آغاز ضرب الاجل صدر برای تشکیل دولت عراق؛ آیا مالکی به قدرت بازمی گردد؟

مهلت چهل روزه مقتدی صدر به رقبای سیاسی خود برای تشکیل دولت بدون حضور وی، سوالاتی را در مورد شانس پیروزی در “چارچوب هماهنگی” در این زمینه ایجاد می کند و این سوال مطرح می شود که در صورت وقوع چه سناریویی محتمل است. شکست؟

مقتدی صدر، رهبر جناح صدر در عراق روز پنجشنبه فرصت تشکیل دولت با هماهنگی شیعیان را داد و در صفحه توئیتر خود از حامیان خود خواست دخالت منفی یا مثبت نکنند و این ضرب الاجل با ماه رمضان اول آغاز می شود. رقبای او برای تشکیل دولت با یکدیگر همکاری می کنند.

در اولین واکنش رسمی به اقدام مقتدی صدر، ائتلاف سنی حاکم و حزب دمکرات کردستان (KDP) در بیانیه مشترک روز جمعه اعلام کردند که به ائتلاف نجات میهن و جناح صدر متعهد هستند و خواستار یک حرکت سازنده شدند. گفتگوی ملی با همه کشورها مداخله خارجی. هستند.

حیدر البرزنجی، تحلیلگر سیاسی عراقی، در گفت و گو با شبکه خبری عرب 21، گفت که مقتدی صدر مسئول روند سیاسی در عراق نیست، اما این اقدام او می تواند به عنوان یک ابتکار سیاسی اولیه قابل قبول باشد.

او می گوید مهلت های قانونی وجود دارد که نباید از آنها تجاوز کرد و موضوعی که صدر مطرح کرده نقض این اصول قانونی است، اما در نهایت چارچوب هماهنگی اگر بخواهد می تواند برای تشکیل دولت گام بردارد.

وی خاطرنشان کرد: در بیانیه ای از سوی ائتلاف حاکم و حزب دمکرات کردستان تاکید شده است که دستانش باز است و آماده است تا پای میز مذاکره بنشیند، بنابراین اگر صدر نمی خواهد در تشکیل دولت شرکت کند و انتخاب کند که به این حزب بپیوندد. اپوزیسیون، چارچوب هماهنگی در نهایت دولت است.« تشکیل خواهد شد و این جریان قادر به انجام آن است.

READ  تظاهرات در عراق برای به تاخیر انداختن تشکیل دولت

البرزنجی ادامه داد: چارچوب هماهنگی با توجه به شرایط و پذیرش سایر احزاب سیاسی در روزهای آینده گام های عملی برای تشکیل دولت و پایان دادن به بن بست سیاسی برخواهد داشت و چارچوب هماهنگی شیعی آماده و قابل ترسیم خواهد بود. تا دولت.

بر اساس این گزارش، چارچوب هماهنگی روز جمعه گذشته ابتکاری را برای پایان دادن به بن بست سیاسی آغاز کرد و اعلام کرد که پس از اعلام فراکسیون دارای بیشترین تعداد، با انتخاب نامزد نخست وزیری بر اساس شرایط و معیارهای مطلوب از جمله توانایی، استقلال و ثبات. موافقت خواهد شد و این کار توسط کمیته مشترکی متشکل از چارچوب هماهنگی و فراکسیون صدر انجام خواهد شد.

از سوی دیگر، جاسم الشمری، یکی دیگر از تحلیلگران سیاسی عراق، معتقد است که ضرب الاجل مقتدی صدر مغایر با قانون اساسی است، زیرا مهلت انتخابات ریاست جمهوری طبق قانون 30 روز است و در 6 آوریل به پایان می رسد، بنابراین ضرب الاجل برای مقتدی صدر است. صدر تقریباً 20 است. روز از این مدت قانونی بیشتر است.

وی گفت: «مقتدی صدر متوجه شده است که دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری شاهد عقب نشینی آشکار از سوی متحدانش، به جز ائتلاف حاکم و حزب دمکرات بوده است، در حالی که گفته می شود چارچوب هماهنگی شیعی، متحدان بیشتری را جذب کرده است». . مقتدی صدر را در دوراهی سیاسی قرار داد.

الشمری می گوید مقتدی صدر تلاش کرده تا به عنوان بخشی از هماهنگی، توپ را روی زمین بگذارد و بن بست سیاسی را بشکند.

این تحلیلگر سیاسی عراقی خاطرنشان کرد: اکثر احزاب سیاسی به دنبال امتیاز هستند و هرکس به آن دست یابد آماده ائتلاف با آنها خواهد بود، بنابراین چارچوب هماهنگی جریانی از نیروهای ضعیف و پراکنده نیست، زیرا قطب های دولت سایه در عراق شامل می شود. ; دولتی که در گذشته بر عراق حکومت می کرد و این جنبش متشکل از نیروهایی است که هم دارایی و هم سلاح دارند.

READ  روسیه: داعش در زمان طالبان تقویت شده است

وی افزود: اگر چارچوب هماهنگی بتواند ائتلاف حاکم و حزب دمکرات کردستان را جذب کند، به راحتی می تواند دولت تشکیل دهد و نوری مالکی، رهبر ائتلاف حاکم، یکی از قوی ترین کاندیداها برای بازگشت به حزب است. عرصه سیاسی. عراق. «و آن سناریو فرا رسیده است.

الشمری بر این باور است که مقتدی صدر از سمت فعلی خود کناره گیری می کند، همانطور که قبلاً انجام داده است تا یکی از نامزدهای ریاست جمهوری با توافق انتخاب شود زیرا همه احزاب خواهان انحلال پارلمان و برگزاری مجدد انتخابات هستند. و این به نفع هیچ یک از احزاب سیاسی در عراق نیست.

311311


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا