
بازنشستگان بخوانند/ توضیح مدیرعامل تامیناجتماعی درباره مذاکرات غیررسمی برای کاهش میزان افزایش حقوق مستمریبگیران
میرهاشم موسوی (مدیرکل سازمان بهزیستی کشور) درباره آخرین تحولات افزایش مستمری ها و شایعه مذاکرات غیررسمی برای کاهش افزایش مستمری ها گفت: هیچ مذاکره ای در قالب مراکز غیررسمی و افراد برای افزایش مستمری ها نداشته ایم و بس. ارتباط با مرکز عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به طور رسمی مورد مذاکره قرار گرفت و هرکس در این مورد اظهار نظر کند باید پاسخگوی شایعات باشد.
وی افزود: ما به عنوان کارمند سازمان تامین اجتماعی و بر اساس مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی باید جمع بندی خود را اعلام می کردیم و بر اساس جمع بندی هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تصمیم خود را اتخاذ می کردیم. این اقدام صورت گرفته و تصمیم خود را به دولت ارسال کرده ایم.» ما هم در جلسات کارشناسی کمیسیون های دولتی شرکت می کنیم و با استدلال های خود از مصوبات سازمان دفاع می کنیم.
موسوی تاکید کرد: دولت برای اجرای مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان نیازمند بحث کارشناسان فرابخشی است. وی ادامه داد: هیئت وزیران همان مصوبه سازمان تامین اجتماعی است. هیچ اتفاق دیگری تاکنون رخ نداده و مذاکره ای صورت نگرفته است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مواد 96 و 111 قانون تامین اجتماعی مبنی بر اینکه «مستمری از کارافتادگی کلی و مستمری بازماندگان و مستمری بازماندگان در هر صورت نباید کمتر از حداقل دستمزد یک کارگر عادی باشد»، گفت: کارشناسان معنی ماده 96 و 111 قانون تامین اجتماعی را می دانند و ما نیز بر اساس این دو ماده مصوبات خود را اعلام کردیم، البته سال هایی بود که طبق این مواد قانون رقم پرداختی کمتر از این رقم بود. اما نتیجه تبلیغات کار کارشناسی ما این شد که طبق مواد قانونی باید به همین تعداد پرداخت شود، اجرای خلاصه کارشناسی ما البته منوط به تصمیم هیئت دولت است و هر چه این شورا تصویب کند ما هستیم. موظف به اجرای قطعنامه نهایی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تکلیف احیای شورای عالی تامین اجتماعی گفت: در پی ابلاغ سیاست های کلی تامین اجتماعی در فروردین ماه از سوی مقام معظم رهبری، نظرات کارشناسی متعددی برای ایجاد سازوکار هماهنگی و تصمیم گیری ارائه شد. تصمیم گیری در سطحی بالاتر از مجموعه های کوچکتر.” . البته نمیدانم مجلسها پیشنهاد رسمی دادهاند یا دولت برنامهای برای ارسال آن به مجلس دارد. برخی معتقدند که ساختار نظام جامع رفاه به تنهایی می تواند این کار را انجام دهد و برخی معتقدند که نیاز به یک دستگاه هماهنگ کننده بالادستی تمام عیار را نشان می دهد و برخی دیگر بر احیای شورای عالی تامین اجتماعی استدلال می کنند. البته پیشنهاد می شود نهادی فراتر از سه قوه هماهنگی سیاست های تامین اجتماعی نیاز باشد که این بحث کارشناسی دیگری است، اما همچنان نیازمند اجماع تجربی در مسیر هماهنگی سیاست های تامین اجتماعی هستیم.
موسوی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور در خصوص خصوصی سازی و قول تامین مطالبات دولت از تامین اجتماعی از طریق واگذاری در دور جدید خصوصی سازی و واگذاری شرکت های دولتی، گفت: این شرکت دولتی است که 73 میلیارد تومان آن. از شرکت های بدون زیان منتقل شدند. البته چشم انداز واگذاری برای انجام تعهدات دولت می تواند بیش از 90 هزار میلیارد تومان باشد، اما با توجه به شرایط فعلی کشور، در حال حاضر به تحقق همان 90 هزار میلیارد تومان (17 هزار میلیارد تومان از سهام باقیمانده) راضی هستیم. شرکت ها).
223225
منبع