
ارز ملی دارو حذف شد/ چرا واردات دارو تا پایان سال به نصف می رسد؟
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی برادران در حاشیه انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک برای ارتقای صنایع غذایی و دارویی با ستاد توسعه بیوتکنولوژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: شاخص ها را پیگیری کنیم. برای صنعتی سازی تولید دانش بنیان و شاخص های تولید محصولات صنعتی مبتنی بر دانش به عنوان دو راهبرد اصلی.
وی با اشاره به اینکه واردات سالانه دارو حدود دو میلیارد دلار است، افزود: با همکاری برخی پتروشیمی ها و سرمایه گذاری در حوزه بیوتکنولوژی و همچنین همکاری های سه جانبه وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و وزارت غذا. صنعت داروسازی سکوت، واردات دارو ممکن است تا 50 درصد یا 1 میلیارد دلار کاهش یابد.
برادران با بیان اینکه بازارهای منطقه ای و بازارهای خوبی در دنیا برای داروهای باکیفیت ایرانی وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه ارز 4200 تنی تاکنون به دارو اختصاص یافته است، ترجیح داده شد برای مصرف داخلی استفاده شود. اما با توجه به حذف ارز ترجیحی و اعمال آن به روش های دیگر، می توان از ظرفیت تولید دارویی کشور برای بازاریابی صادراتی نیز استفاده کرد.
به گفته وی، در تفاهم نامه وزارت صمت و سازمان غذا و دارو، هزینه تحقیق و توسعه تا هفت درصد در قیمت گذاری محصولات اعمال می شود که این امر به واحدهای صنعتی کمک می کند تا هزینه های بیشتری را برای نیروهای دانش بنیان جذب کنند. استفاده از ظرفیت نواحی صنعتی نیز پیش بینی شده است.
223225
منبع