انحلال مجلس و دولت؛ در پاکستان چه می گذرد؟

اندکی پس از انحلال مجلس ملی پاکستان، وزیر اطلاعات از انحلال رسمی کابینه خبر داد.

نخست وزیر پاکستان بر ضرورت مقابله با توطئه های خارجی تاکید کرد و از مردم خود خواست تا برای انتخابات سراسری آتی آماده شوند.

در همین حال، دادگاه عالی پاکستان به تصمیم رئیس جمهور برای استفاده از اختیارات خود برای رد رای عدم اعتماد به نخست وزیر و سپس انحلال پارلمان واکنش نشان داده است.

قوه قضائیه پاکستان به کمیسیون ویژه دستور داده است تا نحوه رد رای عدم اعتماد به معاون رئیس جمهور را به دقت بررسی کند.

حقوقدانان و کارشناسان قانون اساسی پاکستان می گویند که رئیس پارلمان خارج از اختیارات خود و در دفاع از نخست وزیر مانع از رای عدم اعتماد شده است. مخالفان خواستار اکثریت در حمایت از این لایحه شدند.

رئیس مجلس ملی پاکستان امروز با محکومیت مداخله خارجی در امور داخلی این کشور، رسما هرگونه درخواست عدم اعتماد به عمران خان نخست وزیر پاکستان مبنی بر دخالت خارجی را رد کرد.

رای عدم اعتماد نهایی به نخست وزیر امروز به ریاست قاسم خان سوری معاون نخست وزیر پاکستان برگزار شد.

رئیس پارلمان پاکستان رای عدم اعتماد مخالفان به عمران خان را خلاف قانون اساسی و مخالف استقلال و حاکمیت این کشور خواند.

قاسم خان سوری با رد رای عدم اعتماد به نخست وزیر پاکستان گفت: به هر قیمتی بر اساس دخالت و توطئه خارجی، رای عدم اعتماد به نخست وزیر پاکستان یا سرنگونی دولت قابل قبول است.

نمایندگان حزب حاکم پاکستان با سر دادن شعارهای ضد آمریکایی، مخالفان را به شدت متهم کردند.

وزیر اطلاعات پاکستان در نشستی بدون حضور نخست وزیر پاکستان گفت: “اوایل ماه گذشته سفیر پاکستان در یک کشور خارجی متوجه رفتار غیردیپلماتیک کشور میزبان شد و نامه ای در حمایت از رای عدم اعتماد به نخست وزیر پاکستان ارسال کرد.” دریافت می کند.

وی گفت: مردم پاکستان هرگز مداخله خارجی را نپذیرفته اند و تسلیم تهدیدات علیه استقلال و حاکمیت کشور خود نخواهند شد.

READ  هشدار پاکستان به طالبان افغانستان: تروریست ها را پناه ندهید

عمران خان سومین نخست وزیر پاکستان است که با چالش مخالفان در پارلمان روبرو می شود.

او قبلا گفته بود که از سوی ایالات متحده تهدید شده و به دنبال توطئه علیه یک دولت منتخب در پاکستان است. عمران خان همچنین مخالفان را متهم کرد که با توطئه های خارجی از جمله ایالات متحده برای سرنگونی نظام دموکراتیک توطئه می کنند.

با این حال، اپوزیسیون پاکستان مدعی پایان دادن به دولت عمران خان است و شهباز شریف، رهبر حزب مسلم لیگ نواز و رهبر اپوزیسیون در پارلمان را به عنوان نخست وزیر مشترک معرفی کرده است.

عارف علوی رئیس جمهور پاکستان امروز در پاسخ به پیشنهاد عمران خان، نخست وزیر پاکستان، فرمان انحلال پارلمان را صادر کرد.

عمران خان روز یکشنبه در یک مصاحبه زنده تلویزیونی از مردم پاکستان خواست تا برای انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور آماده شوند.

