت الله رئیسی به مسقط اشاره کرد و نوشت: می دانند.
در این بیانیه آمده است: حسن همجواری و روابط حسنه بین عمان و جمهوری اسلامی ایران با عنایت ویژه سلطان هیتم بن طارق و جناب آقای دکتر ابراهیم رئیسی در راستای توسعه جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف خدمت رسانی. منافع هر دو طرف دوست باشید، تجسم کنید.
این روزنامه افزود: سلطان نشین عمان و جمهوری اسلامی ایران روابط تاریخی دارند و همکاری آنها در 50 سال گذشته با حسن همجواری و منافع متقابل توسعه یافته است.
الوطن عمان با اشاره به اینکه سلطان هیتم بن طارق در حالی میزبان دکتر ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران است که جهان شاهد مشکلات مختلف بین المللی و منطقه ای است، افزود: منطقه با منازعات سیاسی و اقتصادی مواجه است. از هر دو طرف می خواهد تا کمک به خود را تسهیل کرده و به کل منطقه خدمت کنند.
این روزنامه در گزارش مفصلی از حجم مبادلات تجاری بین سلطان نشین عمان و جمهوری اسلامی ایران نوشت: مسقط و تهران در ماههای اخیر شاهد دیدارهای متقابل هیئتهای تجاری بودهاند و تجار دو طرف برای تقویت روابط تجاری و پیشنهادات دیدار کردند. فرصت های سرمایه گذاری که بدون شک تاثیر مثبتی بر افزایش حجم مبادلات در آینده خواهد داشت.
به نوشته این روزنامه، قرار است دو کشور یادداشت تفاهم هایی در زمینه مسائل اقتصادی و تجاری، زیرساخت ها، قوانین و مشوق هایی برای سلطان نشین عمان امضا کنند که در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسقط موجب جذب سرمایه گذاری خواهد شد. . در نوزدهمین نشست کمیته مشترک عمان و ایران که بهمن ماه گذشته در مسقط برگزار شد، همکاری در حوزه های صنعتی، معدنی، مالی و بانکی، همکاری در حوزه مناطق آزاد و تبادل تجربیات پژوهشی در حوزه کشاورزی، دامپروری و … و از شیلات یاد شده است.
الوطن در پایان خاطرنشان کرد: در سطح سیاسی، روابط ایران و عمان بر پایههای محکمی از جمله حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی استوار است که با گفتوگوی دو کشور به حل تعدادی از مسائل منطقهای معاصر کمک کرده است. «جمهوری اسلامی ایران آیتالله سیدابراهیم رئیسی در مسقط فرصت بهتری برای حمایت از تلاشهای دیپلماتیک در این مورد و مسائل دیگری مانند بحران یمن است.
311311
منبع