تحلیلگر آمریکایی: ایران مقابل آمریکا پیروز شد

(مطالعه حکومت ایران از زمان پیدایش از انقلاب اسلامی 1979 به رهبری (آیت الله) خمینی، اتحاد او با دولت اسد (رئیس جمهور سوریه)، تأسیس حزب الله، بحران گروگانگیری در دهه 1980، نیابتی جنگ با اسرائیل، آغاز برنامه هسته‌ای و نفوذ آن در چهار کشور عربی توسط افراط‌گرایان در دهه گذشته، نتیجه‌گیری من این است که رهبران تهران، حداقل تا به امروز، پیروز هستند.

تهران به‌عنوان نویسنده کتاب‌ها و مقالات متعدد، از جمله اولین کتابم درباره استراتژی‌های ایران که در سال 1987 در بیروت منتشر شد، و مقالات مختلف و هشدارهایی به واشنگتن درباره شکل‌گیری یک محور جدید، در سال 1992 با حضور در جلسات توجیهی کنگره آغاز کرد. شرکت در سمینارهای امنیت ملی و آژانس های دفاعی. قبل و بعد از 11 سپتامبر، توسعه ایران، ژئوپلیتیک آن و اعتراضات مردمی. من بیش از 40 سال را صرف مطالعه و کاوش در ایران کردم. .

وی می نویسد: تهران پس از یک سلسله رویارویی های مستمر با آمریکا، اسرائیل و بسیاری از کشورهای عربی، توانسته است بر جنگ سرد، جهان تک قطبی دهه 1990، دوره پس از 11 سپتامبر، بهار عربی و … فائق آید. پس از خروج ایالات متحده از افغانستان اجازه زنده ماندن در عراق. از یک سو توان نظامی و اطلاعاتی خود را در داخل تقویت کرد و از سوی دیگر با استفاده از شبه نظامیان زیردست خود قلمرو خود را در منطقه گسترش داد. مهمتر از همه، به لطف جذابیت توافق هسته ای، ایران نفوذ قابل توجهی در غرب به دست آورده است.

وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که چگونه نخبگان حاکم ایران با وجود شکست های اقتصادی، مشکلات مالی و نارضایتی مردم توانسته اند نزدیک به نیم قرن زنده بمانند؟ چرا ایران برنده است و چگونه می توان برد تهران را معکوس کرد؟

READ  آمریکا: به فشار بر ایران ادامه خواهیم داد

یک تحلیلگر خاورمیانه گفت: ایران مسئول کشته شدن صدها تفنگدار دریایی و گروگان های آمریکایی در لبنان و ارتش آمریکا در عراق است، بنابراین حفظ نام سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی آمریکا ضروری است. و حذف آن در راستای مذاکرات وین یک اشتباه راهبردی است که به پیروزی شب پره ها می انجامد.

فارس گفت: سپاه پاسداران و به ویژه قدس، شبه نظامیان قدرتمندی را سازماندهی کرده اند تا کنترل عراق، سوریه، لبنان و یمن را به دست گیرند. حزب الله تهدیدی برای اسرائیل است و درگیر جنگ های منطقه ای دیگر است. الشباب عراق را کنترل می کند و تهدیدی برای کردها به شمار می رود، شبه نظامیان در سوریه مردم را به وحشت می اندازند و هوسی ها با شلیک موشک های بالستیک به سمت عربستان و امارات یمن و… یک اشتباه استراتژیک بود.

این تحلیلگر لبنانی ادامه داد: واشنگتن از 11 سپتامبر چندین بار مسیر خود را نسبت به ایران تغییر داده است و این برای تهران مفید است.

در سال 2002، دولت جورج دبلیو بوش تهران را «محور شرارت» خواند و تحریم های تروریستی را علیه حزب الله و حماس اعمال کرد. اما با روی کار آمدن دولت باراک اوباما، مسیر دولت قبلی تغییر کرد و او در ژوئن 2009 با آیت‌الله خامنه‌ای وارد تعامل شد و از رویارویی با ایشان دست کشید. دولت اوباما از سال 2010 به شبه نظامیان تحت کنترل ایران اجازه نفوذ به عراق را داده است و متحدان خود را متقاعد کرده تا در سال 2015 برجام را امضا کنند و پس از آن 150 میلیارد دلار به تهران پول نقد پرداخت کرد. مبلغی که ایران با آن سلاح و موشک می خرد و شبه نظامیان منطقه را تامین مالی می کند و نفوذ سیاسی به دست می آورد.

READ  مداخله عربستان و فرانسه در پرونده سیاسی لبنان

اما با آمدن دونالد ترامپ، واشنگتن دوباره سیاست خود را تغییر داد و با ایران در منطقه مقابله کرد، از توافق هسته‌ای خارج شد، از اتحادیه عرب حمایت کرد، توافق را با ابراهیم و شبه‌نظامیان امضا کرد.» به این ترتیب آمریکا قدرت ایران را در منطقه تضعیف کرده است».

ولید فارس می نویسد: اما چهار سال بعد و پس از روی کار آمدن دولت جو بایدن، کاخ سفید به مسیر اوباما علیه ایران بازگشت و به سمت برجام حرکت کرد و موقعیت آمریکا را با متحدانش در خاورمیانه متزلزل کرد.

فارس در دیگری می نویسد: «شاید یکی از جدی ترین پیامدهای به قدرت رسیدن تهران در سال 2009، که در سال 2015 به اوج خود رسید، این بود که جمهوری اسلامی به لطف کمک های مالی، نه تنها در منطقه، بلکه در اروپا و فراتر از آن.» بخش از مقاله او ایالات متحده نیز تأثیر داشته است. در واقع، دولت ایران به لطف جذابیت مالی توافق هسته‌ای خود با تهران، توانسته بازوی تبلیغاتی خود را هم در جهان عرب و هم در دنیای غرب گسترش دهد.

این تحلیلگر با یادآوری پیروزی جمهوری اسلامی نوشت: در حال حاضر ایران پیروز میدان است و این پیروزی تا زمانی ادامه خواهد داشت که آمریکا جایگزین بهتری برای تامین مالی سیاست های دولت ایران پیدا کند.

311311


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا