برای درمان این بیماری ها از میوه های تابستانی استفاده کنید


رئیس گروه تغذیه دانشجویی دانشگاه حسین دلاور پور مقدم خاطرنشان کرد: در فصل تابستان به دلیل گرمای هوا و افزایش تعریق نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین ها افزایش می یابد.

به گفته مهندس مقدم دلاورپور فواید و خواص برخی از میوه های تابستانی به شرح زیر است.

گلابی

مطالعات نشان می دهد که خوردن یک گلابی رسیده 20 درصد فیبر مورد نیاز روزانه را تامین می کند و به کاهش چربی خون (کلسترول) کمک می کند.

علاوه بر این، مصرف این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است، بنابراین توصیه می شود دیابتی ها این میوه را در برنامه غذایی خود قرار دهند. همچنین بررسی ها نشان می دهد که گلابی حاوی ماده معدنی به نام «برن» است که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیام های عصبی در این اندام نقش دارد.

انگور

انگور منبع پتاسیم است، بنابراین مصرف آن باعث کاهش فشار خون می شود. از طرفی کمبود پتاسیم باعث اختلالات حسی و افسردگی در سنین بالا می شود و در سنین بالا به خصوص در افرادی که میوه و سبزیجات کم مصرف می کنند عادت به خوردن انگور می تواند کمک کننده باشد.

علاوه بر این، انگور دارای ترکیباتی با خواص آنتی اکسیدانی است که از بروز سرطان هایی که ممکن است به دلیل آلودگی هوا و مصرف فرآورده های گوشتی رخ دهد، جلوگیری می کند.

آلو

خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از نیاز روزانه زنان به آهن را برطرف می کند. به همین دلیل به گیاهخواران توصیه می شود این میوه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند تا خطر کم خونی فقر آهن را کاهش دهند.

این میوه منبع خوبی از پتاسیم نیز محسوب می شود، بنابراین به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می شود که در سبد میوه خود آلو داشته باشند و روزی 2 تا 3 عدد از این میوه مصرف کنند.

در عین حال آلو یکی از میوه هایی است که شدت یبوست را کاهش می دهد و کسانی که اغلب دچار این مشکل گوارشی هستند باید بیشتر آلو بخورند.

هلو

خوردن یک هلو متوسط ​​8 درصد نیاز روزانه به فیبر را تامین می کند و مصرف آن یبوست را بهبود می بخشد. این مقدار فیبر سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. هلو کم خونی، خستگی و کلسترول بالا را کاهش می دهد.

این میوه منبع ویتامین C نیز محسوب می شود و به همین دلیل توصیه می شود افراد مبتلا به بیماری لثه آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.

READ  تعداد مبتلایان به کرونا چهار رقمی شد/ 8 نفر در 24 ساعت گذشته جان خود را از دست دادند

جالب است بدانید که خوردن یک عدد هلو متوسط ​​34 میلی گرم از نیاز روزانه به این ویتامین را تامین می کند.

انبه

خوردن یک انبه کامل با وزن حدود 650 گرم می تواند 33 درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تامین کند به همین دلیل مصرف این میوه به افراد مبتلا به فشار خون توصیه می شود. علاوه بر این، انبه منبع بتاکاروتن است که یکی از آنتی اکسیدان های قوی است و از کم خونی و کمبود آهن محافظت می کند.

مطالعات نشان می دهد که مصرف این میوه به دلیل محتوای بالای بتاکاروتن و به ویژه کریپتوکسانتین، خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می دهد.

شکل

انجیر میوه ای سرشار از کلسیم است. بنابراین خوردن 3 عدد از آن 21 درصد نیاز بدن به این ماده معدنی را تامین می کند. انجیر همچنین فیبر زیادی دارد، بنابراین کسانی که از یبوست رنج می برند باید آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به دست می آید، بنابراین انجیر برای کسانی که در معرض خطر بالای کمبود کلسیم و آهن هستند، مانند گیاهخواران و افراد مسن مستعد پوکی استخوان، گزینه مناسبی است.

آناناس

به دلیل وجود درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها می تواند عامل محافظتی خوبی در برابر برخی بیماری ها باشد

آناناس یک میوه اشتها آور است و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند بسیار مناسب است. این میوه اسید معده و نفخ را کاهش می دهد.

حتما دیده اید که وقتی برای عیادت بیماران به خصوص افرادی که اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، آناناس می گیرند. در مورد دلیل این امر، گفته می شود که بروملین موجود در آناناس زخم ها را التیام می بخشد، زیرا جریان خون را افزایش می دهد و باعث می شود مواد مغذی سریعتر به زخم ها برسد. البته بروملین در فرآیند کنسرو کردن و پختن از بین می رود، بنابراین آناناس تازه خواص بیشتری نسبت به کمپوت آناناس دارد.

از نظر طب چینی، آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است.

خربزه

خربزه یکی از بهترین میوه های تابستانی است. خربزه از نظر سرما و گرما معتدل و مرطوب است و هر چه شیرین تر باشد خربزه «گرم و مرطوب» است. خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامین های A، B و C، حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان، ضد انعقاد و ضد سکته است.

READ  مراقب باش؛ خوردن این غذاها می تواند شما را افسرده کند

این میوه برای درمان سل، سوختگی پوست، تشنگی، کم خونی، بی اشتهایی، حساسیت سینه ها، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادر، خشکی پوست، نفخ شکم و… مفید است. علاوه بر این، از آنجایی که خربزه حاوی قند است، برای افراد مبتلا به سل ریوی یا کم خونی های مختلف تأثیر مفیدی دارد.

ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم می کند و به یکی از عوامل جوان سازی تبدیل می شود. طالبی و طالبی سرشار از آب بوده و در رفع تشنگی و افزایش اشتها مفید و موثر است.

شهد

یکی از میوه های پرطرفدار تابستانی است که در بسیاری از خصوصیات به هلو و آلو شباهت دارد و از خانواده آنهاست و در برخی مناطق به آن هلو بدون خزه نیز می گویند. از نظر محتوای مواد مغذی و عناصر، شباهت زیادی به هلو دارد، اما شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو است.

عناصری مانند آهن، فسفر، پتاسیم و … در این میوه به وفور یافت می شود و ویتامین های A و C در مقایسه با هلو دو برابر در آن است و یکی از خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان های سالم است که در نتیجه خاصیت ضد سرطانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این میوه به دلیل محتوای بالای فیبر گیاهی برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید است و در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خواص دارویی دارد و در طب سنتی برای درمان استفاده می شود.

هندوانه

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این میوه آبدار که خوردن آن در تابستان بسیار مطبوع است، سرشار از مواد مغذی است. هندوانه سرشار از پتاسیم و ویتامین های A، C و B است. اما آنچه باعث رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن است که یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و مطالعات متعدد فواید مفید لیکوپن را نشان داده اند. این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که خطر سکته را کاهش می دهد و همچنین فشار خون را کاهش می دهد. اگرچه هندوانه ممکن است فیبر زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی آب زیادی است.

47236


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا