
از شتاب رضا براهنی برای دیدارِ آفتاب تا تذکری به صداوسیما: چند دهه از جامعه عقبید!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هفته اول فروردین 1401 با خبرهای تلخی به پایان رسید; در جمله ای از اکتان براهنی; «پنجم فروردین هزار و چهارصد و یکم؛ «پدرم رضا براهنی دنیا را رها کرد و به دیدن خورشید شتافت. خالق رمان های درخشانی چون «آواز کشته شدگان»، «اسرار سرزمین من» و «زمان جهنمی آقای ایاز»، نویسنده آثار ارزشمندی چون «قصه خوانی»، «کیمیا و خاک» و «طلا در عسل» و شاعری چون اسماعیل به دیدار خورشید شتاب گرفته بود.
آنچه در ادامه می خوانید نگاهی است به اتفاقاتی است که از دوشنبه اول فروردین تا امروز جمعه پنجم فروردین 1401 در عرصه فرهنگ و هنر رخ داده و بهانه او رسیدن به اولین جمعه سال جدید است. .
مهنوش الشریعه بهرام بهبهانی را تنها گذاشت
مهنوش شریعتی کارگردان، بازیگر و صداپیشه نمایش عروسکی متولد ۱ فروردین ۱۳۵۸ در روز دوشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۱ مصادف با زادروز و روز جهانی نمایش عروسکی درگذشت. این هنرمند که به بیماری عروق کرونر قلب مبتلا شده بود، بر اثر عوارض ناشی از این بیماری درگذشت. وی در آخرین هفته سال 1400 به کما رفت و سرانجام در اول فروردین سال نو درگذشت.
بازی در نمایش هایی چون «ترنج» افسانه زمانی، «خوب خورشید» به کارگردانی اکرم صانعی، «هیچ نبود» و «اختر گل» به کارگردانی زهره بهروزی نیا، «کچل کفترباز» آزاده انصاری، «نمایشگاه دریای کوچک» فیلم های «فیل در تاریکی» مریم تیموری و «راز قصه ها» ساخته میترا کریمهانی، «ماهی خوار» ساخته نیلوفر رفیعی کارگردان، «بابا بینوا» ساخته نازیلا نوریشاد و «امیر ارسلان معروف» ساخته حسین چراغی بخشی از آثار او بودند. حرفه هنری کارگردانی نمایش «استرون» و نمایش عروسکی در فیلم «گورداله و خاله گلی» به کارگردانی نادری ترکمانی از دیگر فعالیت های هنری شریعتی بود. وی همچنین در تلویزیون به عنوان کارگردان عروسکی با لیلی حوضک به کارگردانی رضا فیاضی، شبکه عروسکی آفتاب به کارگردانی هادی حسنعلی، شاپرها امین بیاتی و دو سریال عروسکی نوروزی برای جوانان به کارگردانی حمید علیزاده همکاری داشت. مهنوش الشریعه سابقه ارائه نمایش عروسکی در کشورهایی مانند فرانسه، یونان، تونس، ترکیه، صربستان، لهستان و … را دارد.
همسرش بهرام بهبهانی عروسک دیگری بود.
تلویزیون “مهمان” مجری را از دست داد
حرکت ایرج طهماسب مجری کلاه قرمزی از تلویزیون به شبکه سینمای خانگی برای او ضایعه نبود، بلکه برای تلویزیون ضایعه بود چرا که او طرفداران و علاقه مندان ایرج طهماسب و برنامه هایش را از دست داد.
«مهمان» نام جدیدترین اثر ایرج طهماسب در مقام نویسنده، کارگردان و مجری است. در اختیار ذینفعان قرار می گیرد.
“مهمان” با حضور 7 عروسک به نام های “شا / بش”، “دی جی”، “کیمه هانوم”، “کاتهانم”، “پشه”، “هوشگل بابا” (مگس ها) و یک کودک کار یک آتش نشان و سه بازیگر. با نام سیروس، نوروز و سهیلا پخش می شود و با این دو قسمت توانسته نظر طرفداران را به خود جلب کند.
روزهای پخش مهمونی در دو هفته نوروز سه شنبه و پنج شنبه دوم، چهارم، نهم و یازدهم فروردین است و از هفته سوم فروردین فقط پنج شنبه پخش می شود.
پیام مخاطبان به صداوسیما: 20 سال از جامعه عقب تر!
مارمولک داستان دزدی است که برای فرار از زندان خود را به صورت روحانی در می آورد و در راه خروج از ایران مسجدی در شهری مرزی را رهبری می کند. این فیلم پس از گذشت حدود دو دهه از اکران مختصر خود در سینماها، پنجشنبه 4 فروردین 1401 از شبکه یک سیما پخش شد.
مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی، نویسندگی پیمان قاسمانی، تهیه کنندگی منوچهر محمدی و نمایش خاطره انگیز پرویز پرستویی در اردیبهشت 1382 در تعداد محدودی سینما به نمایش درآمد که ابتدا در مشهد از آن جلوگیری شد. با بالا گرفتن اعتراضات، فیلم پس از سه هفته در تمام سینماها متوقف شد. با گذشت بیش از یک دهه از این اتفاق، ویدیوهای مارمولک از مار در سال 1394 به صورت محدود منتشر شد و در فروردین 1399 به طور رسمی در شبکه سینمای خانگی منتشر شد.
پخش «مارمولک» در دو دهه گذشته را می توان گامی رو به جلو برای کارکنان سازمان صدا و سیما دانست، اما واکنش های منفی گسترده ای را در فضای مجازی نه به محتوای «مارمولک» که به دهه 20 شمسی در پی داشت. رادیو و تلویزیون از جامعه خارج می شود. واکنش های کاربران فضای مجازی از جمله: «تحول در صداوسیما یعنی پخش غرورآفرین مارمولک، 18 سال پس از انتشار، هزاران بار پخش مجدد آن توسط ماهواره و موضوع شوخی های او در میان مردم! دیروقت و در زمانی که رادیو دیگر منبع اصلی اخبار و سرگرمی مردم نیست.»
259259
منبع