وی به طور ضمنی به عوامل مداخله پاکستان در امور داخلی پاکستان اشاره کرد و گفت که مردم پاکستان باید تصمیم بگیرند که کدام حکومت باید در این کشور قدرت را در دست بگیرد.

عارف علوی رئیس جمهور پاکستان امروز پیشنهاد نخست وزیر برای انحلال پارلمان را پذیرفت و بدین ترتیب پاکستان را برای برگزاری انتخابات زودهنگام آماده کرد.

در همین حال اپوزیسیون پاکستان رد رای عدم اعتماد به نخست وزیر از سوی رئیس مجلس نمایندگان را اقدامی غیرقانونی خواند و اعلام کرد: فراکسیون مخالفان امروز از دستورالعمل رئیس جمهور در دادگاه عالی پاکستان تجدیدنظر خواهند کرد.

رهبر حزب مردم پاکستان همچنین گفت که اقدام عمران خان برای انحلال مجلس ملی نیز خلاف قانون اساسی است.

روند تشکیل دولت موقت و برگزاری انتخابات ظرف 90 روز آینده

وزیر اطلاعات پاکستان اخیراً اعلام کرده است که کابینه منحل شده است، اما عمران خان تا تشکیل دولت موقت به سمت نخست وزیری ادامه خواهد داد.

طبق قانون اساسی پاکستان، پس از انحلال مجلس شورای ملی، دولت موقت (انتقالی) تشکیل می شود تا برای انتخابات آتی آماده شود و انتخابات سراسری باید ظرف 90 روز برگزار شود.

READ  عمران خان پارلمان پاکستان را منحل کرد

رهبران اپوزیسیون پاکستان دولت عمران خان را نقض آشکار قانون اساسی این کشور خوانده و گفته اند که آماده اند برای اعتراض به تصمیم رئیس جمهور و انحلال پارلمان به دادگاه عالی مراجعه کنند.

عمران خان پیش از این نسبت به مداخله خارجی به ویژه اقدامات آمریکا برای تحریک مخالفت با دولت منتخب پاکستان هشدار داده بود و فاش کرده بود که واشنگتن در تلاش است تا دولت منتخب را تغییر دهد زیرا ما متوسل به زور نمی شویم و سیاست خارجی مستقل را دنبال نمی کنیم.

پایان متفاوت پست نخست وزیری عمران خان

عمران احمد خان نیازی، رهبر حزب تحریک انصاف، با کسب اکثریت آرا در مجلس ملی و ادای سوگند در 18 اوت 2018 به عنوان بیست و دومین نخست وزیر پاکستان انتخاب شد.

عمران خان، بازیکن بین المللی کریکت و رهبر تحریک انصاف پاکستان، با وعده “پاکستان جدید و پایان دادن به فساد در این کشور” در انتخابات عمومی سال 2018 پیروز شد، اما مخالفان گفتند که این تقلب گسترده در انتخابات بوده است. قرارداد مخفی با یک سازمان قدرتمند. آنها نظامی شدند.

عمران خان، 69 ساله، چندین سال است که در تلاش برای جلب حمایت عمومی برای انتخابات بوده است. او در سال 1996 تحریک انصاف پاکستان را تأسیس کرد.

او تنها نامزد حزب در انتخابات پارلمانی سال 2002 بود و این حزب انتخابات 2008 را تحریم کرد.

تلاش های او سرانجام در آخرین انتخابات عمومی در سال 2013 به ثمر نشست و حزب او به عنوان یک بازیگر اصلی در سیاست پاکستان ظاهر می شود. PTI دومین حزب بزرگ امسال بود.

هیچ یک از 21 نخست وزیر این کشور دوره پنج ساله نخست وزیری خود را از زمان استقلال جمهوری اسلامی پاکستان در سال 1947 تکمیل نکرده اند. فساد، ناتوانی در اداره کشور یا ناامنی در کشور.

311311


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا