
افسردگی پس از زایمان چیست؟
مسلم سیاهبیشه گفت: افسردگی پس از زایمان با تغییرات شیمیایی، اجتماعی و روانی ناشی از تولد فرزندان همراه است. این اصطلاح در واقع طیف وسیعی از تغییرات جسمی و روحی را در زنی که به تازگی صاحب فرزند شده است توصیف می کند. اما خبر خوب این است که این اختلال روانی با دارو و مشاوره قابل درمان است.
وی ادامه داد: تغییرات شیمیایی که در دوران افسردگی پس از زایمان رخ می دهد به دلیل کاهش سریع هورمون ها پس از تولد نوزاد است، اگرچه ارتباط واقعی این کاهش هورمونی با افسردگی هنوز مشخص نیست، اما آنچه مشخص است سطح هورمون ها است. در دوران بارداری استروژن و پروژسترون پس از تولد به شدت افزایش و کاهش می یابد، در واقع سطح این هورمون ها به قبل از بارداری یعنی حدود سه روز پس از تولد برمی گردد.
وی افزود: علاوه بر تغییرات شیمیایی، اجتماعی و روانی ناشی از تولد کودکان، خطر ابتلا به این نوع افسردگی در حال افزایش است.
وی گفت: علائم افسردگی پس از زایمان شبیه به تغییراتی است که معمولاً پس از تولد نوزاد رخ می دهد، از جمله مشکلات خواب، تغییر اشتها، خستگی مفرط، کاهش میل جنسی و نوسانات خلقی مکرر. علائم دیگری از افسردگی در مادران مبتلا به بیماری وجود دارد که خیلی طبیعی نیست، مانند خلق افسرده همراه با از دست دادن لذت، احساس بی ارزشی، ناامیدی و درماندگی، افکار خودکشی و خودآزاری. ، عزیزم یا افراد دیگر.
وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی خطر افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد، گفت: عوامل زیادی وجود دارد که خطر افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهد، از جمله سابقه افسردگی قبل از بارداری یا در طول بارداری، سن مادر در دوران بارداری مهم است. هر چه مادر جوان تر باشد، خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان بیشتر می شود، ممکن است فرد در مورد بارداری شک داشته باشد و به تمایل و تمایل خود برای مادر شدن اطمینان کامل نداشته باشد. خطر ابتلا به افسردگی در بارداری های بعدی افزایش می یابد. سابقه افسردگی یا اختلال پیش از قاعدگی داشته باشید. ، تنهایی و درگیری در زندگی زناشویی فرد.
او گفت: “اکثر مادران تازه متولد شده افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند، اما معمولا از هر ده نفر یک نفر افسردگی شدید و طولانی مدت دارد و از هر 1000 نفر یک نفر به نوع شدیدتر افسردگی پس از زایمان، یعنی افسردگی پس از زایمان مبتلا می شود.” او زایمان خواهد کرد.
وی گفت: سه نوع مختلف افسردگی پس از زایمان وجود دارد. این در روزهای اول اتفاق می افتد و از نظر روانی کاملا طبیعی است. زیرا وقتی فردی به دلیل تغییر شرایط، مادر می شود، تغییرات خلقی ناگهانی به وجود می آید.
وی ادامه داد: در وهله اول انسان بسیار شاد و بلافاصله بسیار غمگین می شود. او ممکن است بی دلیل گریه کند، تحریک پذیر، بی حوصله، بی قرار و مضطرب باشد، احساس تنهایی و اغلب غمگین کند. این نوع افسردگی اغلب از چند ساعت تا چند هفته طول می کشد و از بدو تولد ادامه می یابد.
سیاهبیشه افزود: آنچه مردم عادی به عنوان افسردگی پس از زایمان می شناسند، میزانی است که معمولاً برای بهبودی نیازی به کمک درمانگر ندارند و با تعامل و صحبت با دیگر مادران ارتباط خود را با آنها قطع می کنند.
این روانشناس گفت: آنچه از نظر علمی به عنوان افسردگی پس از زایمان شناخته می شود و اغلب روزها یا هفته ها پس از تولد نوزاد بروز می کند. غمگینی، ناامیدی، اضطراب و تحریک پذیری در این نوع افسردگی مشابه افسردگی نوع 1 است، اما بسیار شدیدتر و گسترده تر است.
وی گفت: این نوع افسردگی معمولاً فرد را از انجام کارهای روزمره باز می دارد. وی ادامه داد: زمانی که توانایی عملکرد مادر تحت تأثیر قرار می گیرد، بدانید که افسردگی پس از زایمان یک بیماری جدی است که با مشاوره و دارو قابل درمان است، اما اگر مادر نسبت به درمان بی تفاوت باشد، علائم بیماری تشدید می شود.
وی گفت: زوال عقل پس از زایمان یک بیماری روانی بسیار جدی است که اغلب مادران را در سه ماهه اول زایمان درگیر می کند. او صدای کسی را می شنود که با او صحبت می کند، غیرعادی به نظر می رسد و چیزهایی را به وضوح می بیند که وجود خارجی ندارند.
این روانشناس ادامه داد: البته معمولا توهمات بینایی در این موارد ضعیف تر است و از دیگر علائم این نوع بیماری می توان به بی خوابی، گیجی و عصبانیت، اضطراب و راه رفتن مداوم اشاره کرد که در این نوع افسردگی احساسات و رفتارهای عجیبی بروز می کند. دادن.
وی افزود: افراد مبتلا به جنون پس از زایمان نیاز به درمان فوری دارند و اغلب مجبور به مصرف دارو هستند و از آنجایی که جنون پس از زایمان یک مشکل حاد روانی است در برخی موارد بیمار باید در بیمارستان بستری شود زیرا ممکن است به خود و دیگران آسیب برساند.
سیاهبیشه در خصوص مدیریت افسردگی پس از زایمان گفت: فرد مبتلا باید از دیگران کمک بگیرد و به اطرافیانش اطلاع دهد که چگونه می توانند به او کمک کنند، انتظارات واقع بینانه ای از توانایی های خود و توانایی فرزندش در تربیت داشته باشد، برود و برود. خانه.» می تواند برای فرد مفید باشد، فرد مبتلا باید بداند که همه روزهای خوب و بد در زندگی دارند، رژیم غذایی معقول می تواند بسیار مفید باشد و بهتر است از الکل و کافئین پرهیز کند.
این روانشناس در پاسخ به این سوال که افسردگی پس از زایمان چگونه درمان می شود، گفت: درمان افسردگی پس از زایمان بسته به نوع و شدت علائم بیمار متفاوت است، مانند اضطراب و داروهای ضد افسردگی، روان درمانی و شرکت در گروه های آموزشی و حمایتی. تاثیر زیادی در درمان این نوع افسردگی دارد.
وی گفت: اگر فردی دچار زوال عقل پس از زایمان باشد معمولاً داروهای قوی برای او تجویز می شود و در بسیاری از موارد باید در بیمارستان بستری شود. بعد از تولد استفاده شود.
بیشتر بخوانید:
آیا ابتلا به بیماری عروق کرونر در دوران بارداری خطرناک است؟
444
منبع