
بحران در آموزش از راه دور؛ وقتی دانش آموزان حروف الفبا را نمی دانند
رویدادهای گودرزی: نوروز 1401 که تمام می شود، همه دانش آموزان باید دو سال دیگر به مدرسه بروند، پس شاید برای اولین بار بوی ماه مدرسه به جای مهر با فروردین مخلوط شود. به منظور متوقف نشدن آموزش؛ اگرچه آموزش در فضای مجازی به کار خود ادامه داد، اما کیفیت آن به حدی بود که کارشناسانه خبرآنلاین وی گفت: برخی از دانش آموزان ابتدایی حتی حروف الفبا را نمی دانند.
اما علاوه بر مهارتهای آموزشی، مهارتهای ارتباطی دانشآموزان از جمله کیفیت روابط آنها با والدین، بهویژه مادران، به شدت مختل میشود.
دانش آموزان ابتدایی نمی دانند چگونه جمله بسازند
کمتر کسی فکر می کرد که آموزش مجازی از بهمن ماه 1396 تا به امروز ادامه داشته باشد، اگرچه در این مدت و در فواصل زمانی مختلف دانش آموزان برای حل مشکل به مدرسه می رفتند، اما تقریباً تمام فعالیت های آموزشی در چارچوب فضای مجازی دنبال می شد که به نظر می رسد در این زمینه وجود داشته باشد. راه دیگری برای مقابله با شیوع ویروس کرون وجود نداشت، اما این بدبختی آسیب جدی به سواد دانش آموزان وارد کرد. مثل محمدرضا نیک ناد، کارشناس آموزش خبرآنلاین وی افزود: بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط یونسکو، همه کشورها بین 40 تا 70 درصد کاهش تحصیلی دارند، به ویژه در مقطع ابتدایی که آموزش بیشتر بر سوادآموزی متمرکز است، اما اگر بخواهیم این آموزش را با آمار یونسکو در مورد ایران بررسی کنیم. گفت: در خوش بینانه ترین حالت بیش از 50 درصد افت تحصیلی داشتیم.
همچنین زهرا خمینی، معلم کلاس اول خبرآنلاین وی می گوید: شرایط تحصیلی دانش آموزان در این مدت کم شده است، مثلاً زبان فارسی را مهم ترین درس در مقطع ابتدایی می دانند. یادگیری زبان در این دوره حائز اهمیت است اما در دو فرآیند یادگیری زبان یعنی صحبت کردن و شنیدن در کلاس های آنلاین این امر به طور جدی تحت تاثیر قرار می گیرد. ما یک کاستی داشتیم، در زمانی که دانش آموزان گاهی به مدرسه می آمدند، متوجه می شدیم که جمله سازی برای صحبت کردن برایشان سخت است، معلمان کلاس دوم می گویند که بسیاری از دانش آموزان حروف الفبا را خوب نمی دانند و جملات را بلد نیستند. زیرا زمانی که روند یادگیری کند باشد، “یادگیری زبان دانش آموزان قطعا با مشکلات جدی مواجه خواهد شد”.
آسیبی که آموزش الکترونیکی به رابطه والدین و فرزند وارد کرده است
نرخ ترک تحصیل، مانند بسیاری دیگر، به قدری با عدالت مرتبط است که شکاف بین فرصت های یادگیری هر دانش آموز در دو سال گذشته بر آنها تأثیر گذاشته است. نیکنهاد گفت: دانش آموزان ابتدایی را می توان به دو دسته تقسیم کرد که برخی از آن ها شهری و متوسط رو به بالا هستند که این قشر تحت حمایت خانواده های خود بودند بنابراین خانواده ها اجازه ندادند افت تحصیلی خیلی شدید باشد. اما برخی از دانش آموزان برای خانواده هایی هستند که سواد و توانایی لازم برای کمک به سطح تحصیلات فرزندان خود را نداشتند. “آنها نمی دانند”.
کاهش تحصیلات در خانوادههایی که والدین باسواد هستند و فرزندانشان دسترسی شخصی به گوشی هوشمند دارند کمتر است، اما به همین ترتیب، وقتی خانوادهها بیسواد بودهاند و بچهها به وسایل ارتباطی شخصی دسترسی ندارند، افت تحصیلی تشدید میشود. گفت خمینی.
