افسردگی فصلی چیست؟ – جواب منفی


لیلا میرضایی گفت: افسردگی فصلی معمولا از اواخر پاییز و اوایل زمستان شروع می شود و با فرا رسیدن بهار و تابستان از بین می رود. البته افسردگی فصلی می تواند در ماه های تابستان نیز رخ دهد، اما در ماه های زمستان کمتر دیده می شود.

وی در خصوص علائم و نشانه های افسردگی فصلی گفت: این نوع افسردگی معمولاً اختلالی جدا از سایر انواع افسردگی محسوب نمی شود و الگویی از افسردگی است که در فصول خاصی عود می کند و در واقع یک الگوی عودکننده را نشان می دهد.

میررضایی گفت: افراد برای تشخیص افسردگی فصلی باید حداقل دو سال علائم افسردگی غیرفصلی را به طور کامل در فصول خاصی مشاهده کنند تا این علائم فقط در آن فصول عود کند.

این روانشناس درباره علائم افسردگی خارج از فصل گفت: بسیاری از ما علائم افسردگی را می شناسیم، اگرچه هر تغییر خلق و خوی افسردگی محسوب نمی شود، اما به طور کلی علائمی مانند غمگینی و بی حوصلگی، ناامیدی یا بی فایده بودن، کاهش انرژی بدنی وجود دارد. از دست دادن میل به انجام کارهایی که دوست دارند، نداشتن خواب راحت و غیره. آنها در افراد افسرده مشاهده می شوند.

وی با اشاره به علائم افسردگی فصلی در ماه های زمستان، ادامه داد: اگر علائم افسردگی فصلی را با افسردگی غیرفصلی مقایسه کنید، می بینید که در هر دو علائم تقریباً یکسان است. افرادی که در ماه‌های زمستان از افسردگی رنج می‌برند، معمولاً علائمی مانند کم‌انرژی دارند: «بدن دچار خواب زیاد، پرخوری، افزایش وزن، میل شدید به کربوهیدرات و کناره‌گیری از جامعه است.

READ  خطرات مصرف مکرر آنتی بیوتیک چیست؟

میرضایی در خصوص علائم افسردگی فصلی در ماه های تابستان که کمتر شایع است، گفت: کاهش اشتها همراه با کاهش وزن، بی خوابی، بی قراری، اضطراب، نگرانی و رفتارهای خشن از علائم این نوع افسردگی در تابستان است.

وی با بیان اینکه عواملی وجود دارد که خطر افسردگی فصلی را افزایش می دهد، گفت: یکی از این عوامل جنسیت است، بنابراین زنان چهار برابر مردان بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی فصلی هستند.

وی گفت: افرادی که دورتر از خط استوا زندگی می کنند بیشتر در معرض خطر افسردگی فصلی هستند.

میررضایی گفت: افرادی که سابقه خانوادگی هر نوع افسردگی را دارند بیشتر در معرض خطر افسردگی فصلی هستند. افراد مبتلا به افسردگی یا اختلال دوقطبی نیز بیشتر در معرض افسردگی فصلی هستند. در این صورت علائم افسردگی در فصول خاصی بدتر می شود.

این روانشناس با اشاره به اینکه علل افسردگی فصلی تقریبا ناشناخته است، گفت: افراد مبتلا به افسردگی فصلی ممکن است در تنظیم سروتونین در بدن که یک انتقال دهنده عصبی مهم در تنظیم خلق و خو است، دچار مشکل شوند.

وی گفت: افراد مبتلا به افسردگی فصلی ممکن است ترشح بیش از حد هورمون ملاتونین را ترشح کنند که خواب را تنظیم می کند و تولید را در تاریکی افزایش می دهد. از آنجایی که در زمستان شب ها طولانی تر است، بدن ملاتونین بیشتری تولید می کند. این امر منجر به خواب آلودگی و بی حالی می شود و به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی فصلی معمولاً خواب آلود و بی حوصله هستند.

READ  با این روش های ساده کبد چرب را شکست دهید

میررضایی تاکید کرد: برای درمان افسردگی فصلی چهار نوع درمان مهم شامل دارو درمانی، فتوتراپی، روان درمانی و مکمل های ویتامین D داریم که گاهی به تنهایی یا به صورت ترکیبی قابل انجام است.

بیشتر بخوانید:

اگر پاییز دلگیر است، این مقاله را بخوانید!

4747


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا