
اهمیت تزریق دوز سوم واکسن تاج
انتخاب نوع واکسن در طول نوبت سوم یا دوز تقویت کننده واکسن کرونا نیز به یک چالش مهم برای شهروندان جامعه تبدیل شده است. با این حال، مدتی است که شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه واکسن خاصی، در بین تمام واکسن های موجود در مراکز واکسن در کشور، نسبت به سویه جدید تاج، آمیکرون، ایمنی کمتری دارد، یا اینکه واکسن دیگری ممکن است پس از واکسن عوارض خطرناک یا جدی برای انسان ایجاد کند. دوز سوم. یا دوز را به خود یادآوری کنید.
در این مقاله قصد داریم به نتایج علمی به دست آمده از آن بپردازیم واکسن ایرانی-استرالیایی اسپیکوژنقبل از تزریق دوز سوم یا دوز تقویت کننده واکسن کرونا، شما را با جزئیات بیشتری با این واکسن نوترکیب آشنا می کنیم.
اسپیکوژن، یک واکسن پروتئین نوترکیب تاج
واکسن های پلت فرم پروتئین نوترکیب (مانند واکسن اسپیکوژن ایرانی-استرالیایی) بسیار ایمن هستند و سابقه طولانی استفاده از آنها در ساخت واکسن هایی مانند آنفولانزا، هپاتیت، HPV و داروهایی مانند انسولین نشان می دهد.
واکسن ایرانی-استرالیایی اسپیکوژن دارای مزایایی است که آن را برای دوز تقویت کننده یا دوز تقویت کننده متمایز می کند. اولین نکته این است که واکسن اسپیکوژن حاوی تمام قسمت های پروتئین بیماری عروق کرونر قلب است. بنابراین می توان انتظار داشت که سیستم ایمنی بدن به تمام قسمت های ویروس سنبله پاسخ دهد.
واکسن های پروتئین نوترکیب، مانند واکسن اسپیکوژنیک، کمتر نگران عوارض جانبی هستند، زیرا واکسن های پروتئین نوترکیب فقط عوارض جانبی خفیف و کم خطری دارند. همچنین عوارض خاص و جدی مانند لخته شدن خون که پس از تزریق واکسن های تاج با تکنولوژی جدید مشاهده شده است، در واکسن های ساخته شده با فناوری پروتئین نوترکیب مانند واکسن اسپیکوژن مشاهده نشده است.
سطوح بالاتر ایمنی در افرادی که با واکسن اسپیکوژن واکسینه شده اند
در مطالعه تقویت کننده واکسن اسپیکوژن، نیمی از کسانی که سابقه تزریق اسپیکوژن یا واکسن ناقل ویروسی مانند استرازنکا یا اسپوتنیک داشتند، از ابتدا سطح ایمنی یا آنتی بادی خنثی کننده بالاتری داشتند.
اما این نسبت در افرادی که واکسنهایی مانند سینوفارم و برکت دریافت میکنند کمتر است (۳۸ درصد). اگرچه تزریق دوز دوم در افراد واکسینه شده با اسپیکوژن نسبت به افرادی که با واکسن ویروس غیرفعال مانند سینوفارم و برکات واکسینه شده بودند (6 ماه در مقابل 4 ماه) بیشتر طول کشید، اما درصد آنتی بادی ها در افرادی که با اسپیکوژن واکسینه شده بودند بیشتر بود.
می توانید به وب سایت رسمی واکسن اسپیکوژن لطفا ببینید.
نتایج یک مطالعه واکسن اسپیکوژن به عنوان دوز تقویت کننده
در یک مطالعه اخیر بر روی واکسن اسپیکوژن، برای ارزیابی اثربخشی آن به عنوان دوز تقویت کننده، واکسن با موفقیت چندین بار (بین 11 تا 25 بار) ایمنی را تقویت کرد.
شرکت کنندگان در این مطالعه با سابقه تزریق 2 دوز واکسن های مختلف، سن و شرایط جسمی متفاوتی برای بیماری های عمده ای مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت داشتند.
مطالعات قبلی نشان داده است که واکسن Spicogen قادر به ایجاد پاسخ ایمنی 87٪ و اثربخشی 60٪ تا 65٪ است.
هدف اصلی این مطالعه ارزیابی سطح پاسخ ایمنی (غلظت آنتی بادی های خنثی کننده) است که پس از تزریق اسپیکوژن به عنوان دوز تقویت کننده در بدن تولید می شود. علاوه بر این، این مطالعه به بررسی اثر واکسن بر تحریک مسیرهای دیگر در سیستم ایمنی پرداخت.