این معلم خانواده با اشاره به عملکرد ضعیف تحصیلی دانش آموزان در مراحل اولیه و تیره شدن روابط گفت: در روزهای ابتدایی آموزش الکترونیکی، دانش آموزان بیشتر به فیلم های آموزشی توجه می کردند، اما در پایان سال، خود دانش آموزان. بین فرزندان و والدین به ویژه مادران آنها نیز از این وضعیت خسته شده اند، بنابراین ممکن است در خانواده و فرزندان احساس بی حوصلگی کنید، زیرا این فضا دیگر برای آنها قابل تحمل نیست، جز درسی که از این وضعیت آسیب می بیند، رابطه والدین با دانش آموزان است. مخصوصا مادر و فرزند . «شاید روزی بتوانیم کمبودها و زیان های افت آموزش فارسی و ریاضی را جبران کنیم، اما رابطه شکسته شده مادر و فرزند و خاطرات دردناکی که در این مدت برای آنها به جا مانده است را نمی توان به راحتی جبران کرد و می تواند پایدار بماند. نسل. “
کاهش مهارت های ارتباطی در بین دانش آموزان
شاید اگر هر یک از ما به اطراف نگاه میکردیم میفهمیدیم منظور مربی از برهم زدن رابطه والدین و فرزند چیست، وضعیتی که در آن گاهی کودکان و والدین به خاطر ارتباط روزانه در فرآیند یادگیری و حتی تنبیه بدنی با یکدیگر عصبانی میشوند. روح دانشجویی محسوب می شود که انتشار چند فیلم از او در فضای مجازی موید این واقعیت است. اما در کنار این وضعیت، کارشناسان معتقدند پرهیز از آموزش حضوری باعث ناتوانی دانش آموزان در یادگیری مهارت های زندگی شده است.
در همین راستا زهرا خمینی به خبرآنلاین وی گفت: ضعف دانش آموزان در ایجاد مهارت های اجتماعی و ارتباطی بسیار بیشتر از ضعف آنها در آموزش است. دانشآموزان با یادگیری آشتی کردن، آموختن دادن و قرض گرفتن، یاد میگیرند که در مدرسه دور از والدین خود زندگی کنند تا بتوانند چند ساعتی از والدین خود دور باشند و به نوعی استقلال را تمرین کنند، اما همه ما در این مدت و در این مدت معدود این مهارتها را از دست دادیم. ساعاتی که دانش آموزان به مدرسه می آمدند، بسیاری از آنها نگران بودند و مدام از معلم التماس می کردند که بالاتر از آنها باشد، زیرا در تمام این مدت مادر بالاتر از آنها بود و دانش آموز فکر می کرد: “مدرسه باید این کار را ادامه دهد، زیرا دانش آموز به خودش اعتماد ندارد و دائما نیاز به تایید دارد.”
وی گفت: یکی دیگر از بخش های تدریس در مدارس در کنار آموزش خواندن و نوشتن، آماده سازی دانش آموزان برای زندگی بعدی است، یعنی مهارت آموزی دانش آموزان به گونه ای که دانش آموزان بتوانند با یکدیگر و با محیط تعامل داشته باشند یا صحبت کنند. نیکنجاد. . قلدری را تحمل کنید، دروغ نگویید و مهارت های دیگر را تحمل کنید، کودکان در مدرسه یاد می گیرند از حقوق خود دفاع کنند، یاد می گیرند که اگر افکار و رفتار کسی را توهین کنند، می توان آنها را نادیده گرفت، یاد بگیرید که در مدرسه دوست باشید، اما در دو “ما بوده ایم” محرومیت از این آموزش در سه سال اخیر به ویژه برای دانش آموزان مقطع ابتدایی. اگر در این سن این مهارت را یاد نگیرند برای آینده شان کمی سخت می شود و جبران نمی شود.»
لزوم بازگشت آموزش معلمان و اولیا به آموزش حضوری
از آنجایی که کارشناسان معتقدند آموزش الکترونیکی باعث تضعیف مهارت های آموزشی و ارتباطی دانش آموزان شده است، نیک نهاد گفت: به نظر می رسد برای آینده آموزش حضوری باید برنامه ریزی شود. این خسارات را جبران کنید و از معلم حمایت معنوی و مالی کنید تا معلمان بتوانند با دانش آموزان وقت بیشتری بگذرانند، حتی اگر بسیاری از معلمان این کار را انجام دهند و مدارس برای دانش آموزان بازمانده کلاس های عالی و رایگان برگزار می کنند. «البته شرایط تحصیل در کشور ما به گونه ای است که نباید از آنها انتظار داشت. برای انجام این کار، اما جایی برای توصیهها وجود دارد.”
خمینی با اشاره به لزوم مداخله بیشتر، تربیت معلمان را برای جبران مهارت های ارتباطی دانش آموزان برشمرد و گفت: اکنون با آمدن تاج، هر چیزی که به چشم نمی آید آشکار شده است، یعنی تربیت معلم با مشکل مواجه هستیم. و اولویت های آموزشی به نظر من در این شرایط می توان با یک ارزیابی اولیه و چند ماه وقت گذاشتن ضعف آموزشی دانش آموزان را برطرف کرد اما با توجه به ضعف مهارت های زندگی باید معلمان تربیت کرد. مهارت هایی مانند قاطعیت، نه گفتن و سایر مهارت هایی که کودکان به آن نیاز دارند را ارائه دهید. از سوی دیگر خانواده ها باید آموزش ببینند تا بتوانند رابطه ای که با دانش آموز دارند یا رابطه قطع شده با او را اصلاح کنند.»
بیشتر بخوانید:
روزنامه دولت: اگر آمار تاج افزایش یافت، آن را به خاطر بازگشایی مدارس سرزنش نکنید
وزیر آموزش و پرورش: دانش آموزان عادت هایی ایجاد کرده اند که باید تغییر کنند
233233
منبع