شرکت کنندگان در مطالعه بر اساس نوع واکسن قبلی به سه گروه تقسیم شدند:
دریافت کنندگان واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم، بهارات و برکات)
دریافت کنندگان واکسن آدنوویروس (مانند Astraznka)
دریافت کنندگان واکسن پروتئین نوترکیب (اسپیکوژن)
تزریق واکسن اسپیکوژن به عنوان دوز تقویت کننده باعث ایجاد پاسخ ایمنی مجدد می شود و میانگین غلظت آنتی بادی خنثی کننده را بیش از 25 برابر افزایش می دهد. اسپیکوژن توانسته است بیشترین افزایش ایمنی (بیش از 25 برابر به طور متوسط) را در افرادی با سابقه واکسن ویروس غیرفعال (مانند سینوفارم) ایجاد کند.
همچنین، دوز تقویت کننده واکسن استرازنکا و دریافت کنندگان اسپیکوژن پاسخ ایمنی را به ترتیب بیش از 14 و 11 برابر افزایش داد. بر اساس این نتایج و در حالی که در ایران رایج ترین نوع واکسن تزریق شده به انسان در طول واکسیناسیون اولیه، واکسن های ویروسی غیرفعال مانند سینوفارم، بهارات و برکات است. تزریق اسپیکوژن به عنوان دوز تقویت کننده یک انتخاب موثر و ایمن برای تمام پلتفرم های واکسن تاج موجود در ایران، به ویژه بستر ویروس غیرفعال شده است.
هیچ عارضه جدی یا قابل توجهی در کارآزمایی بالینی تقویت کننده اسپیکوژن مشاهده نشد و شایع ترین عوارض جانبی پس از تزریق تقویت کننده اسپیکوژن، درد و خستگی در محل تزریق بود.
Spicogen کجا موجود است؟
برای اطلاع از محل مراکز تزریق واکسن اسپیکوژن به همراه شماره تماس آنها می توانید به لینک “مراکز تزریق واکسن اسپیکوژن«لطفاً برای اطلاع از محل هر مرکز به نام هر مرکز واکسیناسیون مراجعه کنید. لطفا قبل از مراجعه حضوری با مرکز واکسیناسیون مورد نظر تماس حاصل فرمایید.
توجه داشته باشید که این لیست به روز می شود و هر روز مراکز جدیدی اضافه می شود.
آیا فردی که واکسن سینوفارم یا آسترازنکا را تزریق کرده است می تواند برای نوبت سوم یا تقویت کننده واکسن اسپیکوژن دریافت کند؟
با توجه به نتایج واکسنها و مطالعات قبلی، استفاده از واکسن با فناوری غیر از نوع واکسیناسیون اولیه، ایمنی پایدارتر و موثرتری در برابر کووید-19 ایجاد میکند.
فناوری واکسن اسپیکوژن نوعی پروتئین نوترکیب غیر از ویروسهای ناقل (مانند Astraznka) یا ویروسهای غیرفعال (مانند Sinofarm) است. اسپیکوژن حاوی تمام قسمتهای پروتئین خار است، بنابراین در افرادی که برای اولین بار با ویروسهای ناقل یا واکسنهای ویروسی غیرفعال واکسینه شدهاند، تجویز اسپیکوژن به عنوان دوز تقویتکننده ممکن است سلولهای حافظه را دوباره فعال کند تا آنتیبادیهایی علیه همه پروتئینها تولید کنند. ویروس.
بنابراین، یک واکسن کنیسه “spicogen” ممکن است گزینه مناسبی به عنوان تقویت کننده برای خود و سایر ویروس های ناقل غیرفعال یا واکسن های ویروسی غیرفعال باشد.
معرفی سویه جدید کرونا از سازمان بهداشت جهانی: ترکیبی از دلتا و آمیکرون
سازمان جهانی بهداشت این ترکیب دلتا و آمیکرون را به صورت BA.1 x AY.4 اعلام کرده است. این ترکیب برای اولین بار در ژانویه 2022 در فرانسه گزارش شد که بعداً به عنوان Deltacron شناخته شد. تاکنون اطلاعات بسیار کمی در مورد این ترکیب داریم. این ترکیب شباهت زیادی به نوع دلتا دارد، اما قسمت پروتئینی خار بیشتر شبیه ایمیکرون است. از 36 جهش در ژن کد کننده پروتئین اسپایک این ترکیب، 27 جهش در آمیکرون، 5 مورد در دلتا و 4 مورد در هر دو گونه یافت شد.
این گزینه هنوز نگرانی زیادی ایجاد نکرده و تحقیقات در حال انجام است. نگرانی در مورد این شکل از اختلاط با فقدان شواهدی مبنی بر افزایش شدت بیماری کاهش می یابد. ظهور این جهش هشداری است از آنچه ممکن است در آینده با آن مواجه شویم. این ترکیبات احتمالاً در آینده وجود خواهند داشت و ما باید توانایی خود را برای مشاهده انواع با محلول هایی مانند واکسن افزایش دهیم.
منبع